מתכון וידאו: סלק צלוי במילוי חיטה ועדשים
מנה אישית, טעימה ומרהיבה עם בונוס נפלא של תועפות ערכים תזונתיים. מתאימה מאד להגשה כמנה ראשונה בארוחת החג
אני מתה על סלק. הצבע שלו מהמם, הטעם שלו מתקתק ועמוק והמרקם שלו כיפי ונגיס. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על כמה השורש הזה טוב לבריאות. כשחשבתי על מנה ראשונה אישית וחגיגית, שמתאימה גם לארוחות חג, הוא מיד קפץ לי לראש והחלטתי למלא אותו בסלט חיטה – את העדשים הירוקות אפשר להחליף בשחורות, אפשר להוסיף עשבי תיבול אחרים לטעמכם ולהעשיר את הטעם של המילוי בבצל סגול מטוגן – הכל הולך.
תגיות: עדשים ירוקות, ראש השנה, חיטה, מנות ראשונות, סלק, אורי שביט
קטגוריות: מתכוני וידאו, פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, דגנים, ירקות
בוקר טוב, מה תורם המלח הגס שבתחתית תבנית האפייה של הסלקים? ראיתי את הטכניקה הזאת בעבר אבל מבקשת להבין את הסיבה. תודה
המלח מתפקד כמעצים חום (הוא סופג את חום התנור ומפיץ אותו) וגם סופח לחות. המטרה שהסלקים ייצלו היטב ויעצימו את מתיקותם הטבעית.
היי,
תודה רבה.
הערתי: עדיף מלח גס (בישול) מבחינה בריאותית.
כל טוב
היי, במה אפשר להחליף את החיטה, לא אוכל גלוטן. מנסה לשמור על הטעם והמרקם שלך
היי, סליחה על העיכוב! אפשר למשל באורז עגול מלא או בקינואה, גם כוסמת ירוקה או קלויה יכולה להתאים אם אוהבים.
היי 🙂
החיטה הזו לא צריכה השרייה במים?
היי, החיטה שבמתכון הזה היא חיטה שעברה אידוי מוקדם ולכן מתבשלת ממש מהר. אם את מבשלת חיטה מאפס אז כן, השרייה של שעה שעתיים בהחלט מזרזת את הבישול.
שלום,
איפה ניתן למצוא חיטת קמוט או שניתן להכין את זה עם כל חיטה כמו לדוגמא פריקי?
מאור
היי, בהחלט אפשר – כל סוג של חיטה יעבוד, גם גריסים או בורגול. ההבדל הוא בזמני הבישול כמובן.