פנקייק טבעוני של אמא
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
שבת
ידידותי לילדים
בבקשה אל תתחילו עם "זה לא בריא" – פנקייק לא נועד להיות בריא ובתקופה שאמא שלי לימדה אותי להכין אותו, לא היה במקומותינו קמח מלא או סוכר חום. בכל זאת, השתדלתי להוסיף טיפה מצפון, קחו את זה מכאן לאן שתרצו.
חומרים לכ-15 חביתיות:
2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא
4-5 כפות סוכר (אני השתמשתי בסוכר קנים)
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
3 כפות שמן חמניות (אפשר שמן צמחי אחר)
1 כפית תמצית וניל איכותית (לא חובה)
כ-1/2 2 כוסות תחליף חלב (אני השתמשתי בחלב אורז-שקדים)
- מניחים בקערה גדולה את הקמחים, הסוכר, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים שמן ותמצית וניל ואת החלב הצמחי – כדאי להוסיף את החלב בהדרגה ולערבב עד להגעה לרמת הסמיכות הרצויה. ממשיכים לערבב היטב עד שמתקבלת בלילה חלקה, סמיכה אך נוזלית. משהים כ-5 דקות, על מנת שאבקת האפייה תתחיל לפעול.
- מחממים מחבת קטנה וטובה (נון-סטיק) – אפשר בלי שמן בכלל, ואפשר גם לשמן בעזרת נייר סופג. יוצקים מהבלילה למחבת החמה ומפזרים בשכבה אחידה על פני המחבת. ממתינים כ 1-2 דקות להופעת בועות והשחמת השוליים, הופכים וממתינים דקה נוספת. מוציאים לצלחת הגשה וממשיכים כך עם יתרת הבלילה.
- מגישים עם פירות חתוכים, קצפת קוקוס וסירופ מייפל אמיתי.
איך מכינים קצפת קוקוס?
מאחסנים במקרר (בעמידה, זה חשוב) פחית של קרם קוקוס (שימו לב שיש בו לפחות 16 אחוז שומן, הכי טוב 20 אחוז) למשך יממה. מוציאים בזהירות ופותחים את הפחית מבלי לנער אותה. תוכלו לראות שהקירור גרם לשומן להתקשות ולהיפרד מהנוזל – ככל שאחוזי השומן גבוהים יותר, ככה יהיה יותר שומן ופחות נוזל שקוף. מוציאים מהפחית את השומן ללא הנוזל לקערת הקצפה ומקציפים 2-3 דקות, עד לקבלת קצפת יציבה. אפשר להוסיף אבקת סוכר לפני ההקצפה.