סלק צלוי במילוי סלט חיטה ועדשים שחורות בניחוח הדרים
אני השתמשתי בחיטת קמוט לבישול מהיר, אפשר כמובן לבשל חיטה רגילה, חיטה ירוקה או להשתמש בדגנים אחרים כמו גריסים או בורגול. את הטוויסט למנה מעניק הניחוח התפוזי אבל אפשר בהחלט להחליף אותו במיץ וקליפת לימון מגורדת, לטעם שגרתי יותר. כך או כך התוצאה – מנה אישית מרשימה וצבעונית, נוק אאוט למנות ראשונות אפרפרות שאנחנו מכירים מארוחות חג אחרות 🙂
חומרים ל 6-8 מנות
6-8 סלקים קטנים-בינוניים שלמים על קליפתם, שטופים היטב
1 ק"ג מלח גס
250 גרם (כ-1/2 1 כוסות) חיטה
100 גרם (כ-1/2 כוס) עדשים שחורות, מבוררות ושטופות (אפשר אך לא חובה להשרות במי ברז למשך שעה עד לילה)
מיץ מ-1/2 תפוז
קליפה מגורדת מ-1/2 תפוז
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח גס (רצוי מלח ים אטלנטי), פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
+ מחממים תנור ל-150 מעלות.
+ צולים את הסלקים: מושחים את הסלקים מבחוץ בשמן זית ומלח גס. מפזרים בתבנית אפייה קילו מלח גס ומניחים עליו את הסלקים המנוקים. מכסים בנייר כסף וצולים במשך כשעה וחצי, עד שהסלקים רכים.
+ מבשלים את החיטה במים לפי הוראות היצרן, עד שהיא רכה אך עדיין נגיסה (חיטה רגילה תזדקק ל-40 דקות עד שעה).
+ מבשלים את העדשים במים (שימו לב שאין להמליח את המים) כ-40 דקות, עד שהן רכות אך עדיין נגיסות.
+ מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את החיטה והעדשים, מוסיפים מיץ תפוזים, קליפת תפוז מגורדת ופטרוזיליה. מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית ומערבבים היטב. מניחים למשל 5 דקות עד חצי שעה לספיגת טעמים.
+ ממלאים את הסלקים: חותכים לרוחב את הקצה העליון של הסלקים, שישמש כ"מכסה". מרוקנים בעדינות באמצעות סכין חדה או כפית פריזייאן את הסלק כך שיווצר מקום למילוי. ממלאים בסלט החיטה והעדשים, מזלפים מעט שמן זית ומניחים את ה"מכסה". ניתן לחמם כמה דקות בתנור לפני ההגשה.
תגיות: סלק ממולא, מתכון טבעוני חגיגי, מנה ראשונה, חיטת קמוט, סלק, אורי שביט, עדשים, ממולאים, ממולאים צמחוניים, עדשים שחורות, ראש השנה, חיטה, ראש השנה טבעוני
וואו! המנה ניראה יפיפיה!
יש לי שתי שאלות:
1. אפשר לוותר על נייר הכסף?
2. אוכלים את הסלק עם הקליפה?
תודה רבה רבה כל הבלוג
היי טל, תודה 🙂 כשהסלק צלוי היטב אין בעיה לאכול עם הקליפה (רק לקרצף היטב), אפשר לוותר על נייר הכסף, אבל סיכוי שהצליה תהיה ארוכה יותר והסלק עלול להיחרך. הנייר לא נוגע בסלק עצמו הוא רק סוגר את התבנית, כדי לשמור את האדים בפנים. אולי אפשר בתבנית עם מכסה.