מרשים וקל: פאי בצל סגול וקרם שקדים
לכבוד חודש העלאת המודעות לתסמונת רט, התבקשתי לפתח מתכון שיעזור לקדם את המודעות לתסמונת. התוצאה היא פאי יפהפה וטעים, שמכינים בקלות ומדהימים את האורחים
לפני כמה שבועות צלצלה אלי נעמה ובפיה בקשה – האם אני מוכנה לפתח מתכון כדי לעזור להעלות את המודעות לתסמונת רט. "איזו תסמונת?" היתה התגובה הראשונה שלי (מיד אחרי שאמרתי לה כן). אם אין לי מושג מה זה בכלל, כנראה שבאמת צריך להעלות את המודעות. וזה חשוב ממש – כי תסמונת רט היא תסמונת קשה שמופיעה כמעט ואך ורק בבנות. הילדות מאבדות לאט לאט את יכולותיהן לשלוט באופן מכוון בידיים והן אינן יכולות לדבר ולתקשר, אלא באמצעות תנועת עיניים בלבד. אני ממש רוצה שיותר אנשים ידעו על הקשיים שלהן ויוכלו להירתם לעזור להן ולמשפחות שלהן.
מכיוון שחודש המודעות הבינלאומי לתסמונת מיוצג בצבע סגול, התבקשתי לפתח מתכון סגול. אחרי שהזזתי הצידה את החשוד המיידי (סלק, נו מי) עלה לי רעיון. והרעיון הזה תפח למתכון שהוא לא רק טעים אש, הוא גם יפהפה וגם קל להכנה. ללא ספק, מדובר ברווח סגול כפול.
סדנאות בישול קבוצתיות ופרטיות עם אורי שביט
פאי בצל סגול וקרם שקדים
את הפאי הזה לא צריך לאפות בתבנית מיוחדת, מכיוון שבצק העלים מייצר לו מסגרת זהובה ותפוחה. אני פשוט חתכתי את הבצק לגודל תבנית התנור הכי גדולה שלי, 25X30 ס"מ.
חומרים לכ-15 מנות
בצק עלים מופשר במשקל כ-600 גרם (יריעה בגודל 30X25 ס"מ)
לבצלים:
6 בצלים סגולים בגודל בינוני, חתוכים ל-4 טבעות עבות
¼ כוס חומץ בלסמי
4 כפות שמן זית
2 כפות סוכר חום בהיר
חופן עלי טימין טריים
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי
לקרם שקדים:
1 לחמנייה גדולה או 2 פרוסות חלה, בלי הקרום, רק החלק הלבן
200 גרם שקדים קלופים
1 שן שום
1 כפית שמרי בירה (לא חובה)
2 כפות חומץ בן יין אדום
¾ כוס מים קרים מאד
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי
1/3 כוס שמן זית
+ מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
+ מכינים את הבצלים: מניחים בקערית חומץ, בלסמי, שמן זית, סוכר, תימין, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מניחים את טבעות הבצל בקערה ומערבבים בזהירות בידיים כך שכל הבצלים ייעטפו במשרה אך לא יתפרקו. מניחים בתבנית וצולים 20 דקות, עד שהבצלים רכים ושחומים.
+ מכינים קרם שקדים: מרטיבים את התוכן הלבן של הלחמנייה במי ברז, סוחטים היטב ומניחים במיכל של מעבד מזון. מוסיפים את השקדים, שום, שמרי בירה, חומץ , מים קרים, מלח, פלפל ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את השמן בזילוף איטי תוך כדי ערבול, עד לקבלת קרם סמיך וחלק.
+ מניחים את יריעת הבצק בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. בעזרת סכין חדה מסמנים מסגרת היקפית כ-2 ס"מ משולי הבצק.
+ מורחים שכבה עבה ואחידה של קרם השקדים בתוך המסגרת. מסדרים מעל את טבעות הבצל הצלויות, מפזרים מעט מלח ים ומזלפים שמן זית. אופים 15-20 דקות, עד שהשוליים תופחים ומזהיבים והמלית מזהיבה מעט ומתייצבת. מניחים להצטנן מעט ומגישים.
תגיות: שבועות
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מאפים