פטריות ממולאות בבורגול ואגוזים
מאת אבישג בננה
אבישג טענה שזה קצת אבוג'רס, אבל בפועל מדובר במתכון קליל למדי ששווה את קריאות ההתפעלות ליד השולחן. חפשו את הפטריות הכי גדולות ומוצקות ואם מצאתם שני סוגים, הרווחתם.
חומרים ל 6-8 מנות ראשונות
10 פטריות פורטובלה ו/או שמפיניון גדולות
100 גרם בורגול גס
8 שיני שום קצוצות גס
2 קישואים מגורדים
1/2 כוס תערובת אגוזים ו/או צנוברים, כתושים במכתש ועלי או במעבד מזון
1/2 צרור כוסברה, קצוצה
עלים מ-2 ענפי אורגנו, קצוצים
1 כף רוטב סויה איכותי
קורט כמון
מלח גס
1-2 כפות שמרי בירה (לא חובה)
מעט שמן זית
מעט שמן חמניות
+ משרים את הבורגול במים רותחים למשך כ-30 דקות, עד שהוא סופח את המים ומתרכך. סוחטים היטב מיתרת המים.
+ בעזרת כף מחלצים את ה"רגל" של הפטריות ומרוקנים אותן מתוכן. מניחים את הפטריות המרוקנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
+ קוצצים גס את הרגליים והמניפות של הפטריות המרוקנות.
+ מחממים מעט שמן חמניות במחבת גדולה ומטגנים את השום 1-2 דקות להזהבה קלה. מוסיפים את תוכן הפטריות הקצוץ, הבורגול, הקישואים, האגוזים ועשבי התיבול ומתבלים ברוטב סויה ומעט כמון. מערבבים ומאדים 2-3 דקות נוספות.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ ממלאים את הפטריות בתערובת הבורגול, מפזרים מעט מלח גס ושמרי בירה על כל פטריה, מזלפים מעט שמן זית ואופים 10-15 דקות, עד שהפטריות מתרככות ומשחימות. מגישים מיד.
תגיות: שמפיניון, פורטובלה, פטריות, בורגול, בישול טבעוני, ארוחת שישי טבעונית, אוכל טבעוני, מנות ראשונות, פורטובלו, אורי שביט, אבישג
הכנתי את זה עכשיו וזה אחד המתכונים המוצלחים שניסיתי!!
אפשר להחליף בקינואה?
לטעמי אין בעיה להחליף בקינואה מבושלת.
לפסח…..במה כדאי להחליף את הבורגול (ולא בקינואה) שישתלב היטב?
או שעדיף לחפש מתכון אחר…..
היי, אין הרבה אופציות מתאימות לפסח כשזה מגיע למשפחה הדגנים.. אולי אורז עגול מלא, למרות שהוא "כבד" יותר מבורגול.
הכנתי את הפורטובלו הממולאים. הארחים טרפו אותם בשניה. טעים מאוד. רק במקרה של פורטובלו צריך לאפות אותם 35 דקות אם קצת מים.
איזה כיף שאהבו!
הכנתי את זה אתמול היה להיט!! תודה רבה על המתכון!!
הוספתי לו עוד כמה נגיעות – כגון עלי בזיליקום, עלי טרד והתערובת של האגוזים הייתה קצת יותר עשירה
בסה"כ היה להיט ותודה רבה לך על השיתוף!!!
נהדר! כיף לשמוע 🙂
מעולה….יופי של מנה טבעונית, מכובדת לכל אירוע
מה התפקיד של שמרי הבירה במתכון?
טעם 🙂 וגם תוספת של ערכים תזונתיים
אפשר להקפיא אחרי האפיה?
היי בילי, לצערי לא, פטריות לא עוברות טוב הקפאה.