ארוחת בוקר טבעונית: מתכונים טעימים לפתיחת היום
כבר שמונה שנים רצופות, מאז ש"טבעוניות נהנות יותר" עלה לאוויר, שאני נשאלת כמעט כל יום "מה את אוכלת לארוחת בוקר"? לכבוד יום הולדתו של הבלוג ולרגל חודש הטבעונות הבינלאומי (למה רק יום אם אפשר חודש??), קבלו כמה וכמה רעיונות וטיפים לפתיחת יום טעימה, מזינה, משביעה וצבעונית
מעבר לטבעונות כרוך בשינוי הרגלים, ככה זה כשלא נולדים בבית טבעוני, רגילים לאכול בדרך כלל בלי מחשבה מוקדמת, פשוט מתוך אוטומט שהתחיל עוד בבית של ההורים ועובר לכל מה שמשפיע עלינו מסביב – התרבות, הפרסומות, האנשים שסביבנו והחשקים שפיתחנו עם השנים. כשלוקחים החלטה חשובה וטובה כל כך כמו להפחית צריכה של מוצרים מן החי, צריכים לעשות התאמות כדי שזה יצליח להיות לא פחות טעים, מהנה, משביע ומזין (אם לא יותר!) ממה שהיינו רגילים אליו קודם.
משום מה כשזה מגיע לארוחת בוקר, האתגר הזה נראה לחלק מהאנשים מסובך במיוחד, כנראה בגלל ש"ארוחת בוקר ישראלית" היא בילט אין של ביצים ומוצרי חלב. בפועל לדעתי מעט מאד אנשים באמת עומדים ומכינים לעצמם חביתה כל בוקר, אבל כשהתודעה שלנו מקובעת, צריך לשקשק אותה קצת כדי שהדברים יתחילו לזוז. אז הנה, קבלו ממני באהבה כמה שקשוקים טעימים במיוחד (מי אמר שייק או שקשוקה?) שישנו את מה שחשבתם על ארוחת בוקר טבעונית – שהיא לא רק צבעונית, טעימה ומזינה אלא גם כמעט תמיד קלה ומהירה מאד להכנה.
עוד רעיונות והמון תמונות תמצאו אצלי באינסטגרם – בואו לעקוב אחרי גם שם 🙂
ההרשמה לסדנאות החורף בעיצומה – כל הפרטים מחכים לכם כאן
חביתה טבעונית
תקראו לזה אומלט, פנקייק מלוח או חביתה (מלשון מחבת) – יש כמה וכמה וריאציות טעימות שאפשר להכין ממש בקלות ובזריזות, לאכול ככה או לשים בתוך סנדוויץ', עם או בלי תוספות.
אני אוהבת בדרך כלל להכין חביתה מקמח עדשים כתומות, הוא הכי טעים ו"רך" לטעמי לעומת קמח חומוס למשל, כשלא מוסיפים לו חברים נוספים – לכן אני נוהגת לשלב אותו עם טופו וקמח תירס, טעים! למותר לציין שהחביתות האלה עשירות מאד בחלבונים ושאר רכיבים מזינים. ספרו לי בתגובות איזה מתכון אתם מעדיפים.
אומלט של קמח חומוס, קמח תירס וטופו
מקושקשת טופו – לא בדיוק חביתה, אבל בדיוק מה שצריך בבוקר. אפשר להוסיף לה כל מיני תוספות שאוהבים או להכין פשוט פשוט, עם הרבה בצל וזהו.
שקשוקה זה החיים
כשמדברים איתי על שקשוקה אני בכלל לא חושבת על ביצים. אני חושבת על מחבת לוהטת מלאה ברוטב עשיר ועמוק טעמים, שמגישים למרכז השולחן וטובלים בה לחם או חלה טריים. יש אינסוף וריאציות להכנת שקשוקה טבעונית, מכולן אני הכי אוהבת את הראשונה שהכנתי, שיש בה קרם תירס צהוב וטעים טעים. אפשר גם להכין תוספת של מחית אפונה צהובה (המתכון מחכה לכם בספר "המטבח הטבעוני שלי") ואפשר ללכת על גרסה ירוקה, שאצלי מככבים בה עיגולי טופו מתובלים וצלויים.
תוספות וממרחים
ארוחת בוקר ישראלית כנראה לא תהיה שלמה אם לא ישתתפו בה כמה קעריות קטנות של ממרחים ותוספות, שהופכים אותה מצלחת בסיסית לפתיחת שולחן חגיגית. אז נכון שבבית אנחנו לא בדיוק פותחים שולחן כל בוקר, אבל למי שמסתפק בפרוסה חטופה, תוספות מתאימה יהפכו אותה ממש לארוחה. לחילופין, אלה בהחלט רעיונות מצויינים למילוי הכריך שאתם מכינים לעצמכם או לילדים. הנה כמה רעיונות שאני אוהבת להכין.
סמוד'י בול
היופי בקערות האלה שהן מספקות אינסוף וריאציות לארוחת בוקר מבוססת פירות עונתיים עם איזה תוספות שאוהבים. מסוג המנות שכיף להכין, כיף לאכול אבל לא פחות חשוב למי שמבלה לא מעט באינסטגרם, כיף מאד גם לצלם. כדי להגיע לסמיכות טובה מומלץ לעבוד עם פירות קפואים, שאפשר להכין בעצמכם או לקנות מוכנים.
כאן תמצאו כמה דוגמאות מעולות שהכנתי עם אולגה המוכשרת מה"מרכיב הסודי" וגם מתכון כיפי לגרנולה פריכה ובריאה ללא גלוטן.
שייק של בוקר
אצלי הבקרים מתחילים בדרך כלל באחת מן השתיים – דייסת שיבולת שועל (מיד הסבר על שיטת הכנה מעולה לממהרים) או שייק ירוק. השייק שלכם כמובן יכול להיות שייק פירות מפנק בלי עלה ירוק אחד, אבל מאז שהבנתי עד כמה עלים ירוקים חיוניים לתזונה שלנו והתחלתי להתנסות, מגדולת המסתייגים הפכתי למכורה לעניין.
השייק הירוק שלי מכיל בדרך כלל בננה, אוכמניות ותפוח ממשפחת הפירות; חסה, פטרוזיליה וקייל ממשפחת הירוקים; זרעי פשתן טחונים, גוג'י בריז אם יש, ספירולינה קפואה או באבקה (ככה הוא גם יוצא ירוק באמת) ומים. עם זה כמובן אני משחקת בהתאם לחשק ולמה שיש בבית. גם אתם בעניין שייקים? ספרו לי בתגובות מה יש לכם בשייק!
שיבולת שועל – בדייסה או בעוגה
אל תגלו, אבל אני מכינה את הגרסה הכי מהירה ועצלנית שיש לדייסת שיבולת שועל חמימה, בלי להדליק את האש בכלל. זה הולך ככה: אני מניחה בקערה שיבולת שועל (רצוי דקה אבל זה עובד גם עם העבה), אוכמניות קפואות, זרעי צ'יה וגוג'י בריז אם רוצים ויוצקת על הכל מים רותחים. בזמן שהשיבולת סופגת את המים אני חותכת תפוח או בננה או איזה פרי אחר שמתחשק וטוחנת זרעי פשתן. מוסיפה אותם לקערה, מפזרת קינמון וזה כל הסיפור. עוד שיטה לחסוך זמן הכנות בבוקר היא להכין מראש מאפה שיבולת שועל ופירות, שאפשר לחתוך ממנו בכל יום חתיכה נאה, לחמם מעט ולזלול לפני שיוצאים מהבית. טעים, בריא ומשביע ביותר.
מי לא אוהב פנקייק בבוקר?
ימי השבת הכי משמחים ומפנקים בילדות שלי היו אלה שבהם אמא שלי היתה מכינה פנקייקים לארוחת הבוקר. היא זו שלימדה אותי להכין אותם (בגרסה של חיי הקודמים) והיתה ההשראה למתכון הזה, שלטעמי הוא הכי מוצלח וטעים. אם אתם רוצים להתפנק עם קצת פחות רגשות אשם (תכלס, בלי רגשות אשם בכלל) אתם חייבים לנסות את המתכון המעולה הזה שקיבלתי מהדר והפך ללהיט רשת מטורף – ככה זה כשיש מתכון מוצלח כל כך לפנקייק שיבולת שועל ללא גלוטן שכל מה שצריך בשבילו אלה חמישה מרכיבים פשוטים. וכאן מחכה לכם מתכון לקרפ טבעוני מושחת במילוי גנאש שוקולד. באיזה פנקייק אתם בוחרים?
תגיות: סמודי, שייק ירוק, שקשוקה, ממרחים, חביתה, ארוחת בוקר, מקושקשת, פנקייק
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני