בורקס במילוי טופו, זיתים ועשבי תיבול
טופו יכול לקבל טעם גבינתי ממש אם משדכים לו את המרכיבים הנכונים שיעניקו לו טעם מלוח עשיר ועמוק, כמו סויה ומיסו. אין מיסו? אפשר להחליף בחרדל דיז'ון.
חומרים ל-12 מאפים:
12 דפי פילו מופשרים
למילוי:
150 גרם טופו, מפורר לפירורים קטנים
1/4 כוס חומץ תפוחים
2-3 כפות רוטב סויה בהיר
1 כפית משחת מיסו
1 כפית שמרי בירה (לא חובה אבל מוסיף)
חופן זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה, קצוצים
פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית להברשה
שומשום לעיטור
+ מניחים את פירורי הטופו בקערה ומוסיפים חומץ, סויה, מיסו ושמרי בירה. מערבבים כך שכל הטופו נעטף במשרה. מכסים ומאחסנים במקרר לפחות שעה, אפשר גם למשך לילה.
+ מסננים את הטופו משאריות המשרה וטועמים. אם הוא מלוח מדי לטעמכם, ניתן לשטוף מעט במי ברז להפחתת המליחות. מוסיפים את הזיתים הקצוצים, עשבי התיבול והפלפל השחור ומערבבים.
+ פורשים את דפי הפילו בערימה על משטח העבודה ועובדים כל פעם עם דף אחד. מברישים בשמן זית ומקפלים לאורך למלבן. מברישים שוב ומקפלים קיפול נוסף, כך שמתקבל מלבן צר וארוך.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מניחים כף מהמילוי בקצה אחד של המלבן ומקפלים עליו משולש מהפינה אל הפאה העליונה של המלבן. ממשיכים כך לקפל פנימה משולש על גבי משולש, כמו בקיפול פסטל, עד קצה המלבן. אם נשארת שארית, תוחבים אותה לתוך הקיפול האחרון.
+ מברישים שוב בשמן, מפזרים שומשום ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עם שאר הדפים והמילוי.
+ אופים בתנור החם במשך כ-10 דקות, עד שהמאפים הופכים זהובים ופריכים. מגישים חם.
מתכון ממש עולה!!!
תודה
אפשר להחליף את הרוטב סויה בהיר ברוטב סויה אחר?
אפשר אבל לשים ממש מעט או לוותר על הסויה ולהשתמש במלח.
כל הכבוד על המתכון המקורי
מביא חשק למהר ולעשות
יישר כוח!!!