פולנטה רכה ומהירה עם אספרגוס ואפונה
מנה יפהפיה וחגיגית, קלה להכנה ועונתית, שמתאימה במיוחד לימי האביב ההפכפכים וכמובן כשרה לפסח. תחליטו אתם מתי להכין אותה – לעצמכם לארוחת צהריים או ערב מהירה או לערב חג שני כדי להרשים את המשפחה
ללא ספק, מזג האוויר השתגע. יותר נכון, אנחנו חווים כרגע מה שבמדינות אחרות נחשב לאביב קלאסי ואצלנו פשוט לא מקובל על העם – מה זאת אומרת לא יודעים מה בדיוק יהיה מזג האוויר? מה זה רגע אחד שמש ורגע אחרי ברד מטורף? (ממש מטורף, אמצע רמת גן בסוף אפריל ומהשמיים נוחתים עלי אגוזים מקרח) עד כדי כך אלוהים לא החליט מה נסגר איתו, שאפילו מערכת החיזוי של הסמארט-פון שלי לא יודעת מה קורה ברגע זה ממש. בימים כאלה לא פשוט להחליט מה להכין לאכול, מצד אחד כבר לא ממש חורף ואין לי חשק לקדרות כבדות ומצד שני עוד לא הגיע זמן המנות הקיציות הקלילות והמהירות. אז הלכתי על מנה שהיא בדיוק באמצע ופשוט נהדרת לימים האלה של החג – פולנטה רכה עם ירקות העונה.
מצד אחד היא דייסתית, חמה ומשביעה ומצד שני מהירה להכנה וקורצת אל עבר העונה החמה (אחרי הכל, היא עשויה מתירס!). שילוב הצבעים העז והרענן הרגיש לי מבעד למצלמה כמו הזמנה רשמית שאני שולחת לשמש, כי יאללה, הגיע הזמן ללכת לים. כל הסיפור מהתחלה ועד הסוף ייקח לכם בערך 20 דקות, מה שאומר שתוכלו לבחור מתי בא לכם לאכול אותה ולא לגווע ברעב עד שהיא תהיה מוכנה. והיא גם כל כך יפה שלגמרי אפשר לאמץ אותה בתוך מנה עיקרית או ראשונה לאחת מארוחות החג שעוד צפויות לנו השבוע (עוד רעיון שחשבתי עליו הרגע – אם נשבעתם שלא תארחו יותר החג, סמנו לכם את המתכון הזה לשבועות כבר מעכשיו).
כדי שהפולנטה תצא ממש רכה וקרמית ולא תמהר מדי להתגבש (זה קורה בסוף, אבל לאט..) הוספתי לה את מעדן הסויה החדש של תנובה, שהוא בטעם טבעי ובלי תוספת של מתיקות, מה שהופך אותו לפרטנר מוצלח למנות מלוחות ומבחינתי סוגר את הפינה כתחליף ליוגורט בהמון מתכונים. כדאי לנסות!
המתכון בשיתוף סויה תנובה.
פולנטה קרמית עם אספרגוס ואפונה
מנה מעולה לכל ימות השנה אבל מתאימה במיוחד לפסח (בהנחה שאתם אוכלי קטניות כמובן). אחרי החג תוכלו להוסיף לבלילה שבסיר קצת שמרי בירה להעמקת הטעם ואפשר לפזר עוד קצת מלמעלה בהגשה. בהן צדק, היא נהדרת גם בלעדיהם.
חומרים ל-4 מנות
לפולנטה:
7 כוסות (1680 מ"ל) מים או ציר ירקות (זוכרים את הטיפ המעולה להכנה של ציר ירקות שפרסמתי?)
1 כפית מלח ים אטלנטי
1/2 1 כוסות (240 גרם) פולנטה מהירת הכנה
2 גביעים (250 גרם) מעדן סויה BIO בטעם טבעי
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
לירקות:
1 צרור אספרגוס, רצוי דקים (אם הם עבים, מומלץ לקלף את החלק התחתון של הגבעול)
1 כוס אפונה טריה או מופשרת
2-3 שיני שום פרוסות דק
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס
1-2 כפות שמן זית
להגשה:
קליפת לימון מגורדת
פלפל שחור גרוס
+ חולטים את האספרגוס (אם האפונה שלכם טרייה, כדאי לחלוט באותו אופן גם אותה): מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים בהם את האספרגוס למשך דקה (אם הם עבים אז קצת יותר) עד שהם מתרככים מעט ומעמיקים צבע. מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול ושמירה על הצבע.
+ מכינים את הפולנטה: מרתיחים בסיר (רצוי נון סטיק) את המים או הציר עם המלח. מוסיפים את הפולנטה וטורפים היטב מעל להבה גבוהה, עד שהתערובת מתחילה להסמיך ולבעבע. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל 5 דקות, עד שהתערובת סמיכה ורכה. אפשר לטעום ולוודא שהמרקם חלק ולא גרגירי.
+ מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים מעדן סויה ומיץ לימון וטורפים היטב לקבלת קרם חלק. מחלקים לקעריות הגשה ושומרים חם.
+ מחממים מחבת רחבה עם שמן זית מעל להבה גבוהה וצורבים את האספרגוס והאפונה במשך כ-2 דקות (אפשר בסבבים אם אין מקום לכולם יחד). מוסיפים פרוסות שום ומיץ לימון ומתבלים במלח ובפלפל. מנענעים את המחבת כדי שהירקות ייעטפו מכל הכיוונים וכעבור דקותיים מסירים מהאש.
+ מניחים את האספרגוס והאפונה על הפולנטה שבקעריות, מפזרים קליפת לימון מגורדת ופלפל שחור ומגישים מיד.
המעדן הזה מעולה גם כמילוי לגביניות
בואו לראות מה אני מבשלת גם באינסטגרם!