עוגת קוקילידה שוקו-וניל עם דובדבנים של נטלי לוין
החלטה לעבור לתזונה מהצומח או לצמצם צריכת מזון מהחי, ממש לא אומרת שצריך לוותר על קינוחים מושחתים וטעימים במיוחד. אם הייתם צריכים הוכחה נוספת, קבלו את הקוקילידה המעלפת של נטלי לוין, שהצטרפה לאתגר "מבשלים מסלול מחדש"
צילום נטלי: עידית נרקיס-כ"ץ
נטלי לוין היא אלופה אמיתית. כשזה מגיע לקונדיטוריה, היא מתקתקת עוגות וקינוחים עם יד אחת קשורה מאחורי הגב, הידע שלה טבוע בה כל כך עמוק שהיא מאלתרת ובו זמנית מדייקת בכמויות, ממש באותה קלילות שאני מכינה מקושקשת טופו (איזה מזל שבאמת לימדתי אותה להכין מקושקשת טופו, זה גרם לי להרגיש קצת פחות קלולס לידה). חוץ מזה אני תמיד נפעמת מכח הרצון שלה, מאימוני הכושר והיוגה שהיא מתחזקת ובכלל, אני ממש נהנית לעקוב אחרי כל מה שהיא עושה, ממליצה לכם בחום להצטרף.
נטלי ממש לא היתה צריכה את אתגר "מבשלים מסלול מחדש" כדי להכין קינוח טבעוני – היא באמת מכינה המון כאלה באופן שוטף ויש קטגוריה שלמה של מתכונים טבעוניים בבלוג שלה, שמתעדכנת כל הזמן. הנה, רק לאחרונה הכינה לי קראמבל קיצי משגע אבל יש שם עוד המון מתכונים, חלקם נכנסו גם לספר "הכי טעים בבית" שהוציאה לאור ממש לא מזמן באותה הוצאה בה יצא הספר "המטבח הטבעוני שלי". אין מקריות בחיים!!
ביום בו נפגשנו להכין יחד את העוגה המשגעת הזאת (אני בעיקר גלענתי דובדבנים אבל נו, גם הכרתי לה את המתכון לעוגת ספוג מבוססת מי חומוס, יאיי!), היה חם מאד. חום כזה שבו הגוף מבקש את הביס הכי מרענן וקריר, משהו שיוריד קצת את הטמפרטורות. ככה שזה היה ממש מתבקש לקחת את הרעיון של עוגת היער השחור – ספוג שוקולד, קרם וניל ודובדבנים – ולהפוך אותו לקוקילידה ענקית, שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה.
עוגת קוקילידה שוקו-וניל עם דובדבנים של נטלי לוין
נכון שזו עוגה שמגישים כמו עוגת גלידה אבל אצלנו בבית, אחרי ההקפאה הראשונית לייצוב מוחלט, היא עברה אחר כבוד למקרר. גם אם היא תהיה טיפה פחות יציבה, ככה הרבה יותר מהר וקל לנשנש אותה. אולי יותר מדי מהר..
הכנתם?? תייגו אותי ואת נטלי באינסטגרם ובואו להשוויץ בקבוצה של טבעוניות נהנות יותר!
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
לעוגת שוקולד:
125 מ"ל נוזל מי חומוס מקופסת שימורים (קופסה אחת)
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח
175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח
35 גרם (1/2 3 כפות) קקאו
1 כפית אבקת אפייה
30 מ"ל (2 כפות) שמן
לקרם וניל:
675 גרם קרם קוקוס קר, חלק שומני מוקשה בלבד (תצטרכו כ-3 פחיות עם אחוז שומן הכי גבוה)
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם (4 כפות) אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל איכותית
לדובדבנים:
150-200 גרם דובדבנים מגולענים
2 כפות ליקר פירות יער (לא חובה אבל ממש מוסיף!)
לציפוי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
150 גרם קרם קוקוס מוקשה
לקישוט:
דובדבנים טריים
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ מכינים את עוגת השוקולד: יוצקים את מי החומוס לקערת המיקסר ומקציפים במהירות בינונית במשך 5-6 דקות עד שהנוזל מתחיל להקציף ולהסמיך.
+ מגבירים את מהירות ההקצפה ומעבירים לקערה בהדרגה את הסוכר והמלח. ממשיכים להקציף 5-6 דקות נוספות, עד שמתקבל מרנג מבריק ויציב מאוד.
+ מנפים לתוך הקערה קמח, קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שהתערובת כמעט מתאחדת.
+ מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב בעדינות לבלילה אחידה. אחרי הוספת השמן התערובת תאבד הרבה מהנפח שלה ותהפוך יחסית דלילה – לא להיבהל, זה בסדר.
+ משמנים היטב את התבנית ויוצקים פנימה את הבלילה. אופים 30-40 דקות עד שמתקבלת עוגה תפוחה, שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מניחים להתקרר לחלוטין לטמפרטורת החדר וחוצים לרוחב בסכין משוננת, לקבלת שתי שכבות.
+ מכינים קרם וניל: מעבירים לקערת מיקסר קרם קוקוס, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל ומקציפים לקבלת קצף אוורירי ויציב.
+ מעבירים את הדובדבנים המגולענים לקערה, מוסיפים ליקר פירות יער ומערבבים.
+ מרכיבים את העוגה ברינג או בתבנית מתפרקת: מניחים בסיס של עוגת שוקולד ומפזרים עליו דובדבנים בצפיפות בשכבה אחידה. יוצקים את קרם הוניל על הדובדבנים ומשטחים. מניחים על הקרם את שכבת העוגה השניה ומהדקים בזהירות. מאחסנים במקפיא למשך 3-4 שעות, עד שהעוגה יציבה לחלוטין.
+ מוציאים את העוגה הקפואה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
+ מכינים את הציפוי: מעבירים את השוקולד הקצוץ לקערה, מוסיפים קרם קוקוס וממיסים במיקרוגל או מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
+ יוצקים את קרם השוקולד על העוגה הקפואה ומניחים לו לזלוג על הדפנות למראה נטפים. מקשטים בדובדבנים טריים ומגישים מיד.
תגיות: עוגת היער השחור, עוגת גלידה טבעונית, קוקילידה, קרם וניל, עוגת שוקולד, גלידת וניל, דובדבנים, עוגת ספוג, נטלי לוין, היער השחור
קטגוריות: פוסט נבחר, מתוק, מבשלים מסלול מחדש
כמה כיף היה! ואיזה כיף שסופסוף נפגשנו לאפות יחד. אוהבת אותך ♥ ותודה על המילים!
הי אורי
איך אפשר להכין את העוגה הזו גם ללא גלוטן?
תודה, שירי
היי, לא ניסיתי אבל אני מניחה שקמח ללא גלוטן שמתאים לעוגות יוכל לעבוד כאן.