חטיף שוקולד ביתי עם קוקוס וקרמל בוטנים
מה קורה כשריסיס, באונטי וטוויקס נפגשים בחטיף אחד?? מתקבל חטיף שכבות טעים במיוחד, שאי אפשר להפסיק לנשנש. והוא גם ללא גלוטן וכשר לפסח!
למרות ההתפתחות האדירה בתחום המוצרים מהצומח בשנים האחרונות, איכשהו בישראל תחום החטיפים המתוקים עוד לא התרומם לגבהים שהייתי מצפה ממנו. כאילו, מה הבעיה לייצר פסק זמן טבעוני מריר למשל? הלנצח נישאר רק עם טורטית? יש אמנם חטיפים טבעוניים כמו אלה של שוקולד פנדה, אבל אי אפשר למצוא אותם ליד הקופות בכל סופר ועכשיו, כשבמילא לא יוצאים ממש מהבית, כל המצב הזה מצדיק הכנה של חטיף שוקולדי טעים בעצמנו, לא ככה?
עד כאן תירוצים למה אתם צריכים להכין את החטיף הזה ועכשיו לאמת: הוא טעים ברמות פסיכיות. מושחת, כן. אבל גם ללא גלוטן וכשר לפסח, כדי שיהיה לכם איך לפנק את עצמכם ואת מי שסגור איתכם בבית כמו שצריך גם בחג. יש בו לא פחות מארבע שכבות: התחתית היא בצק שקדים נימוח, עליו קרם בוטנים-קרמל, מעל שכבת קוקוס ולסיום ציפוי שוקולד. בונוס: קל ממש להכין אותו ואין שום סיבה לא לעשות זאת תכף ומיד. צאו לדרך!
לומדים לבשל איתי מהבית! הסדנה הדיגיטלית הראשונה שלי כבר באוויר
בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם
אוסף ענק של מתכונים לפסח – לחצו כאן!
חטיף שכבות שוקולד-קוקוס-בוטנים
תנו לי לגלות לכם סוד: אם אתם רוצים להכין חטיף רק עם קרם בוטנים או רק עם מילוי קוקוס, פשוט תכפילו את הכמויות של המילוי שאתם רוצים. אישית לא הייתי מוותרת על שילוב המרקמים והטעמים המעולה הזה.
חומרים לתבנית בגודל 22X14 (כ-14 חטיפים)
לבסיס שקדים:
1/2 1 כוסות (150 גרם) שקדים טחונים (קמח שקדים)
3 כפות שמן קוקוס מומס (לא חם)
2 כפות סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
לקרמל בוטנים:
1/3 כוס חמאת בוטנים טבעית
2 כפות שמן קוקוס מומס
2 כפות סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
לשכבת קוקוס:
2/3 כוס קוקוס טחון
2 כפות שמן קוקוס מומס
6 כפות קרם קוקוס
2 כפות סירופ מייפל
לציפוי שוקולד:
120 גרם שוקולד מריר קצוץ או 3/4 כוס שוקולד צ'יפס
2 כפות שמן קוקוס מומס
+ מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט.
+ מערבבים בקערה את חומרי הבסיס עד שמתקבלת תערובת פירורית. משטחים בתבנית ומהדקים היטב בעזרת האצבעות לשכבה אחידה. אופים 10 דקות להזהבה קלה ומניחים להתקרר.
+ בינתיים מכינים קרמל בוטנים: מעבירים את כל החומרים לסיר קטן, מערבבים ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ויוצקים על התחתית שהתקררה מעט. מכסים בניילון ומכניסים למקפיא ל-15 דקות, להתייצבות.
+ מערבבים היטב את החומרים של שכבת הקוקוס (אפשר לטחון במעבד מזון אם רוצים שהיא תהיה יותר עדינה) ומשטחים בשכבה אחידה על שכבת הבוטנים.
+ ממיסים במיקרוגל או מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) את השוקולד, מוסיפים שמן קוקוס ומערבבים לקרם חלק. יוצקים על שכבת הקוקוס, משטחים ומאחסנים במקרר למשך 20-30 דקות, להתמצקות.
+ מחלצים את המלבן שהתקבל מהתבנית בעזרת נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך. חותכים למלבנים בגודל שאוהבים וזוללים או מאחסנים בכלי סגור במקרר. מומלץ להוציא מהמקרר 5-10 דקות לפני ההגשה, שיתרככו מעט.
עוד חטיפים מתוקים לחג:
חיתוכיות שוקולד, אגוזים ומייפל
תגיות: קינוח לפסח, איך מכינים חטיף שוקולד ביתי, חטיף שוקולד ביתי, שוקולד, שקדים, פסח, קוקוס, מתכונים לפסח, חמאת בוטנים, ללא גלוטן
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
היי יקרה, מה אפשר לשים במקום חמאת בוטנים?
אפשר להכפיל את הקוקוס ואפשר להכין קרמל באופן דומה מטחינה (חלבה סטייל).
אורי שלום איך עושים את הקרמל מטחינה? (במקום חמאת הבוטנים, שאני לא אוהבת)
היי אירית, תראי כאן: https://vegansontop.co.il/vegan-chocolate-tahini-bar/
יאמי. יש בעיה להחליף את המייפל בסילאן/סוכר?
אפשר, לסילאן יש טעם יותר מובהק. אם מחליפה לסוכר אז עדיף אבקת סוכר, שלא יישארו גרגירים.
היי, האם אפשר להמיר את השמן קוקוס לשמן זרעי ענבים?
לדעתי יש משמעות לזה שהשמן מתגבש מבחינת היציבות של החטיף, אבל לא ניסיתי..
נראה אש, מתה לנסות. הקוקוס הטחון זה בשר קוקוס טרי?
היי, תודה! לא, השתמשתי בשבבים יבשים קלאסיים.
אחד הקינוחים המושלמים שהכנו!!!
תודה על זה
איזה אושר!
אחד הדברים המושלמים שהכנתי לאחרונה!! טעים בטירוף! בשכבת הבוטנים ערבבתי קורנפלקס כתוש שהוסיף קראנץ'.
איזה כיף לשמוע!!
מה אפשר לשים במקום קרם קוקוס?
אני לא משתמשת אבל מניחה ששמנת צמחית
אז הכנתי! ויצא מדהים בכל קנה מידה!! פשוט מתכון גאוני. אין הגדרה אחרת. תודה אורי אהובה!!!!
איזה כיף לבנה!!
היי אורי ותודה על המתכון,
לא אוהבים בבית שבבי קוקוס, במה אפשר להמיר?
אין לי רעיון.. אולי איזה שהוא אגוז טחון או אפילו שיבולת שועל דקיקה.. לא אותו הדבר אבל אפשר לנסות
שלב הבוטנים לא רתח לי אלה נשאר מגובש
מה הטעות שלי?
אולי סוג חמאת הבוטנים? אין סיבה שזה יישאר כגוש..
הכנתי ויצא פשוט מושלם!
גם קל להכנה, גם מחומרים שיש כמעט בכול בית
והכי חשוב טעים מאודדד
תודה כרמל!! גם אני מאוהבת במתכון הזה