בראוניז טבעוניים

48 תגובות לפוסט

  1. עידו שחם הגיב:

    אגב מתוקים, מה עם מתכונים מתוקים לפורים? אין בנמצא אוזני המן טבעוניים ושווים לפורים. הכל מלא בביצים, מוצרי חלב, וחמאה או מרגרינה שזה טבעוני אבל לא בריא.

    • אורי הגיב:

      היי עידו, מה אני אגיד לך – אוזני המן במילא לא אמורות להיות בריאות 🙂 אני בכלל חושבת שצריך להשתמש באופן קבוע בשמן קוקוס במקום בחמאה במתכונים, אבל לא ניסיתי. לא מכירה מתכון שעונה על כל הדרישות שלך :mrgreen:

  2. יערה הגיב:

    היי אם אין לי את השמנים האלו, אפשר להשתמש אולי בשמן קנולה רגיל ?

    • אורי הגיב:

      היי יערה, בהחלט. "שמן" זאת אחת האופציות.. אני אישית מעדיפה שמן חמניות על קנולה (יש סברה שקנולה לא כזה בריא, אבל זה לשיקולך). בהצלחה!

  3. עדן הגיב:

    כמה זה 250 גר שמן?

  4. צילוש הגיב:

    היי אורי

    רק בשביל להיות בטוחה 4 ביציים שבות ערך ל2 וחצי גביעי מעדן אלפרו

    אם אני רוצה להשתמש בבנות או רסק תפוחים תוכלי לעזור בכמות המדוייקת ביותר? 😆

    • אורי הגיב:

      היי צילוש, לא ניסיתי אבל לפי כתבה שקראתי, 60 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק (מתפוח אחד בינוני מזן גרני סמית') מחליפים ביצה אחת. תכפילי בארבע וזאת תהיה הכמות, אני מניחה. לגבי בננה הייתי מוותרת – זה יהפוך את הבראוניז לשוקו-בננה 😛

      • צילוש הגיב:

        טוב הכנתי עכשיו לפי המתכון שלך רק עם אגוזי מלך (אהבה שלי) יצא כל כך טעים, יותר טעים מכל בראוניז שאכלתי טרום הטבעונות… מזל שאת פה להפוך את המתוקים לאפשריים

  5. מירב הגיב:

    זה לא אמיתי כמה שזה טעים

  6. דנה הגיב:

    איזה כיף, סוף סוף מתכון לעוגה טבעונית שלא דורשת כל מיני מרכיבים מסובכים. ינוסה בקרוב! מה הכוונה בכוס קטנה של אספרסו? מנת אספרסו כמו שמקבלים בבית קפה או יותר קרוב לכוס מדידה?

    • אבישג הגיב:

      הי דנה,
      מבחינת הכמות הכוונה לכוסית – כמו שמקבלים כשמזמינים אספרסו. מבחינת החומר באספרסו- לי אין מכונת אספרסו – לכן תמיד הכנתי נס קפה חזק משתי כפיות נס ומעט מים. הכי פשוט בעולם. יוצא מעולה.
      בהצלחה.

  7. נעמה הגיב:

    הכנתי ויצא מאד טעים. החלפתי את המעדן בתפוחי עץ, והמרקם היה מוצלח ואחיד, אבל הכל היה קצת מתוק מידי. בפעם הבאה אקפיד על תפוחים חמוצים וקצת פחות סוכר.
    נראה לי שזאת תהיה "העוגה" שלנו מעכשיו והלאה. עם ציפוי קרם שוקולד למעלה היא תתאים מצוין כעוגת יום הולדת לילדים.

  8. שי הגיב:

    האם יש מתכון לבראוניז טבעוני כשר לפסח או שהאם במקום הקמח אפשר להשתמש בקמח מצה ❓

  9. יעל הגיב:

    פעם שלישית שאכין את הבראוניז הנהדרים האלו- אז תודה. שאלה: האם קרם קוקוס יכול להחליף את הביצים?

    • אורי הגיב:

      לצערי לא.. יש כל מיני תחליפי ביצה אחרים שאני לא יודעת איך יעבדו – למשל רסק תפוחים.

  10. ביג הגיב:

    הבלילה שחתה בשמן! זה היה אמור להיות ככה?

  11. גי הגיב:

    אהלן ותודה על האתר הנהדר!
    אני חובב מושבע של בישול ואפייה, במיוחד מתוקים, וחדש בעולם הטבעונות…
    האם ניתן להכין את הבראוניז כעוגה עגולה עם אותן כמויות וזמן אפייה? תודה!

    • אורי הגיב:

      אני מניחה שכן, אך זו תהיה עוגה נמוכה ולא גבוהה. תודה 🙂

      • גי הגיב:

        אחלה, תודה בנתיים הכנתי כבראוניז ויצא מצויין. הוספתי גנאש עם קרם קוקוס
        ושוקולד מריר כמובן….
        תודה שוב!!!

  12. תמר הגיב:

    הי לך שליחה ומלכה ששוכבת על הגדר עבור כולנו
    מתנצלת שאני מטרידה אותך בזוטות שכאלה…רוצה להכין לאישי עוגת יום הולדת חגיגית כלןמר מצופה שוקולד. האם לדעתך יהיה מתוק מדיי לצפות את הבראוניז או עוגת הפרג בגנאש? המון תודה

  13. דפנה בר-אל הגיב:

    היי אורי, המתכון מעולה!
    הוספתי כפית מלח גס וזה שידרג ברמות, ממליצה 🙂

  14. מעיין הגיב:

    הי אורי, רציתי לשאול האם הסוכר החום הוא הכרחי? יש לי בבית כרגע רק סוכר לבן

  15. ליעד הגיב:

    היי,
    העוגה שוחה בשמן. אולי כדאי לתרגם את ה-250 גרם לכוסות?
    קצת מבאס להרוס עוגה בגלל אי הדיוק בשמן.
    ראיתי שמישהו רשם פה ש-250 גרם שמן זה כוס ורבע.
    לי יצא במשקל ש-250 גרם זה 2.5 כוסות!!!!

  16. מור הגיב:

    הי אורי, הבראוניז בתנור כבר מעל 15 דקות ועושה רושם שיש כמות מפלצתית של שומן. השתמשתי כפי שרשום ב-250 גרם שמן קוקוס שנשקל עם משקל דיגיטלי. עושה רושם שישנה טעות בכמות, מפני שהבלילה ממש "מזיעה" או שוחה בשמן… מה שלא נראה תקין. ממש חבל על חומרי הגלם היקרים והמשובחים שהושקעו בה. כדאי לבדוק איך לשפר המתכון על מנת שלאחרים לא יהרס. תודה, מור

    • אורי הגיב:

      באמת לא נשמע טוב. אף פעם לא הכנתי אותה עם כל הכמות על שמן קוקוס, תמיד חצי חצי.. אולי בזה הסוד. אני אשנה את המתכון ותודה על ההערה.

  17. מיה הגיב:

    יש לך רעיון איך לצפות את הבראוניז בציפוי טעים ומבריק? אולי גם עם פרוסות תות?

  18. תמר הגיב:

    הי אורי, מתה על העוגה הזו! יש מצב לוותר על האגוזים למען ילדים שלא אוהבים? תודה רבה

  19. עדן הגיב:

    היי,
    יש אפשרות להמיר את השמן קוקוס בשמן אחר או בקרם קוקוס?

    • אורי שביט הגיב:

      היי עדן, לא ניסיתי.. אני מניחה שאפשר, אבל לא יודעת להגיד בדיוק איך להמיר. אני הייתי מנסה להחליף רק מחצית מהכמות שלו בעוד שמן נוזלי. בהצלחה!

  20. דניאל ב הגיב:

    היי אורי המקסימה, במה אפשר להחליף את כוסית האספרסו?

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |