לביבות תירס תאילנדיות של עומר מילר
שף עומר מילר עם המתכון הראשון באתגר השפים "מבשלים מסלול מחדש" – מיטב השפים מציעים מתכונים ביתיים וטעימים מהצומח, כדי לעזור לכל מי שמנצל את התקופה הזו לחשיבה מחדש על הרגלי האכילה שלו. מתכון הכי קל בעולם וטעים בשיגעון ללביבות תירס וסלט בונוס
אם יש משהו טוב שיצא מהתקופה המשונה והלא פשוטה הזו, זאת העובדה שרבים מאיתנו מנצלים אותה כדי לחשוב מחדש על אורח החיים שלנו, על ההרגלים שלנו, על הדרך בה נמשיך מכאן הלאה. אין ספק שהתעללנו בעצמנו, בטבע, בבעלי החיים וזה חלק ניכר ממה שגרם למגפה הזו להשתולל. אחד השינויים ההכרחיים כדי לשפר את המצב מתחיל באופן טבעי בצלחת – שינוי תזונה יביא איתו בריאות טובה יותר, ניצול נכון יותר של משאבי הכדור הדלים, צמצום פגיעה בעצמנו ובאחרים – בדיוק מה שכולנו צריכים בימים האלה.
מבשלים מסלול מחדש הוא אתגר שפים שנועד לתת מענה בדיוק על הצורך הזה – לחשוף בפני קהלים רחבים את האפשרויות הנהדרות של בישול מהצומח, בלי להזדקק לביצים (שגם ככה קשה למצוא בימים אלה), למוצרי חלב או לבשר של בעלי חיים כדי לבשל אוכל טעים, מהנה, מהיר, ביתי וטעים, כבר אמרנו?? ראשון המאותגרים הוא עומר מילר, שבחר לשתף אותנו עם מתכון נפלא וקל קל קל להכנה ללביבות תירס תאילנדיות, שהוא מגיש עם סלט קולרבי בסגנון סום טאם, שבמקור הוא סלט פפאיה ירוקה אהוב במיוחד. אבל למי יש פפאיה ירוקה בבית עכשיו?? המתכון כשר לפסח אבל מתאים גם לכל השנה, אני ממליצה לרוץ למטבח תכף ומיד ולהכין כמות כפולה.
סדנת בישול דיגיטלית – בואו ללמוד את כל סודות המטבח הטבעוני שלי מהבית
לביבות תירס תאילנדיות של עומר מילר
רוצים להכין את הלביבות לילדים? אין בעיה, פשוט השמיטו את הפלפל החריף. אפשר כמובן להכין בגרסה הכי בסיסית מקמח ותירס בלבד. ראו גיוונים בסוף המתכון.
חומרים לכ-12 לביבות
1 כוס גרגירי תירס מופשרים, טריים או מקופסא
1/2 כוס קמח תופח (ראו גיוונים בסוף המתכון)
1/2 כוס מים
1 כף עירית, שום ירוק או בצל ירוק, קצוצים
1 כף בצל סגול, קצוץ דק
1/4 כפית פלפל שאטה גרוס
מלח
שמן לטיגון
לסלט "סום טאם" קולרבי:
2 קולרבי חתוכים לגפרורים דקים
חופן עגבניות שרי תמר בשלות, חתוכות לאורך לרבעים
1/2 פלפל חריף ירוק, פרוס דק
חופן עלי כוסברה
1 שן שום כתושה
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית סוכר דמררה או דקלים
מלח לפי הטעם
+ מניחים את כל חומרי הסלט בקערה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מערבבים את כל חומרי הלביבות בקערה ומניחים למשך כ-5 דקות.
+ מחממים במחבת שמן לטיגון חצי-עמוק. מניחים כף אחרי כף מהבלילה בשמן החם באופן מרווח (לצורה אחידה יותר נעזרים בשתי כפות) ומטגנים 2-3 דקות עד שהצד התחתון שחום ופריך והצד העליון כמעט התייבש. הופכים בעזרת שני מזלגות ומטגנים דקה נוספת. מעבירים לנייר סופג וממשיכים כך עם יתר הבלילה. מגישים מיד לצד הסלט.
+ אם מעדיפים לאפות: אפשר, אבל הלביבות ייצאו הרבה פחות פריכות! מניחים על נייר אפייה משומן כף אחרי כף מהתערובת, מרססים בשמן ואופים כ-10 דקות בחום של 200 מעלות. אפשר להפוך אחרי שהחלק התחתון התייצב.
גיוונים ושינויים:
- אפשר להחליף את הקמח בקמח אורז או בקמח תפוחי אדמה, לגרסאות ללא גלוטן וכשרות לפסח. בימי חול כמובן אפשר להשתמש בקמח תופח רגיל וגם בקמח טמפורה.
- אפשר להחליף את הקולרבי בפפאיה ירוקה או אפילו גזר.
עוד מתכונים ללביבות מלהיבות:
לביבות זוקיני ותירס
לביבות כרובית משגעות
לביבות בטטה ובורגול
תגיות: תירס, לביבות לפסח, חנוכה, מתכונים לחנוכה, עומר מילר, מבשלים מסלול מחדש, קורונה, איך מכינים לביבות, לביבות תירס, לביבות לילדים, פסח, מתכון ללביבות
קטגוריות: מבשלים מסלול מחדש, פוסט נבחר
האם הבלילה אמורה לצאת ממש נוזלית? או שאני אמורה להצליח ליצור ממנה משהו בעל צורה מוגדרת?😂
היי אלכס, לא נוזלית ממש אבל די רכה. לא מייצרים ממנה צורה ביד אלא מניחים כף מהבלילה בשמן החם. אפשר לעצב קצת בעזרת כף נוספת כשזה כבר במחבת.
אם ארצה להכין את הסלט מפפאיה ירוקה, מה הכמות של פפאיה לשים במתכון?
תודה
בערך חצי פפאיה.
אפשר להחליף את הקמח הרגיל הקמח תירס פולנטה?
אני חוששת שלא במתכון הזה.
הכנתי וזה באמת כ"כ קל! כיף שאין הרבה התעסקות עם הידיים, פחות מלכלך 🙂 הוספתי גם מעט פפריקה בשביל הצבע, אבל חייבת להודות שיצא לי קצת תפל. לדעתי שמתי כפול מהצ'ילי ועדיין לא יצא חריף
שמחה שאהבת את המתכון! לגבי התיבול, יש פלפלים שפשוט אין להם את זה..
היי,
אפשר במחבת טפלון עם מעט שמן?
לא ניסיתי אבל מכיוון שזה עובד באפייה אני מאמינה שכן, ייצא טיפה כמו חביתיות.
תודה רבה
איך זה עובד עם קמח רגיל במקום קמח תופח? צריך להוסיף משהו?
כפית אבקת אפייה 🙂