כנאפה טבעונית
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבועות
ידידותי לילדים
עד שלא ראיתי את השף אבי ביטון מתקתק כנאפה טבעונית לא עלה בדעתי כמה קל יהיה להכין את הקינוח הממכר הזה בבית. קבלו את המדריך המלא!
בחנויות בארץ ניתן למצוא שני סוגים עיקריים של טופו משי: מצונן (במקררים) של חברת unicurd ועמיד, שמגיע בקופסאות קרטון שנקרא muri-nu ויש לו שלושה סוגים: מוצק, חצי-מוצק ורך. למתכון הזה מומלץ להשתמש בטופו משי מוצק.
מי שרוצה יכול להשתמש בשמן קוקוס בלבד או בשמן קנולה בלבד, אני חושבת שהשילוב של שניהם יביא לתוצאה המוצלחת ביותר. מי שנרתע מארומה קוקוסית יכול להשתמש בשמן קוקוס מזוכך, שהוא נייטרלי לחלוטין. את מי הזהר אפשר להחליף במי ורדים.
חומרים ל-4 מנות:
250 גרם שערות קדאיף מופשרות
250 גרם טופו משי
4 כפות שמן קוקוס
4 כפות שמן קנולה
לסירופ:
4 כפות סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות מי זהר (שימו לב! אם משתמשים בתמצית מי זהר מוסיפים 2 טיפות בלבד)
להגשה:
פיסטוקים קצוצים
- מניחים את שערות הקדאיף בקערה ויוצקים 3 כפות שמן קנולה. מפרידים בין השערות ומערבבים בידיים, כך שהשמן יצפה את כל שערות הקדאיף.
- מחממים במחבת בינונית 2 כפות שמן קוקוס ומניחים עליה מחצית משערות הקדאיף בשכבה אחידה.
- פורסים את הטופו לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ. מניחים את הפרוסות על שערות הקדאיף ומקפידים להשאיר שוליים של 1/2 1 ס"מ מסביב. מנמיכים את הלהבה לנמוכה.
- מניחים את יתרת שערות הקדאיף על גבי הטופו בשכבה אחידה. בעזרת כף עץ (אבי השתמש בידית של הכף) מקפלים פנימה את השוליים העליונים ומהדקים לשוליים התחתונים סביב, כך ששערות הקדאיף ייסגרו על הגבינה.
- ממשיכים לטגן מעל להבה נמוכה 10-12 דקות, עד שהשכבה התחתונה שחומה ופריכה. מניחים צלחת על גבי הקדאיף והופכים בזהירות.
- יוצקים את יתרת השמן למחבת ומחליקים חזרה את הקדאיף על צידו השני. מטגנים מעל להבה נמוכה 7-8 דקות עד שגם הצד השני שחום ופריך. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.
- במקביל מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בסיר קטן מים, סוכר ומי זהר. מבשלים כדקה נוספת תוך כדי ערבוב, עד שהנוזל מצטמצם מעט.
- את הסירופ הרותח יוצקים על הכנאפה החמה עד שכל הסירופ נספג. לפני ההגשה, מפזרים פיסטוקים קצוצים.
מצפים לאורחים? ניתן להכין את הכנאפה מראש ולהשאיר אותה במחבת. כשהאורחים מגיעים, מחממים אותה מעט, מעבירים לצלחת ומגישים.