מתכונים טבעונאים: מתברר שרואו פוד זה טעים!
כנהנתנית טבעונית מושבעת, עודף בריאותנות עדיין קצת מרתיע אותי. למרבה השמחה האוכל של דפנה הצליח לשכנע אפילו אותי שגם עם raw אפשר ליהנות יותר
פה ושם ואני מנביטה, לפעמים משתדלת לצמצם בטיגונים – אבל מפה ועד לקרוא לעצמי בריאותנית, הדרך עוד מאד ארוכה. כמי שגדלה על ברכי הגרגרנות ההדוניסטית, אני חושבת שאני נמצאת בדיוק במקום הנכון. אוכלת ומבשלת יחסית בריא, מתוך מודעות, אבל לא מוותרת על התענגות מושחתת ועל טעמים עמוקים ומדויקים בכל מה שקשור לצלחת לשלי. איכשהו כל העסק הזה לא ממש מסתדר עם טבעונאות – אורח חיים בריא במיוחד, המתבסס על מזון לא מחומם שכולל המצאות כמו קרקרים מיובשים בשמש ופסטה שעשויה מזוקיני חי. נחמד, משעשע – אבל לא משהו שתשכנעו אותי שיכול להיות ממש טעים. טעים כזה שאפשר לאכול כל יום בלי התקפי געגועים לביס נורמאלי מקציצה או לקדרה מהבילה של חורף.
אחרי כל זה – אני שמחה להודיע שיש מקרים בהם אני עומדת על טעותי ולא מתביישת להודות שטעיתי. כמו בעולם הטבעוני, שפעם חשבתי שאין קשר בינו לבין טעם טוב והנאה מאוכל, כך גם בענייני אוכל נא. מי שיודע ללהטט במרכיבים ולהפגין יצירתיות והבנה קולינארית, ידע להכין גם ממרכיבים טריים וקרים אוכל נפלא, משביע, מרהיב ואפילו מפתה. נדמה לי שהשתכנעתי בזה באופן מוחלט בנסיעה הראשונה שלי לברלין, גם כשטעמתי לראשונה בראוניז raw שהכנתי עם אסף באחת מסדנאות הבישול שלי ובפעם האחרונה, באירוע הפתיחה של מסעדת ננוצ'קה בגלגולה הטבעוני.
בפאטיו הקטן של המסעדה, ששקקה סועדים נרגשים, הוצב דוכן קטן שהנפיק מנות קטנות של אוכל נא מקסים. אני זוכרת שהצלחתי לשים יד על צלחת של פסטה זוקיני נפלאה ברוטב אלפרדו, שאם אני לא טועה הורכב מקשיו ומגוון פטריות טריות. זה היה מקסים, טעים, קליל ובעיקר עושה חשק לעוד. מי שעמדו מאחורי הדוכן, שגם ייצר למסעדה בימיה הראשונים כטבעונית חינקאלי עדינים במילוי גבינת סויה ועוד מטעמים, הם דפנה אמון ובן זוגה אריק. אחרי שלוש שנות טבעונות קלאסית, אימצה דפנה לפני כשנתיים תזונת רואו-פוד מלאה, שמבוססת בעיקר על פירות במהלך היום וארוחות ירקות יצירתיות ונאות בערב. כיום היא מקדמת יוזמה מקסימה שנקראת "ארוחת פירות אחת ביום", שמזמינה את כולנו להמיר את אחת מארוחות היום לארוחת "רוא-פוד" מבוססת פירות.(כולל כאלה שנקראים בטעות ירקות, כמו עגבנייה, מלפפון, פלפל או קישוא). אם זה נשמע לכם מעניין, אתם מוזמנים להציץ בבלוג של דפנה ולמצוא שם עוד הרבה מידע על היוזמה, סדנאות ועוד רעיונות. והנה גם כמה מתכונים, לגמרי טבעונאים.
סירות חסה במילוי עגבניות, תירס ואבוקדו עם קרם שקדים
אין כמו טעם של תירס מתוק טרי. אני משתמשת בסוג תירס שהוא סופר-מתוק וניתן לאכול אותו חי, ללא בישול (למשל "תירס גילי"). גם בחנויות אורגניות ניתן למצוא תירס טרי מעולה. כדי להכין את קרם השקדים מומלץ להשתמש בבלנדר חזק.
חומרים ל-2 מנות
1 ראש חסה (רצוי אורגני), שטוף ומופרד לעלים
4 עגבניות רגילות או 25 עגבניות שרי, חתוכות לקוביות קטנות
2 קלחי "תירס גילי" או תירס אורגני
1 אבוקדו בשל, חתוך לקוביות קטנות
1/2 פלפל ירוק כהה (חריף או מתוק), חתוך לקוביות קטנות
חופן כוסברה קצוצה
נבטוטים מסוג אלפלפא או אחר (לא חובה), חתוכים לאורכם
לקרם שקדים:
1/2 כוס שקדים
1/2 כוס מים
1 שן שום
קמצוץ מלח ים איכותי (לא חובה)
+ מפרידים את גרגירי התירס מהקלח באמצעות סכין ומניחים בקערה. מוסיפים את קוביות העגבניות, הפלפל והאבוקדו (ניתן לסחוט קצת לימון על האבוקדו – שלא ישחיר) ואם רוצים גם נבטוטים. מוסיפים כוסברה, מערבבים מעט ושומרים בצד.
+ מכינים קרם שקדים: מעבדים בעוצמה גבוהה בבלנדר חזק את כל המרכיבים, עד שמתקבל קרם חלק. מעבירים לצמצנת או לבקבוק לחיץ.
+ מסדרים את עלי החסה על צלחת גדולה. ממלאים כל עלה בסלט הירקות ומזלפים מעט מקרם השקדים. מגישים מיד.
"ספגטי" ברוטב עגבניות עם כדורי "בשר"
אחת ממנות הדגל אצל במטבח של דפנה, שמעידה שאין אחד שטעם ולא אהב. היא משתמשת במכשיר שעושה ספירלה מקישואים, אבל אפשר להשתמש גם בקולפן פשוט וליצור רצועות קישוא רחבות יותר.
חומרים ל-2 מנות
ל"פסטה":
4 קישואים או זוקיני גדולים
לרוטב:
2 עגבניות
16 חצאי עגבניות מיובשות, מושרים 10 דקות במים חמים
1 שן שום
חופן עלי בזיליקום או כוסברה
לכדורי "בשר":
1 כוס אגוזי-מלך
4 חצאי עגבניות מיובשות, מושרים 10 דקות במים חמים
+ מכינים את ה"פסטה": באמצעות מכשיר ספירלה או קולפן יוצרים מהקישואים רצועות דקות או "ספגטי". אין צורך לקלף את הזוקיני. שומרים בצד.
+ מכינים את הרוטב: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון עד קבלת מרקם אחיד וסמיך. אם צריך מוסיפים מעט מים. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
+ מכינים את הכדורים: טוחנים את האגוזים במעבד מזון עד שהם הופכים לפירורים קטנים. מוסיפים את העגבניות המיובשות וממשיכים לעבד, עד שהעגבניות קצוצות היטב. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים את ה"פסטה" בקערת הגשה, יוצקים רוטב ומניחים מעל את כדורי ה"בשר".
גלידת מנגו בציפוי שוקולד חרובים
גלידה סופר-בריאה וקלה להכנה, שגם ילדים אוהבים. אם אתם מאוד לא אוהבים את הטעם של החרובים, אפשר להחליף באבקת קקאו 100% טהורה או לוותר על הציפוי כליל.
מצרכים ל-10 קרטיבים קטנים (בנפח של 50-60 מ"ל לאחד)
כלים:
10 כוסיות צ'ייסר מפלסטיק, להשיג בחנויות חד-פעמי או כלים רב-פעמיים להכנת קרטיבים ביתיים
10 מקלות ארטיק (יש בחנויות יצירה) אם השתמשתם בכלי קרטיבים רב-פעמיים אין צורך במקלות
לגלידה:
2 מנגו מאוד בשלים
2 כפות שמן קוקוס
לשוקולד חרובים:
חצי כוס שמן קוקוס
4 כפות אבקת חרובים אורגנית טבעית
+ מכינים את הגלידה: מקלפים את המנגו עם קולפן, חותכים סביב הגרעין ומכניסים למעבד מזון, יחד עם שמן הקוקוס. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לכלי הקרטיב, עד 1/2 ס"מ משפת הכוס. מניחים במרכז הכלי מקל ומייצבים אותו שלא יטה. מעבירים למקפיא למשך3-4 שעות לפחות.
+ מכינים את הציפוי: בקערה קטנה ועמוקה מערבבים שמן קוקוס עם אבקת חרובים. מוציאים את הגלידות מהמקפיא וטובלים ברוטב השוקולד מספר פעמים, עד לקבלת ציפוי אחיד ויפה. מגישים ונהנים.
תגיות: דפנה אמון, רואו פוד, טבעונאי, כדורי בשר, פסטה, מתכונים טבעוניים, סלט, אורי שביט, זוקיני, גלידה, מנגו
קטגוריות: פוסט נבחר, שפים מבשלים
אני חייב להגיד שהגלידה עם שוקולד החרובים נראית פשוט מדהים. כל הרואו פוד הזה מאוד משתדרג בשנים האחרונות, וזה מענה מצוין למי שרוצה לא לאכול מהחי אבל עדיין ליהנות. כל הכבוד, נראה נפלא.
היי, ממש בא לי לנסות את הכדורי "בשר". את חושבת שיש אפשרות גם לחמם/לבשל ברוטב למי שרק טבעוני ואינו טבעונאי או שעלול להרוס?
אולי לחמם בעדינות (תנור הכי טוב נראה לי). לבשל ברוטב בטוח שלא.
יצא מעולה!!