עושה שוק. צילום: רויטל טופיול

מתכונים בצמרת: המצעד של טבעוניות נהנות יותר

אוקטובר 28, 2018 מאת:

לרגל שבע שנות האתר טבעוניות נהנות יותר – מי היה מאמין?? – אורי שביט בוחרת את המתכונים המצטיינים בתחומם שכיכבו בו לאורך השנים

צילום תמונה ראשית: רויטל טופיול

אם הייתי צריכה להגדיר את שבע השנים הראשונות של הבלוג, שהן בעצם שבע השנים הטבעוניות הראשונות שלי, הייתי לחלוטין בוחרת בקלישאה "שבע השנים הטובות" – שלאחריהן, אין לי ספק, יגיעו שבע השנים הטובות אפילו יותר. מי שזוכר את הדרך שעשיתי מעולם הקולינאריה הנהנתנית שלא היה לה שובע וגבולות אלא העולם הטבעוני יודע, שבאותם ימים לא היתה מישהי רחוקה ממני משינוי תזונתי, שעד אז היה נראה לי כמו בחירה משונה, סגפנית וכמובן חסרת טעם. והנה, במבט לאחור אני יכולה שוב לומר שאין בחירה בחיי שאני שמחה ומודה עליה יותר מאשר הבחירה בטבעונות. שהיא הפכה אותי לאישה שלמה יותר, רגישה יותר ויצירתית יותר. שהיא פתחה לי דלתות לעשייה מרגשת ומשמעותית, שתכליתה לייצר עולם טוב יותר עבור כל היצורים שחיים עליו, אנושיים ושאינם אנושיים. שהיא לימדה אותי המון על עצמי, על העולם והדרך שבה הוא מתנהל, על היכולת של כל אחת ואחד מאיתנו לבחור ולהשפיע, על אוכל ובישול וטעמים חדשים.. עולמות אינסופיים של ידע וגילויים וחקירה, שאני בטוחה שעוד אצעד בהם לאורך זמן.

כשפתאום שמתי לב שיום ההולדת השביעי של האתר מתקרב ואיכשהו השנה בין שלל העניינים לא התפניתי לארגן לו חגיגה רצינית, הציעה לי הגולשת רוני לבחור שבעה מתכונים מתוכו שייאספו למעין סיכום ביניים. החלטתי להרים את הכפפה (או שמא המפית) ולנסות לבצע. מאד מאד קשה לבחור ממאגר עצום של מאות מתכונים שהצטברו באתר לאורך השנים – כמויות אדירות של תוכן, שאני יודעת שסייע לכל כך הרבה אנשים לצעוד אל עבר הטבעונות, להתנסות, לטעום ולגלות שאפשר גם אחרת. זה הדבר שמניע אותי להמשיך לעשות את מה שאני עושה, זה מה שמרגש ומשמח אותי כל כך ועל כך אני חייבת תודה ענקית לכם – העוקבים, הגולשים, המגיבים, המנסים, המעירים והמחמיאים. בלעדיכם כל זה לא היה יכול לקרות.

היה לי קשה מאד לבחור לרשימה הזו רק שבעה מתכונים, יש כל כך הרבה שאני אוהבת וכבר מתחשק לי שוב להכין. אתם מוזמנים לכתוב לי בתגובות איזה מתכון לדעתכם היה חייב להיכנס לרשימה ולא נמצא בה, אולי אוסיף מתכון בונוס לרשימה 🙂

הסיפור על הבחירה של בטבעונות ואיך זה קשור לדייט גורלי אחד, בהרצאת TEDx

הכי ותיק: פסטה פיצ'י עם פורצ'יני, שום ויין לבן
המתכון הראשון שהתפרסם באתר בכלל לא היה מתכון שלי. רוב המתכונים שעלו בימים הראשונים היו מתכוני שפים שעבדתי איתם, הכרתי מהעבודה במגזין "על השולחן" והייתי מתארחת בקביעות במסעדותיהם – בכלל לא העזתי לפרסם מתכונים שלי, זאת היתה נראית לי יוהרה, לא חשבתי אז שאני מספיק טובה בזה ובטח כשאין לי ניסיון בבישול טבעוני. המתכון המעולה של שף מיכאל גרטופסקי (אז "סושיאל קלאב" והיום "מיכאל") התפרסם בצמידות לסיפור המלא של הפיכתי לטבעונית, שהיה הפוסט הראשון שעלה אי פעם בבלוג וחשף את היציאה שלי מהמזווה הטבעוני. הוא התפרסם במקביל במדור האוכל של YNET (הבלוג התפרסם שם בקביעות במשך 4 שנים!) ועורר הרבה מאד עניין ורעש, שאפשרו לי לדבר בהזדמנויות רבות על המעבר שלי לטבעונות והסיבות שהביאו אותי לשנות את חיי מקצה לקצה. כך בעצם התחילה הפעילות שלי לקידום טבעונות, חודשיים אחרי שהפכתי לטבעונית. ומאז לא הפסקתי.

טוסקנה זה כאן והיא על טהרת הצומח. פסטה נפלאה של מיכאל

הכי פופולארי: קציצות עדשים כתומות עם קינואה
הגיוני מאד שקציצות יקטפו את המקום הראשון במצעד הפוסטים עם הכי הרבה כניסות, אבל מה הפך דווקא את המתכון הזה למוצלח ואהוב כל כך? קשה לומר – משהו בשילוב החומרים, בקלות ההכנה, בכך שילדים ממש ממש משוגעים עליהן, בזה שאפשר גם לטגן וגם לאפות את הקציצות.. יש בבלוג עוד כמה וכמה קציצות שמבוססות על אותה שיטת הכנה (השרייה של הקטניות ללא בישול, כמו בהכנת פלאפל), אבל איכשהו המתכון הזה וההצלחה האדירה שלו הביאה אותו להיות מספר אחת. ועם הצלחה, כידוע, לא מתווכחים.

קציצות עדשים כתומות וקינואה

הקציצות ששברו את שיאי הכניסות. צילום טל סיון-צפורין, מתוך הספר "המטבח הטבעוני שלי", הוצאת תכלת

הכי מתוק: חיתוכיות אגוזים, מייפל ושוקולד
רוב המתכונים באתר הם ללא ספק ממשפחת המלוחים, אבל זה לא עשה את הבחירה במתכון המתוק המנצח לקלה יותר. מבין המתכונים המובילים נמצאות ללא ספק עוגיות שוקולד צ'יפס שהפכו ללהיט בהרבה מאד בתים ועוגת השוקולד המושלמת זכתה ללא מעט נסיונות ותמונות שנשלחו אלי ברשתות החברתיות. ועדיין, החיתוכיות האלה, שהן כל כך פשוטות להכנה, כל כך טעימות וגם נטולות גלוטן (טוב הן נולדו כמתכון לפסח) לדעתי בכל זאת גונבות את ההצגה. כמו שנהוג לומר, התחרות היתה קשה.

נותנים אגוזים למי שאוהב גם שוקולד. זהירות, קשה להפסיק לאכול את הממתק הזה!

הכי מושקע: בומב פולנטה במילוי שעועית אדומה
אני יודעת שיש אנשים שחושבים שהמתכונים שלי מורכבים. אבל בפועל, גם אם רשימת הרכיבים מעט ארוכה (אני לא מוותרת על נותני טעם), כמעט תמיד אופן ההכנה פשוט למדי ולא מצריך ניסיון גדול במטבח. ועדיין, מדי פעם ובמיוחד בחגים, אני אוהבת להשקיע במתכונים קצת יותר מעניינים שדורשים קצת יותר השקעה בהכנה שלהם. אתם יודעים, בשביל הרושם. יש כמה כאלה באתר (החדש שבהם הוא ראש כרוב שלם ממולא, עוד מתכון שאני מאד אוהבת), אבל נדמה לי שאחד הבולטים והמוצלחים הוא העוגה הצהבהבה הזו, שנפרסת לעיני האורחים ויוצרת שילוב טעמים וצבעים שקשה להישאר אדישים בפניו. מתכון שנולד בפוסט משותף עם הבלוגרית רות אופק כך שהרווחתם גם קישור לעוגה מתוקה ונהדרת, שמחכה לכם בפנים.

עוגת פולנטה במילוי שעועית וקרם שקדים

בומב פולנטה במילוי שעועית אדומה וקרם שקדים. צילום: רות אופק

הכי מפורסם: שקשוקה תירס
אין באתר המון מתכונים שמנסים לחקות מתכונים שמקורם מן החי – אוקי, יש כמה המבורגרים, אבל בחיי שברוב המקרים לא מדובר בניסיון לשחזר אחד לאחד מנות שכבר אינני אוכלת. המתכון הזה נולד מתוך קריצה לרעיון ה"חיקוי" הזה, הפעם לשקשוקה שהביצים שבה עשויות קרם תירס טרי שנסחט ישר מהקלח. המתכון הזה זכה לתהילה אחרי שהצטלמתי איתו לתכנית "הלחם של תומר" שכבר מזמן ירדה מהמסכים, אך עדיין משודרת באינסוף שידורים חוזרים – ככה כל פעם מישהו מספר לי בהתרגשות שראה אותי מכינה שקשוקה בטלוויזיה. אני גם מכינה אותו לא מעט בסדנאות, מכיוון שהוא דרך נפלאה ללמד איך סוחטים קלחי תירס וגם סתם ממש טעים. מושלם לשישי או שבת בצהריים, לארוחת ערב של אמצע השבוע ובאופן כללי, תמיד. תכלס, אחד המתכונים שאני אוהבת וגאה בהם.

הדרך הטובה ביותר לפתוח את הסופ"ש. שקשוקה תירס

הכי מטאור: קציצות ברוקולי וקינואה
יש מתכונים שברגע שהם עולים לאתר, הם פשוט נוסקים. שוב, מדובר בקציצות ולכן זה לא כל כך מפתיע (האמת, גם באלה יש קינואה, אולי זה הסוד?), אבל במקרה הזה לדעתי מדובר גם בקלות ההכנה ומיעוט המרכיבים, שהפך את המתכון הזה ללהיט מיידי. נכון, הוא נולד מתוך שיתוף פעולה מסחרי אבל לדעתי זה לא גורע מהערך המוסף שבו (מי יודע אם אחרת הייתי חושבת על הרעיון?) ומראה ששיתופי פעולה כאלה יכולים וצריכים להוליד תוכן משמעותי ומוצלח, אחרת מה הטעם בעצם? למי שתוהה, כמובן שאפשר להכין את הקציצות האלה ללא שימוש במוצר הספציפי והתוצאה עדיין תהיה נפלאה. עוד בונוס – גם הקציצות האלה אהובות מאד על ילדים.

נגיסי ברוקולי וקינואה טבעוניים של אורי שביט

להיט היסטרי שכבש את הרשת בין לילה. קציצות ברוקולי וקינואה

הכי מתבשל: חריימה טופו של אבי ביטון
ללא ספק המתכון שהכינו הכי הרבה פעמים, שקיבלתי הכי הרבה תמונות שלו (תכלס מגיע לו התואר "הכי מצטלם"), שדיברו עליו הכי הרבה ושאפילו מסעדות אחרות (אחרי שנולד בארוחות המשותפות של ביטון ושלי ב"אדורה" עליה השלום) אימצו ויצרו גרסאות שלו. כל שבת או חג המתכון הזה עולה על השולחן של משפחות טבעוניות ולא טבעוניות רבות ואין שמחה גדולה מזו, הוא באמת נפלא ואני מודה לשף על שיתוף הפעולה המצטיין הזה שהביא הרבה טעם ושמחה לכל כך הרבה בתים. על בסיס העקרון של קציצות הטופו נולדו עוד כמה מתכונים שאני מאד אוהבת, כמו כדורי טופו ברוטב לימוני וכדורי טופו ברוטב קארי. ממליצה לנסות!

החריימה הטבעוני שעשה הכי הרבה רעש, של השף אבי ביטון

לרכישת הספר "המטבח הטבעוני שלי" במחיר מבצע מיוחד

Print Friendly, PDF & Email

תגיות:

קטגוריות: פוסט נבחר

השאר תגובה

המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2018 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות