מרק דלעת, שומר וכרישה
הדלורית מעניקה את הבשרניות, השומר את המתקתקות והכרישה את ה"חמאתיות" הקרמית. מרק שנולד מאלתור של רגע ולא ברור מה הוא יותר – טעים או קל להכנה.
1 דלורית, חתוכה לקוביות
1 גזר, פרוס
1/2 ראש סלרי, חתוך לקוביות
1 שומר, פרוס
1 כרישה, פרוסה
6-8 שיני שום, פרוסות
1/3 כוס יין לבן יבש
1 כפית סוכר חום
2-3 עלי דפנה
3-4 גבעולי סלרי
1/2 צרור פטרוזיליה
עלים טריים מ 2-3 גבעולי טימין
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
כ-1/2 1 ליטר מים או ציר ירקות
להגשה:
בצל ירוק קצוץ
בקרוב! סדנה חורף מפנקת עם אורי שביט
+ מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הכרישה ושיני השום הפרוסות במשך 2-3 דקות, עד שהן מתרככות ומעלות ניחוח (זהירות לא לחרוך). מוסיפים את יתר הירקות, את היין הלבן ואת הסוכר וממשיכים לאדות ולערבב מדי פעם כ-10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים מעט ומעמיקים צבע.
+ מוסיפים את עלי הדפנה, גבעולי הטימין, הפטרוזיליה וגבעולי הסלרי ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כשעה, עד שכל הירקות מתרככים לחלוטין.
+ מחלצים מהסיר את עשבי התיבול ואת עלי הדפנה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט, לקבלת מרקם קרמי חלק. במידת הצורך מחממים שוב, מתקנים תיבול ומגישים.
תגיות: מרקים, מרק צמחוני, דלעת, מרק דלעת, מרק, ירקות שורש, מרק טבעוני, חורף, דלורית, כרישה, אורי שביט, שומר
קטגוריות: מרקים
שלום,
אני לא מצליחה למצוא כרישה האם אפשר להחליף בבצל רגיל או בצל ירוק ואם כן מה נראה לך עדיף? תודה!
היי אמילי, באמת הכרישה עוד לא בשיאה בשווקים.. הייתי מחליפה דווקא בבצלי שאלוט פרוסים, הם מתקתקים וריריים קצת כמו כרישה. אפשר להוסיף איתם (או לחוד אם אין שאלוט) הרבה בצל ירוק עם החלק הלבן והירוק. ואם אין – בצל סגול פרוס דק גם יעבוד. בהצלחה, עשית לי חשק!
היה לי שומר שהייתי צריכה לנצל ויצא לי מדהים! באמת אחד המרקים המוצלחים שהכנתי החורף, תודה!
היי אורי
האם המרק יהיה נסבל גם בלי טחינה ? חלק נכבד ממשפחתי לא נוגעים במאכלים ״דייסתיים״…..
היי כרמלה, גם אני מעדיפה מרקים "עם חתיכות", ומניסיוני, כמעט כל מתכון למרק יכול לעבוד גם בלי לטחון. הייתי מנסה לחתוך את הדלורית לקוביות יחסית קטנות, שיהיה נעים לאכילה.
תודה שרה.