"טארט טאטן" של תרד טורקי ועגבניות
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבת
המון פעמים ביקשו ממני מתכון לפשטידה טובה ומה לעשות, אני לא אשת פשטידות (מבטיחה להתגבר על זה מתי שהוא ולהביא מתכונים. מתי שהוא!). כדי לא לאכזב ניסיתי לחשוב על מאפה שכן יבוא לי טוב, וזה מה שיצא. הכנתי אותו בכלים אישיים של טארטלטים (תבנית פאי קטנה) אבל בהחלט אפשר להכין אותו בתבנית פאי גדולה או אפילו במחבת ברזל שיכולה להיכנס לתנור.
למנות אישיות בצק הפילו יהיה נהדר, לטארט אחד גדול כדאי להשתמש בבצק עלים (על בסיס שמן הוא מוצלח בהרבה ממרגרינה), שקל יותר לחתוך לצורך ההגשה (הפילו פשוט נשבר ומתפורר). מצד שני, הוא ידרוש אפייה ממושכת יותר (כ-30 דקות). לשיקולכם.
חומרים ל 4 מנות אישיות או טארט אחד בינוני:
חופן עגבניות שרי אדומות, חצויות
חופן עגבניות שרי צהובות, חצויות
חופן עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות
צרור גדול של תרד טורקי, העלים בלבד
חופן צנוברים קלויים
2-3 שיני שום כתושות
שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי, מעט סוכר חום
5 עלי פילו מופשרים (או בצק עלים מרודד ומחורר מעט במזלג)
שמן קוקוס (אם אין אז שמן זית)
מעט פנקו (פירורי לחם יפניים)
- מחממים מעט שמן זית ושמן קוקוס במחבת ומאדים את השום הכתוש מעל להבה בינונית. מוסיפים את העגבניות המיובשות ואת עלי התרד וממשיכים לאדות במשך כ-5 דקות, עד שהתרד מתרכך. מוסיפים צנוברים ומלח ים, מערבבים ומסירים מהאש.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משמנים את התבניות במעט שמן זית או שמן קוקוס ומפזרים מעט פירורי פנקו. מניחים את חצאי עגבניות השרי על גבן, כאשר החלק החתוך מופנה כלפי מעלה, כך שהן ממלאות את תחתית התבנית בצפיפות. יוצקים מעט שמן זית ומפזרים מעליהן מעט סוכר חום, מלח ים ופלפל שחור גרוס. מכניסים לתנור וצולים במשך כ-10 דקות. מוציאים מהתנור.
- מכינים את הבצק: מניחים עלה פילו אחד על גבי משטח עבודה. מברישים בשמן קוקוס ומפזרים מעט פנקו. מניחים עלה נוסף על גבי העלה המוברש וחוזרים על הפעולה עם יתר העלים. חותכים את חמשת העלים יחד ל-4 חלקים.
- מרכיבים את הטארטלטים ואופים: מניחים מעל כל שכבה של עגבניות צלויות מתערובת התרד המאודה. את התרד מכסים בחלק אחד של בצק הפילו ומכניסים את שולי הבצק מעט פנימה, לתוך התבנית. מחוררים חור קטן בעזרת סכין חדה, כדי שהאדים יוכלו להשתחרר. מחזירים לתנור ל-5 דקות, עד שהבצק הופך פריך וזהוב.
- מחלצים ומגישים: באמצעות סכין חדה, עוברים בזהירות סביב שולי הבצק החיצוניים כדי לשחרר את הבצק מהתבניות. הופכים לצלחות הגשה אישיות ומגישים מיד.