מתכון וידאו: סלק צלוי במילוי חיטה ועדשים

9 תגובות לפוסט

  1. דליה הגיב:

    בוקר טוב, מה תורם המלח הגס שבתחתית תבנית האפייה של הסלקים? ראיתי את הטכניקה הזאת בעבר אבל מבקשת להבין את הסיבה. תודה

    • אורי הגיב:

      המלח מתפקד כמעצים חום (הוא סופג את חום התנור ומפיץ אותו) וגם סופח לחות. המטרה שהסלקים ייצלו היטב ויעצימו את מתיקותם הטבעית.

  2. רחלי הגיב:

    היי,
    תודה רבה.

    הערתי: עדיף מלח גס (בישול) מבחינה בריאותית.

    כל טוב

    • שלמה הגיב:

      היי, במה אפשר להחליף את החיטה, לא אוכל גלוטן. מנסה לשמור על הטעם והמרקם שלך

      • אורי שביט הגיב:

        היי, סליחה על העיכוב! אפשר למשל באורז עגול מלא או בקינואה, גם כוסמת ירוקה או קלויה יכולה להתאים אם אוהבים.

  3. שני הגיב:

    היי 🙂
    החיטה הזו לא צריכה השרייה במים?

    • אורי שביט הגיב:

      היי, החיטה שבמתכון הזה היא חיטה שעברה אידוי מוקדם ולכן מתבשלת ממש מהר. אם את מבשלת חיטה מאפס אז כן, השרייה של שעה שעתיים בהחלט מזרזת את הבישול.

  4. מאור הגיב:

    שלום,
    איפה ניתן למצוא חיטת קמוט או שניתן להכין את זה עם כל חיטה כמו לדוגמא פריקי?

    מאור

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |