פלאפל כוסמת ואפונה
אני ויתרתי על התענוג של שמן עמוק, יצרתי קציצות פחוסות בינוניות וטיגנתי בשמן בחצי הגובה משני הצדדים. אל תשכחו להכין טחינה לטבילה מבעוד מועד, הפלאפל הזה לא יישאר בצלחת הרבה זמן, באחריות.
חומרים לכ-25 כדורים/קציצות
350 גרם (כ-2 כוסות) כוסמת ירוקה מושרית לפחות 6 שעות (אפשר גם לילה) או מונבטת
250 גרם (כ-2 כוסות) אפונה טרייה (או קפואה מופשרת)
1/2 צרור כוסברה, קצוצה גס
חופן עלי נענע טריים
3 שיני שום
1-2 כפות שמן זית
1/2 פלפל צ'ילי, קצוץ (לא חובה)
1/2 כפית הל טחון
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן צמחי לטיגון (אני משתמשת לרוב בחמניות)
גיוונים/תוספות אפשריים:
זרעי כוסברה שבורים, כמון, בצל ירוק
+ מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים רק עד לקבלת תערובת אחידה, גרגירית מעט ודי דביקה (אל חשש, ככה הפלאפל שומר על עסיסיות). טועמים ומתקנים תיבול (כדי שלתערובת יהיה טעם עז ומעט מלוח מדי, כי הטעמים "דוהים" בטיגון).
+ מחממים שמן צמחי במחבת גדולה (השמן צריך להגיע בערך עד חצי גובה הקציצות). בידיים נקיות יוצרים קציצות בינונית ושטוחות (אם מרטיבים מעט את הידיים זה עוזר) ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהן משחימות היטב. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם טחינה.
תגיות: קציצות אפונה, כוסמת ירוקה, פלאפל אפונה, אורי שביט, פלאפל טבעוני, כוסמת, קציצות כוסמת, קציצות טבעוניות
הי, איך מבשלים כוסמת ירוקה? האם פשוט מרתיחים במים? תודה!
האמת שלא ניסיתי אבל כן, הייתי גם משרה אותה לפני
כוס וחצי מים רותחים על כוס כוסמת, בדיוק כמו אורז לבן רגיל
הי אורי נראה מאוד טעים גנבתי רוצה לנסות
אני מכינה מפול עם המון כוזברה
ספרי איך יצא!
כוסמת מבשלים כמו אורז. מטגנים במעט שמן מספר דקות, מוסיפים מים רותחים בערך 1.5 כטס מים על כוס כוסמת, מבשלים 10 דקות על אש קטנה בסיר סגור ומכבין את האש. מוסיפים מלח, מערבבים וסוגרים את הסיר ללא בישול ח10 דקות נוספות.
יצא ממש ממש טעים לכל בני הבית.
הכנתי כבר בפעם השלישית בשבועיים האחרונים
תודה על מתכון מנצח
איזה כיף לשמוע!!
היי,
האם אפשר לאפות בתור במקום לטגן?
תודה!
עדי
לא ניסיתי אבל אני די בטוחה שכן. מה שאני מציעה – לשמן נייר אפייה, להניח עליו את הפלאפל ולזלף קצת שמן גם מלמעלה. להניח כלי עם מים רותחים בתחתית התנור שיעשה אדים ולא לאפות יותר מ-10 דקות.
מעולה אני אנסה תודה!!
אני אפיתי בתנור על נייר אפייה שזילפתי עליו מעט שמן זית, והפכתי אותן שיקבלו פריכות משני הצדדים. יצא מצויין והילדים חיסלו
איזה כיף!!
למה טיגון חצי עמוק, ולא טיגון עמוק? יש לכך יתרונות בריאותיים? לפי המידע שאני נחשפתי אליו, טיגון חצי עמוק פחות בריא מכיוון שהוא מצריך זמן ארוך יותר של טיגון
טיגון עמוק נחשב יותר מוצלח מכיוון שפחות שמן נספג, עד כמה שאני יודעת. אפשר כמובן לטגן גם בטיגון עמוק, אני מעדיפה את הרדוד שגם הוא קצר למדי במקרה של הקציצות הללו.
האם צריך לבשל את האפונה? להשרות אותה?
לא, האפונה היא טריה או מופשרת.
קרה לי משהו ממש מבאס עם המתכון-
הקציצות התפרקו לגמרי בטיגון! נשארתי עם קציצות בחצי גודל ומחבת מחא בבלילה חצי מטוגנת 🙁
עשיתי די מה שכתוב…רעיון למה זה קרה?
הבלילה כל כך טעימה וחבל שלא יהיו קציצות
היי מיה, באמת קשה לי לדעת מה גרם לזה בדיוק.. אולי בישול יתר של הכוסמת? בכל מקרה במקרה כזה פשוט נעזרים בקמח כלשהו (אפשר גם חומוס או עדשים אם לא רוצים להוסיף קמח רגיל).
לא הבנתי!
במתכון את כותבת, אורי, רק להשרות את הכוסמת ולא לבשל!
למה בתגובה כאן את מדברת על בישול יתר?
היי נאוה, נראה לי שבאחת הגרסאות הצעתי לבשל את הכוסמת בישול קצר במקום ההשרייה, אבל זה סיכון שלא כדאי לקחת 🙂
מעולה, אפילו לא הספקתי להכין את הטחינה הילדים פשוט הוציאו משלחת "לגנוב" פלאפלים כל פעם שחשבו שאני לא רואה, כמובן שחייכתי. אגב לקח לכוסמת שלי מליון שנה לנבוט וכשכבר נבטה לא היה לי כוח ולכן ישבה איזה שבוע במקרר מונבטת ועדיין הייתה מצוינת.
איזה כיף!
הייי העם ברצוני להכין כמות יותר קטנה מה עושים ועם אפשר עם כוסמת רגילה במקום ירוקה
היי אילנה, כדי להקטין כמויות צריך פשוט לחלק – נניח בחצי. לגבי כוסמת רגילה אני מודה שלא ניסיתי, הטעם שלה מן הסתם יהיה הרבה יותר מורגש. עדכני אותי אם תנסי!
היי
הכנתי – סוף הדרך, טעימות מאד, נטרפו במהירות
🙂
היי אורי,
האם אפשר גם לאפות את הפלאפל?
תודה:)
לא ניסיתי אבל אני די משוכנעת שכן
שלום אורי. איך את מייבשת את הכוסמת אחרי השטיפה? או שזה מיותר לייבש ואפשר ישר לטחון?
היי פנינה, אין צורך לייבש 🙂
היי,
תודה! מתכון מתנה לטבעונים נמנעי כל מיני דברים!
טעים מאד גם באפייה, ואפילו קר מהמקרר בלי חימום למחרת!…
הנענע (במקרה שלנו עם הפטרוזיליה) – מפתיעה ומוסיפה המממון,
ברכות על כל עשייתך!
איזה כיף לשמוע!! 🙂 תודה
היי אורי, מה אפשר במקום אפונה..? חלקינו לא אוהב אפונה
היי רינה, אפשר למשל בקישוא/זוקיני חיים, קצת כרובית מבושלת לדעתי גם תעבוד.
היי המתכון ניראה מדהים …( כמו כל השאר )
יש לי אפונה יבשה שהשארתי אותה 9 שעות, האם ניתן להשתמש בה במתכון הזה ? אם כן האם יש שינוי ?
אשמח לתשובה בהקדם אני ממש רוצה להכין מחר לארוחת צהריים
תודה מראש
היי אילנית, סליחה ומחילה! הייתי בויפאסנה ולכן רק עכשיו עונה.. אני חוששת שאפונה יבשה תניב תוצאה שונה לגמרי למרות שזה עקרונית יכול לעבוד. הייתי הולכת על המתכון הזה https://vegansontop.co.il/peas-latkes-2/