פלפלים ממולאים
אני אוהבת את האדומים, אפשר להשתמש בירוקים או לערבב. כמובן שהטכניקה והמילוי יעבדו מצוין גם במקרה של קישואים, כרוב ושאר ירקות. כמו הרבה תבשילים מהסגנון הזה, למחרת בחימום חוזר זה יהיה אפילו טעים יותר!
8-10 פלפלים אדומים או ירוקים
למילוי:
2 כוסות אורז
1-2 קישואים מגורדים
1-2 עגבניות מגורדות
3-4 גבעולי סלרי, קצוצים
3-4 גבעולי בצל, ירוק קצוצים
1 פלפל צ'ילי, קצוץ
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס טרי, פפריקה מתוקה ו/או חריפה
שמן זית
לרוטב:
1 קופסא (260 מ"ל) רסק עגבניות
2-3 כוסות מים
2-3 שיני שום, קצוצות
מעט סוכר חום, מלח
שמן זית
+ שוטפים את הפלפלים וחותכים לרוחב את החלק העליון עם העוקץ (לא לזרוק, נשתמש בהם למכסה). מנקים את הפלפלים מגרעינים.
+ מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את האורז 2-3 דקות מעל להבה גבוהה עד שהוא מלבין. מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי וממשיכים לטגן-לערבב 2-3 דקות נוספות. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומסירים מהאש.
+ מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן זית בסיר רחב. מאדים את השום הקצוץ 1-2 דקות עד שהוא מתחיל להעלות ניחוח (זהירות שלא ייחרך). מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כדקה נוספת. מוסיפים מעט סוכר חום ומלח ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
+ ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז בערך עד 3/4 מגובה הפלפל. מניחים את הפלפלים בצמידות בתוך הסיר עם הרוטב, יוצקים מעט מהרוטב על כל פלפל ומכסים ב"מכסים" ששמרנו. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה, עד שהאורז מבושל לחלוטין. אפשר מפעם לפעם לצקת מהרוטב על הפלפלים.
תגיות: אורז, מנות טבעוניות, אורי שביט, ממולאים, ממולאים צמחוניים, פלפלים ממולאים, מתכון טבעוני, בישול טבעוני, פלפל ממולא טבעוני, מנות עיקריות, פלפל ממולא
כמה זמן צריך לבשל עם אורז מלא?
היי לולו, לא ניסיתי אבל הייתי במקרה הזה מעדיפה לבשל את האורז המלא "חצי בישול" לפני המילוי, כדי שיהיה יותר קל להגיע לבישול מלא שלו.
איזה אורז??
הי פלפלת, אני השתמשתי בפרסי קלאסי, אבל אפשר אני בטוחה גם עם בסמטי וגם עם מלא – בבישול מקדים או ממושך יותר.
היות ואני לא בשלנית גדולה…. תמיד פחדתי מממולאים. אתמול ניסיתי את המתכון הזה ויצא פשוט מ-ע-ו-ל-ה!
וזה גם כל כך קל!
ההתאמות היו קלות בלבד, לא שמתי צ׳ילי ומלאתי גם קישואים עגולים.
כולם מאד נהנו.
וכמובן שמה שנשאר להיום בצהריים היה הרבה יותר טעים.
תודה 🙂
תודה, איזה כיף לשמוע!
שלום אורי. במקרה ראיתי את התכנית של שי לי בשבוע שעבר ואת היית שם. היה כייף לראות סוף סוף תכנית עם הכנה של מאכלים טבעוניים. אין פשוט אין. אני מאד אשמח לשמוע שיש לך תכניות לתכנית כזאת 🙂
המתכונים שלך נהדרים. אני אגב, מוסיפה קצת מאש לאורז, גם כי זה טעים וגם כי זה מרכיב חלבון שלם. טעים מאד מאד.
תמשיכי להפתיע אותנו במאכלים הנהדרים.
טינה
תודה טינה 🙂
באו אליי כמה חברים לביקור ואמרתי להם שאני מכין את זה (שיניתי קצת את המתכון וערבבתי אורז מלא עם בורגול וקינואה).
הם בהתחלה זלזלו (הם לא טבעונים) ואמרו שבטח זה לא יצא טעים כמו עם המילוי הבשרי.
לפני כמה דקות הגשתי להם את זה והממולאים חוסלו ! הם אמרו שהם גם רוצים לנסות ולבשל אוכל טבעוני, ואני נתמלאתי אור ושמחה !
תודה רבה על המתכון 🙂
הכנתי ויצא מעולה. תודה.
האם ניתן להקפיא לאחר הבישול ?
היי מרים, אף פעם לא ניסיתי אבל השמועה אומרת שכן, אפשר. להפשיר לאט במקרר ואז לחמם. אם תנסי, ספרי לי!