חטיפי תפוח אדמה וזוקיני מ-4 רכיבים
חטיפי תפוחי אדמה הם שידוך בין פירה לצ'יפס – מצד אחד רכים, מצד שני פריכים, מצד שלישי אוכלים אותם בידיים וטובלים בקטשופ או בסלסה פיקנטית למבוגרים. והכי הכי שווה – להכין אותם עם הילדים
מי שעוקבים אחרי כבר יודעים שאני מקבלת בכל שבוע ארגז ירקות אורגניים מהחקלאי האורגני שלי, דותן ("משק אורגני המעפיל"). דותן מגדל בעצמו כמעט את כל הירקות שהוא שולח, ככה שבאמת מה שהשדה שלו מניב זה מה שמגיע אלי הביתה. ואם יש עכשיו תפוחי אדמה אז הם יגיעו. ואז יגיעו עוד גם בשבוע הבא. עכשיו – לכאורה, כבר הכנתי הכל מתפוחי אדמה ובגדול, אני משתדלת לא לאכול מהם המון (פחמימות וזה) אבל אז אני רואה אותם מחכים לי בארגז ומסתכלים עלי בעצב ואין מצב שאתן להם להישאר שם ככה סתם.
האתגר שהצבתי לעצמי היה להכין מהם נשנוש כיפי, כזה שגם גדולים וגם קטנים יאהבו לאכול ושיהיה בריא יחסית, למרות נתוני הפתיחה הלא מרשימים שלהם (היי, יש בהם גם ויטמינים ומינרלים!). אחרי שהכנתי את החטיפים האלה הבנתי שזה ממש קל וכל כך טעים, שאני חוששת שהם יתאקלמו אצלנו במטבח היטב. אפשר ומומלץ לגוון עם התוספות מבחינת עשבי התיבול והירקות, ראו מתחת למתכון את ההערות. אגב, אין מתאימים מהחטיפים האלה לתקופת הקורונה המבאסת – כיף להכין אותם עם הילדים ועוד יותר כיף להם לכרסם אותם אפילו מול הזום, כשהם רעבים.
עוד מתכונים כיפיים עם תפוחי אדמה:
סלט תפוחי אדמה צלויים משגע
תפוחי אדמה אפויים בסגנון ספרדי
לביבות תפוחי אדמה וגזר
אל תפספסו את הסדנה הקרובה! אוכלים בריא – ארוחות מהירות וטעימות לאמצע השבוע
חטיפי תפוחי אדמה וזוקיני מ-4 רכיבים
הבעיה הכי גדולה בחטיפים האלה, שהם נגמרים ממש מהר. אני יודעת שאני תמיד כותבת את זה, אבל במקרה הזה באמת כדאי להכין כמות כפולה. ראו הערות ושינויים למטה.
חומרים לכ-30 חטיפים
כ-3 תפוחי אדמה גדולים (כ-800 גרם), על קליפתם
2 זוקיני גדולים
2 שיני שום כתושות או 1 כפית אבקת שום
חופן פטרוזיליה/שמיר/כוסברה/בצל ירוק, קצוצים דק
מלח
מעט שמן זית להברשה
לסלסה (לא חובה, אפשר לאכול עם קטשופ):
כ-20 עגבניות שרי בשלות
3-4 שיני שום מעוכות
1 פלפל צ'ילי קטן
מעט שמן זית
מלח
+ מחממים תנור ל-250 מעלות.
+ שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומעבירים לסיר. מכסים במים ומבשלים עד שסכין ננעצת בהם בקלות, אבל הם לא לגמרי רכים. מסננים ומניחים להתקרר מעט – הם צריכים להישאר חמימים.
+ בינתיים מכינים סלסה: מעבירים את כל החומרים לתבנית קטנה, משמנים בשמן זית וממליחים. צולים בתנור החם כ-15 דקות, עד שהירקות חרוכים ורכים. טוחנים בבלנדר מוט לרוטב חלק ושומרים בצד או במקרר.
+ מגררים את הזוקיני (לא מקלפים) בפומפיה גסה וסוחטים היטב מנוזלים (אני סחטתי בתוך מגבת דקה, אפשר בבד חיתול ואפשר בידיים, אבל ממש טוב). מעבירים לקערה.
+ מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים גם אותם בפומפיה גסה. מעבירים לקערה עם הזוקיני ומוסיפים שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה ומלח. לשים היטב בידיים לתערובת אחידה ויציבה.
+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו מעט. יוצרים מהתערובת גלילים קטנים ושמנמנים ומניחים על נייר האפייה. מברישים במעט שמן זית ומכניסים למקפיא ל-15 דקות, להתייצבות.
+ אופים את החטיפים בתנור החם כ-15 דקות, הופכים ואופים עוד כ-15 דקות, עד שהם זהובים ויציבים – הם עדיין יהיו רכים מבפנים וקריספיים מבחוץ, אם צריך להשאיר עוד קצת בתנור – השאירו, תנורים שונים זה מזה. כשהופכים, אפשר גם לסדר אותם אם הצורה שלהם קצת נמעכה בזמן האפייה הראשוני. מגישים עם הסלסה או קטשופ או כל מטבל אחר שאוהבים.
הערות ושינויים:
במה מחליפים את הזוקיני? אפשר בגזר או בבטטה מגוררים (לא מבושלים).
במה מחליפים את תפוחי האדמה? עקרונית אפשר באותה שיטה להכין גם מבטטה, אבל לא ניסיתי עדיין.
במה מחליפים את עשבי התיבול? באיזה עשב תיבול שאוהבים, או מוותרים עליהם.
אפשר לטגן? ברור, הכי טוב בשמן עמוק (אגב ככה הם סופחים פחות שמן).
אפשר להוסיף תבלינים? עופו על זה.
אל תפספסו את הסדנה הקרובה! אוכלים בריא – ארוחות מהירות וטעימות לאמצע השבוע
תגיות: נשנוש, טבעונים לילדים, ילדים, בטטה, תפוחי אדמה, זוקיני, חטיפי תפוחי אדמה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, קציצות טבעוניות
הי, מכינה עכשיו 🙂
טוב שכתבת את משקל תפוחי האדמה, אצלי 800 גר׳ יצא 6 תפוחי אדמה שמבחינתי הם בגודל סביר…
מזל!! משתדלת לדייק 🙂 מחכה לשמוע איך יצא
כתבת בהתחלה לחמם תנור ל250 מעלות, ואז בהמשך כתבת לחמם תנור ל220 מעלות.
לאיזה מהם התכוונת? לכמה מעלות לחמם?
לשלב צליית הירקות – 250
לשלב אפיית הלביבות – 220