טופו ברוטב מולה
הפעם גלגלתי את הטופו בתוך טורטיות, אבל אפשר בכיף להניח אותו על מצע של אורז לבן או מלא ואם רוצים, לגרד עוד טופו טרי מלמעלה. כמות המים והשוקולד תלויה בטעם ובסמיכות, כשהמטרה היא להגיע לרוטב סמיך למדי. כדאי מאד להכין תוספת קרירה כמו סלסת עגבניות טריות עם שום וכוסברה או גווקאמולי, שיאזנו קצת את הבערה.
חומרים ל 10-12 טורטיות
2 חבילות (600 גרם) טופו, חתוך לרצועות
1 צנצנת (200 גרם) רוטב מולה
3 עגבניות בשלות, מגורדות
50-100 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ
1-2 כוסות מים
1 בצל לבן, חצוי וחתוך לרצועות
2 כפות שמן זית
1-2 כפות שמן קוקוס (לא חובה)
מלח ים
להגשה: טורטיות, שומשום קלו
+ מחממים שמן זית ושמן קוקוס בסיר רחב. מוסיפים את רצועות הבצל ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך והופך שקוף. מוסיפים את רצועות הטופו וממשיכים לטגן-לערבב 5-10 דקות נוספות.
+ מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רוטב המולה וכוס מים, ממליחים מעט ומערבבים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את השוקולד הקצוץ. מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה וללא מכסה 15-30 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: טובלים את הטורטיה משני הצדדים ברוטב שבסיר וממלאים, או מניחים ממילוי הטופו והרוטב על גבי הטורטיה היבשה ומגלגלים. מגישים עם סלסת עגבניות או גווקאמולי.
תגיות: מנות עיקריות, טופו, מקסיקני, שוקולד, טורטיה, אורי שביט
קטגוריות: כריכים, ממרחים והברקות