הפסקת עשר טבעונית: שלושה ממרחים טעימים לכריכים טבעוניים
אחרי חופשה ארוכה מהרגיל (שלושה חודשים אבל מי סופר??), סוף סוף מגיעה השגרה המבורכת ואיתה השאלה המנג'סת התמידית: מה שמים בכריך? קבלו שלושה רעיונות טעימים במיוחד לממרחים שיהפכו כל כריך פשוט לארוחה מלהיבה שאפשר לקחת ללימודים או לעבודה
הגיעה השעה לומר את זה באופן נחרץ – don't panic! לפחות לא בכל מה שקשור לממרחים טבעוניים. הרי זה לא שאין מה לשים בסנדביץ', כמו שהתחושה של מי שמהרהרים במעבר לטבעונות או כאלה שכבר התחילו להתנסות בה, שמישהו הזיז להם את הגבינה ומאותו רגע לא נשאר להם מה לאכול. אבל אם חושבים על זה קצת – טחינה, חומוס, אבוקדו, מטבוחה, פסטו (בלי גבינה, ברור), חצילים, ריבה – כל אלה ועוד רבים הם ממרחים טבעוניים מוכרים ונפוצים. מה שכן נכון הוא, ששינוי ההרגלים לטובת הבריאות ובעלי החיים בכל זאת דורש מאיתנו לפעמים קצת יותר יצירתיות, בטח אם אנחנו מחפשים גיוונים וטעמים חדשים. לקראת שנת הלימודים החדשה (שרק עכשיו בעצם מתחילה כמו שצריך), שמאתגרת את ההורים ואת התלמידים בהכנת ארוחות עשר טעימות ומשביעות, התארחתי בתכנית "בוקר בריאות" עם כמה רעיונות לממרחים וגם סלטים מפנקים שמכינים בקלות ומניחים בין שתי פרוסות. שלושה מתכונים ממש שווים אחרי הוידאו.
נוטלה טבעונית
הממרח נשמר לפחות שבוע בטמפרטורת החדר אבל זהירות! מסוכן להשאיר את הצנצנת בהישג יד. מומלץ להוסיף לכריך פרוסות בננה טרייה.
2 כוסות אגוזי לוז
65 גרם שוקולד מריר איכותי
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות סירופ מייפל טבעי
קמצוץ מלח
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ משטחים את האגוזים בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים בתנור החם כ-10 דקות, להזהבה קלה.
+ מוציאים את האגוזים מהתנור ומניחים להתקרר מעט. מעבירים למגבת נקייה ומגלגלים בין כפות הידיים כדי להפריד את הקליפה.
+ מעבירים את האגוזים המקולפים למיכל של מעבד מזון וטוחנים היטב – ככל שטחנו יותר את האגוזים, כך יובטח לכם מרקם יותר חלק.
+ ממיסים את השוקולד בחימום קצר במיקרו או בקערה מעל מים רותחים (בן מארי) ומעבירים למעבד המזון.
+ מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים היטב לקבלת קרם חלק. טועמים ואם רוצים, מוסיפים עוד מעט סירופ מייפל.
ממרח עדשים שחורות ואגוזי מלך
ממרח טופו ועגבניות מיובשות
ממרח דלעת ערמונים בניחוח מעושן
סלט חומוס כמו "טונה"
לא, לא ממרח חומוס אלא סלט גרגירי חומוס מעוכים או טחונים קלות, שעם התיבול הנכון הופך למעדן. מי שממש מחפשים דמיון לסלט טונה, מוזמנים להוסיף לו אצות מיובשות, מושרות במים, סחוטות וקצוצות. אם רוצים מוסיפים גם צלפים ואפילו בצל קטן חתוך דק דק, תלוי אם הכריך בשבילכם או בשביל הילדים.
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מופשרים או מקופסא, שטופים היטב)
1 פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב קטן, חתוך לקוביות קטנות
2-3 גבעולי סלרי, קצוצים (ללא העלים)
1/4 צרור שמיר, קצוץ
2-3 כפות מיונז טבעוני (אפשר גם לקנות מוכן)
1 כף חרדל חלק
מלח, פלפל שחור גרוס
+ מניחים את גרגירי החומוס בקערה ומועכים בעזרת מועך פירה. לחילופין, אפשר לטחון קצת ב"פולסים" במעבד מזון, אבל לא יותר מדי – הרעיון הוא שיישארו חתיכות נגיסות ולא פירורים קטנים.
+ מוסיפים לקערה את כל החומרים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים מוסיפים אצות, צלפים ואפילו בצל סגול קטן חתוך דק דק.
סלט טופו כמו "ביצים"
בעוונותיי, סלט ביצים היה אחד האהובים עלי בילדותי וכשאמא שלי רצתה לפנק אותי, זה בדרך כלל מה שהיתה מכינה. איזה כיף לגלות שכל כך קל ופשוט להכין סלט מאד דומה, הרבה יותר בריא ולא פחות טעים ומפנק גם בגרסה טבעונית.
300 גרם גוש טופו מפורר גס (אפשר לטחון בפולסים)
1/2 בצל, קצוץ דק
חופן בצל ירוק או עירית, קצוצים
1-2 כפות מיונז טבעוני – זה המתכון הכי קל שיש ואפשר כמובן גם לקנות
1 כפית חרדל חלק
1-2 כפיות כורכום
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כפית קאלה נאמק (מלח הודי שחור בטעם שמזכיר ביצה. לא חובה)
+ מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
תגיות: סלט ביצים, נוטלה, סנדביץ', ארוחת עשר, טופו, כריך, שוקולד, ממרחים, אגוזי לוז, סלט טונה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני