קינוח בכוס: עוגת גבינה טבעונית עם ריבת פירות יער
חגיגות יום ההולדת התשיעי של הבלוג ממשיכות והפעם עם קינוח קל להכנה וטעים במיוחד שאולגה טוכשר מ"המרכיב הסודי" לימדה אותי להכין בלייב. הכינו את הצנצנות!
כבר שמעתם שטבעוניות מארחות יותר?? אם משום מה אתם עדיין לא עוקבים אחרי באינסטגרם (ממש כאן מצטרפים) אז אולי פספסתם את המסיבה – סדרה של אירוחים בלייב של אנשי אוכל מוכשרים ואהובים, שמלמדים אותי להכין מתכונים טעימים וכיפיים, מהירים וקלים. את רובם מזמן לא פגשתי לאור הנסיבות ואני חייבת לומר שזה ממש כיף ומרגש שאפשר להרגיש שאנחנו מבשלים יחד, אפילו כשכל אחד נמצא במטבח שלו.
הפעם האורחת המכובדת שלי היתה אולגה טוכשר מהבלוג הנהדר "המרכיב הסודי", שלימדה אותי להכין קינוח בכוס. כמו שאולגה הסבירה במהלך השידור, קינוחי כוס נועדו בדיוק לנשים כמוני – שאין להן סבלנות וכח לדקדקנות ודיוק של קינוחים מפונפנים ומוקפדים ואוהבים להכין מה שאני קוראת "קינוחים של טבחים" – כאלה שלא חייבים לשקול לפי הקרם, שהם מרושלים וזורמים וקשה לקלקל אותם. אמרה וקיימה – הכנתי בפעם הראשונה עוגת גבינה טבעונית בכוס והתוצאה פשוט נהדרת! מה שאהבתי במיוחד זו העובדה שלמרות שזה קינוח ממש מפנק, הוא לא כזה מושחת – הוא ללא גלוטן ואתם לגמרי יכולים לשלוט על רמת המתיקות שלו ולהחליט כמה תמרים וסירופ מייפל אתם מוסיפים. במילים אחרות, לכו כבר להשרות קשיו.
כאן אתם יכולים לצפות בנו מכינות את הקינוח ביחד:
נפתחה ההרשמה לסדנה הבאה! אוכלים בריא עם אורי – מסיבה טבעונית לכבוד יום הטבעונות ו-9 שנים לבלוג
עוגת גבינה טבעונית עם ריבת פירות יער
הקינוח הזה פשוט מושלם בעיני – הוא סופר קל להכנה ומאפשר לכם לשחק עם רמת המתיקות והתוספות שאתם אוהבים. מכינים בצנצנת, סוגרים ולוקחים לאן שרוצים!
חומרים ל-4 צנצנות/כוסות בגודל בינוני
לריבה:
2 כוסות פירות יער קפואים, מופשרים (לא צריך לסנן מהנוזלים)
2 כפות סירופ מייפל
2-3 כפות מים (רק אם חסרי נוזלים)
1-2 כפות זרעי צ׳יה (לא חובה אבל מאד מוסיף ומייצב)
לתחתית:
3/4 כוס אגוזי מלך (אפשר להחליף באגוזים אחרים שאוהבים)
1/3 כוס שיבולת שועל דקה
4-5 תמרים לחים מגולענים
1 כף גדושה קקאו
1 כף שמן קוקוס
לשכבת ה״גבינה״:
250 גרם קשיו טבעי, מושרה במים לפחות 4 שעות (עדיף לילה)
180 מ״ל (3/4 כוס) קרם קוקוס
3-4 כפות מייפל, לפי הטעם
1-2 כפות מיץ לימון, לפי הטעם
אפשר להוסיף וניל או קינמון
להגשה:
פולי קקאו גרוסים
פטל אדום מיובש (לא חובה)
+ מתחילים בהכנת הריבה: מעבירים לסיר קטן את כל החומרים ומביאים לרתיחה עדינה תוך כדי ערבוב (אם צריך מוסיפים מעט מים). מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהנוזלים מצטמצמים והריבה מסמיכה. מסירים מהאש ושומרים בצד (אפשר להעביר לקערה כדי לזרז את הקירור).
+ מכינים את התחתית: טוחנים את כל הרכיבים חוץ מהשמן במעבד מזון, עד לקבלת תערובת פירורים. מוסיפים את השמן וממשיכים לטחון עוד קצת, לקבלת גושים מעט דביקים.
+ מכינים את ה"גבינה": טוחנים את כל החומרים יחד בבלנדר חזק, עד לקבלת קרם חלק (אם הוא מאד סמיך אפשר להוסיף עוד מעט קרם קוקוס). טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם – למשל מוסיפים עוד לימון, עוד מייפל או וניל או קינמון, לפי הטעם.
+ מרכיבים את הקינוח: שמים בתחתית הכוס או הצנצנת את תערובת האגוזים והתמרים (לא צריך להדק, רק להניח) בשכבה בעובי 1-2 ס"מ. מניחים על התחתית 2-3 כפות קרם "גבינה" ועליו כף או שתיים של ריבה. מסיימים עם עוד קרם "גבינה". ממשיכים כך עם יתר הכוסות.
+ מפזרים על הגבינה פולי קקאו גרוסים, פטל אדום מיובש (אם אתם אולגה ויש לכם כזה בבית) ואפשר עוד מעט ריבה. עדיף לקרר לפני ההגשה אבל אפשר גם לזלול מיד.
נפתחה ההרשמה לסדנה הבאה! אוכלים בריא עם אורי – מסיבה טבעונית לכבוד יום הטבעונות ו-9 שנים לבלוג
עוד קינוחים קלים וטעימים:
עוגיות אמסטרדם נהדרות
מאפינס שוקולד נוטלה מושחת
קראמבל אפרסקים משגע
תגיות: אולגה טוכשר, קינוח כוס, קינוחי כוסות טבעוניים, איך מכינים עוגת גבינה טבעונית, שבועות, עוגת גבינה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
שתי שאלות:
1. האם ניתן להכין את הריבה יום מראש? כמה זמן מחזיקים רכיבי המנה (קרם, ריבה ותחתית) במקרר מהכנתם?
2. האם עדיף להרכיב את הקינוח כשהקרם והריבה קרים או שאפשר להרכיב אותו מיד אחרי סיום הקרם? אני מכין ריבת תפוחים במקום פירות יער וחושש שהיא תשקע לתחתית הכוס אם הקרם לא יהיה מוצק מספיק… בטעם זה לא יפגע אבל במראה כן.
היי אודי, לא ניסיתי אבל נשמע לי שעדיף לא לקחת סיכון ולהרכיב לפני ההגשה. בהחלט ניתן להכין את הריבה יום מראש וגם את יתר המרכיבים. לאטום היטב במקרר שלא יתפוס ריחות.