משתובבת: התיידדתי עם שבבי סויה

14 תגובות לפוסט

  1. אני שם אותם בכמעט כל תבשיל שאני עושה (וכשלא זה בעיקר כדי לא להעמיס סויה על עצמי – לא רצוי).

    זה בעיקר תחליף נהדר למה שבאמת חסר בצמחונות (לי לפחות) היכולת באמת לנגוס במשהו. והקטנים ממש הם אחלה בשביל לעשות משהו כמו בולנז' צמחוני/טבעוני.

  2. ליאור הגיב:

    המלצה קטנה משלי. אפשר לגמרי לאכול אותם גם בלי השריה/בישול/חימום. אני ממש אוהב את המרקם היבש/קשה/פריך של השבבים דמויי הבשר טחון כשהם מעורבבים בפרי מעוך כלשהו, נניח בננה. נוצר שילוב של מרקמים שלי לפחות ממש כיף לאכול.

    • אפרים שני הגיב:

      אהבתי את הרעיון. אפשר לערבב עם כל דבר כדי להוסיף חלבון בריא. ב 100 גרם יש חלבון כמו ב 400 גרם בשר. וזה חלבון מלא (בניגוד לירקות ופרות שיש בהם חלבון אולם הוא איננו חלבון מלא)

  3. מירב הגיב:

    באת לי בזמן כי בדיוק תכננתי לנסות אותם בגלל הילדים. והמתכון ממש דומה ל"חריימה" שאני מכינה עם שעועית לימה. תנסי גם 🙂

  4. רוני הגיב:

    לא היה חומוס, אז החלפתי בתירס, הוספתי פטריות ושיניתי קצת את התיבול (הורדתי כורכום והוספתי קינמון וטבסקו) – יצא תבשיל סטייל טקס-מקס טעים למדי. הילדה, הבנזוג והאורחת טרפו את זה, למרות שאני בסופו של דבר לא התלהבתי מהטעם והמרקם של פתיתי הסויה.

  5. קרין הגיב:

    האם ניתן לחתוך את הטופו לרצועות קטנות ולשים אותן במקום שבבי הסויה?

  6. נורית הגיב:

    אני בדרך כלל משרה אותם במים עם קצת רוטב סויה. ככה הם לא תפלים לגמרי.

  7. רועי הגיב:

    איפה קונים שבבי סויה במחיר ואיכות טובים?

    • אורי הגיב:

      היי, ברשתות הטבע, יש סוגים שונים. אלה שבתפזורת הכי זולים והם בסדר אבל לא וואו. הארוזים טובים יותר בדרך כלל.

  8. נאוה הגיב:

    פעם ראשונה שלי עם שבבי סויה. למרות האימה יצא טעים מאד. תודה רבה

  9. שירה הגיב:

    האם רצועות סויה של soy joy זה שבבי סויה? או שלא אבל בכל זאת מתאימות למתכון הנ״ל? תודה!

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות