טאבולה רימונים – סלט בורגול
מתכון שהכנתי לראש השנה, בשינויים קלים מהמתכון לסלט בורגול שמופיע בספר הבישול של עומר מילר "מטבח ישראלי". הכמויות באמת לא רלוונטיות – פוצצו אותו בגרגירי רימון ועשבי תיבול להנאתכם, איש לא יתלונן.
סלט בורגול
1-2 כוסות בורגול עבה (במקור דק, אני מעדיפה את העבה)
1-2 כוסות גרגירי רימון טריים
1-2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (אני אוהבת את התערובת פטרוזיליה, כוסברה ונענע. אפשר גם סלרי ובצל ירוק)
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
לרוטב:
מיץ מלימון או ליים אחד
שמן זית
1-2 כפיות רכז רימונים
1/2 כפית סוכר חום
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
+ מניחים את הבורגול בקערה וממלאים במים רותחים. משהים למשך כ-20 דקות עד שהמים נספגים והבורגול רך. מסננים משאריות נוזלים אם יש ומניחים להצטנן.
+ מניחים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט.
+ מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט שבקערה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
אורי יקרה, בחלק מהמתכונים שלך את משתמשת בצילי. למה את מתכוונת? לפלפל טרי או לפלפל מיובש שלם /פתיתי צ'ילי?
חוץ מזה, תודה על אתר מקסים ושימושי
שנה טובה ומתוקה
טלי
היי טלי, בדרך כלל מדובר בצ'ילי טרי, אני משתדלת לציין כשזה התבלין היבש. שנה נהדרת ותודה על המחמאות 🙂
הי אורי, יכול להיות ששכחת לציין שצריך לבשל את הבורגול…? ואכם כן, הכמות היא לבורגול מבושל או יבש? ומגישים חם או קר? תודה
אוי ואבוי, המתכון הזה כל כך הרבה זמן באתר 🙂 שמים את הבורגול בקערה וממלאים במים רותחים, מניחים כ-20 דקות עד שהמים נספגים והבורגול רך. מגישים קר 🙂
תודה רבה, כל השנה 🙂
האם יש תחליף בורגול לנמנעים מגלוטין ?
קינואה 🙂