אביב בצלחת: ירוקים צרובים על קרם שורשים
כשהכנתי את המנה הזו עבור הכתבה במגזין מנטה, התגובה של נטשה, הסטייליסטית המוכשרת שהכינה את המנות לצילומים, היתה "וואו, זאת מנה של מסעדה!". זה שימח אותי לא רק בגלל המחמאה המרגשת, אלא בעיקר כי עם כל הרושם שלה, היא הכי קלה שיש להכנה. מנה ראשונה חגיגית, אביבית ויפה לכל מאורע
המתכון מתוך הפקת מצליבים למגזין מנטה.
צילום: יוסי סליס
סגנון: נטשה חיימוביץ'
חומרים ל-4 מנות ראשונות/בינוניות
לקרם:
2 לפתות חתוכות לקוביות
2 קולרבי חתוכים לקוביות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
3־4 שיני שום מעוכות
1 כף שמן זית
מלח ים
לירוקים:
2 בוק צ'וי חתוכים לאורכם
15 יחידות כרוב ניצנים מופשרים וחצויים (השגתם טריים? ראו הערה למטה)
2 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
מיץ מ־1/2 לימון
מלח ים, פלפל שחור גרוס
להגשה:
שבבי שקדים קלויים על מחבת יבשה
קליפת לימון מגוררת
עלי נענע טריים
פלפל שחור גרוס
+ מכינים את הקרם: מבשלים את קוביות הלפת, הקולרבי, תפוח האדמה והשום בשפע מים מומלחים במשך 20-30 דקות, לריכוך. מסננים היטב ומעבירים למכל של מעבד מזון.
+ מוסיפים את שמן הזית וטוחנים לקבלת קרם חלק. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח. שומרים חם.
+ יוצקים למחבת את שמן הזית, מוסיפים את השום ומטגנים על להבה גבוהה כדקה. מוסיפים את כרוב הניצנים והבוק צ'וי ומקפיצים יחד כ־2 דקות. מתבלים בלימון, במלח ובפלפל ומסירים מהאש.
+ מניחים על כל צלחת תלולית קרם שורשים ועליה את הירוקים הצרובים. מפזרים את שבבי השקדים, קליפת הלימון המגוררת, עלי הנענע ופלפל שחור גרוס ומגישים מיד.
הערות וגיוונים:
- אם השגתם כרוב ניצנים טרי – שיחקתם אותה! תצטרכו לצרוב אותו יותר זמן לריכוך ורק אז הוסיפו את הבוק צ'וי.
- אפשר כמובן להשתמש בירוקים אחרים שאוהבים: ברוקולי, אספרגוס, אפונה וכדומה.
עוד מתכונים ירוקים ואביביים:
פרחי כרובית עם מנגולד ושום ירוק
ריזוטו תרד ושום ירוק
בודהה בול ירוק
תגיות: קולרבי, אביב, בוק צ'וי, פסח, כרוב ניצנים, לפת
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
איך
איך מה כוכי? 🙂