חמין עדשים שחורות וחיטה ירוקה
רמת קושי
קל
משך הכנה
ארוך
מתאים לחג
שבת
בלי הכנות מיוחדות מראש, מכינים חמין שכולו חגיגה של טעמים אדמתיים ומעושנים, שיחממו לכם את הבטן ואת הלב.
חומרים ל 4-6 מנות:
1/2 1 כוסות עדשים שחורות, רצוי להשרות כמה שעות אבל לא חובה
1/2 1 כוסות חיטה ירוקה (פריקי), מושרית למשך שעה במי ברז ושטופה היטב
3-4 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות עבות
2-3 בטטות פרוסות לפרוסות עבות
2 גזרים פרוסים לפרוסות עבות
1 בצל סגול חצוי ופרוס
1 בצל לבן חצוי ופרוס
5 שיני שום מעוכות
4-5 תמרי מג'הול מגולענים
4-5 עלי מרווה טריים
עלים מ 4-5 ענפי טימין טריים
2-3 עלי דפנה
1-2 כפות חומץ בלסמי
מלח ים, פלפל שחור
שמן זית
- בוחרים סיר כבד, כזה שמתאים גם לתנור, ומחממים בו שמן זית. מאדים את הבצלים, שיני השום ועלי המרווה במשך כ-5 דקות, מוסיפים חומץ בלסמי וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים ומשחימים מעט (היזהרו לא לחרוך).
- מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה, הבטטות והגזרים ומאדים הכל יחד במשך כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את התמרים המגולענים, הטימין ועלי הדפנה ומשטחים מעל הכל את החיטה הירוקה השטופה (אל תשכחו לשטוף היטב – יש בה שאריות אפר מתהליך העישון) ואת העדשים המסוננות. מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים מים רק עד לכיסוי. מכסים ומביאים לרתיחה.
- מחממים תנור ל-100 מעלות.
- מכניסים את הסיר מכוסה לתנור למשך הלילה (לפחות 8 שעות). במידת הצורך ניתן להוסיף מעט נוזלים. ניתן להכין על פלטה או בבישול (קצר יותר, נניח של 4 שעות), אבל עדיף להכין בתנור כי החום עוטף את הסיר מכל הכיוונים.
לחצתי על דירוג הכוכבים כדי לקרוא ביקורות (ככה זה ברוב האתרים) וזה מיד דירג את המתכון, בלי יכולת לשנות או לבטל.
אני בכלל לא הכנתי ויצא שנתתי שני כוכבים.
נראה לי ראוי לתיקון באתר