"סטייק" טמפה מזוגג על תבשיל כרוב סגול ותמרים
אם עוד לא גיליתם את חומר הגלם האינדונזי המופלא הזה, עוטו על המשימה. יש שנרתעים מטעמה האגוזי-מיושן, אבל שווה לתת לה צ'אנס פעם נוספת. עובדה, אני התאהבתי.
חומרים ל-4 מנות
1 חבילה (250 גרם) טמפה, מופשרת
שמן זית
לזיגוג:
1 כף סילאן
1 כף שמן זית
1 כף חרדל
1/4 כוס יין לבן יבש
1 שן שום מגורדת
1 פלפל צ'ילי קטן, קצוץ
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
לתבשיל כרוב:
1 כרוב סגול קטן, פרוס דק
1 בצל סגול גדול, חצוי ופרוס לרצועות דקות
10 תמרי מג'הול טריים, מגולענים וקצוצים
1/2 כוס יין אדום
1/3 כוס מים
חופן קטן עלי טרגון טריים
מעט קינמון, מעט ציפורן טחון
שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
להגשה:
1/2 כוס צנוברים, קלויים על מחבת יבשה
חופן פטרוזיליה קצוצה
+ מכינים את תבשיל הכרוב: מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים בו את רצועות הבצל במשך כ-5 דקות, עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את רצועות הכרוב, מערבבים וממשיכים לאדות כ-10 דקות נוספות, עד שהכרוב מתרכך וצבעו מעמיק.
+ מוסיפים את יתר חומרי התבשיל ומערבבים. מקטינים את הלהבה, מכסים ומניחים להתבשל 30-40 דקות, עד שהכרוב רך אך עדיין מעט נגיס. מסירים מהאש ושומרים בצד.
+ מכינים את הטמפה: חוצים את גוש הטמפה לרוחב, כך שיתקבלו שתי פרוסות (אפשר גם לחתוך לשלושה לקבלת פרוסות דקות ועדינות יותר). את הפרוסות חותכים לרצועות או למשולשים.
+ מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה וצורבים את הטמפה משני הצדדים להזהבה קלה.
+ מערבבים בקערית את חומרי הזיגוג ויוצקים למחבת. מנענעים את הטמפה ברוטב ומטגנים כ-2 דקות. הופכים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות, עד שכל הזיגוג נספג ונצמד לטמפה.
+ מניחים מתבשיל הכרוב על צלחות הגשה, מפזרים צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה, מוסיפים את נתחי הטמפה ומגישים.