סלט תפוחי אדמה עם פלפלים קלויים ומיונז מעושן
אחד המאכלים האהובים עלי כילדה היה סלט תפוחי האדמה של אמא שלי, בגרסה המוכרת עם הגזר, האפונה והמלפפון החמוץ. כאן שילוב המרכיבים קצת אחר והתיבול – עם מיונז טבעוני, כמובן.
5-6 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות או 30 בייבי תפוחונים, קלופים
3-4 פלפלים אדומים וצהובים, שטופים
1 בצל סגול, חצוי ופרוס
1/4 צרור שמיר, קצוץ דק
4-5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
2-3 גבעולי סלרי, קצוצים
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
למיונז טבעוני מעושן:
2/3 כוס שמן צמחי (אני משתמשת בחמניות)
1/3 כוס חלב סויה לא ממותק
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון (חלק או גרגירים)
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית מלח ים אטלנטי
1/4 כפית פפריקה מעושנת (או יותר, לפי הטעם)
1 כפית זרעי צ'יה (לא חובה)
עוד מנות עם תפוחי אדמה:
לביבות פריכות ועסיסיות עם תפודים וגזר
קדרה מתוקה-פיקנטית של תפוחי אדמה
+ קולים את הפלפלים: מחממים תנור לחום גבוה (200-250 מעלות). חוצים את הפלפלים לאורכם, מפרידים את העוקץ ומרוקנים מגרעינים. מניחים עם החלק החתוך כלפי מטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים כ-30 דקות, עד לריכוך והשחמה. מוציאים מהתנור ומעבירים לכלי סגור למשך כ-15 דקות. מוציאים, מקלפים וחותכים לרצועות.
+ בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה: מניחים בסיר עם שפע מים מומלחים את תפוחי האדמה ומבשלים רק עד לריכוך (שלא יתפוררו, בודקים בנעיצת סכין). משך הבישול תלוי בגודל תפוחי האדמה, אז כדאי לשים עין. מסננים ומניחים להצטנן.
+ מטגנים את הבצל: מחממים מעט שמן זית במחבת קטנה ומטגנים את רצועות הבצל במשך 5-10 דקות, לריכוך ולהזהבה.
+ מכינים את המיונז: מעבדים את כל החומרים יחד בעזרת בלנדר מוט במשך כדקה, עד לקבלת תערובת סמיכה ובהירה של מיונז. טועמים ומתקנים תיבול (את המיונז שנשאר אפשר לשמור במקרר כשבוע).
+ מרכיבים את הסלט: מעבירים את תפוחי האדמה לקערה גדולה. מוסיפים רצועות פלפלים, בצל מטוגן, שמיר, בצל ירוק וסלרי. מוסיפים 2-3 כפות מהמיונז, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
תגיות: פלפלים, תפוחי אדמה, יום העצמאות, סלט תפוחי אדמה, פלפלים קלויים, פינקניק
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני