עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות
מתכון שאני אוהבת במיוחד ונוסה בהצלחה כנראה כבר מאות פעמים מאז שפורסם, סיבה טובה להעניק לו מקום של כבוד בעמוד משלו. העוגיות האלה רכות יחסית ואפשר להכין אותן בגרסה גדולה (זוכרים את עוגיות הענק שמכרו בדיזנגוף סנטר?) או בגרסה סטנדרטית. הן כמובן גם כשרות פרווה.
תמונה ראשית: טל סיון-צפורין, מתוך הספר המטבח הטבעוני שלי
שימו לב:
- העוגיות רכות יחסית ולא מאד פריכות.
- הן יישמרו יופי כמה ימים בקופסא סגורה.
- אפשר להחליף/לשלב שוקולד צ'יפס לבנים, פירות מיובשים כמו חמוציות או שברי אגוזים כמו פקאן או קשיו.
חומרים ל 12-14 עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות
1 כוס קמח לבן או קמח כוסמין לבן
1 כוס קמח מלא או קמח כוסמין מלא
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס שמן קוקוס רך
3/4 כוס סוכר חום כהה (דביק)
1/4 כוס סוכר בהיר (לבן או סוכר קנים)
4 כפות רסק תפוחים ללא סוכר
1 כף תמצית וניל
2 כוסות שוקולד צ'יפס
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
+ בקערה נפרדת טורפים היטב שמן קוקוס, שני סוגי סוכר, רסק תפוחים ותמצית וניל, עד שהתערובת מתאחדת.
+ מוסיפים לתערובת הסוכר את החומרים היבשים בהדרגה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מוסיפים שוקולד צ'יפס ולשים בידיים עד לאיחוד.
+ יוצרים מהתערובת עוגיות שטוחות בגודל הרצוי (קחו בחשבון שהן מתרחבות) ומניחים בצורה מרווחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
+ אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות זהובות ויציבות, אך עדיין רכות מעט. מוציאים ומניחים להתקרר לחלוטין לפני שמעבירים לקופסא אטומה.
עוד עוגיות מעולות:
עוגיות טחינה, חמאת בוטנים ומייפל
עוגיות שוקולד לבן, שיבולת שועל ופקאן
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס
תגיות: שוקולד, קינוח, עוגיות, שוקולד צ'יפס, עוגיות שוקולד צ'יפס
קטגוריות: מתוק
היי:) כמה אפשר להוריד מהסוכר? כשאני עושה בכמות יותר גדולה עוגיות רגילות אני שמה רבע כוס סוכר בסך הכל וזה עדיין מתוק.
לא בדקתי מה המינימום 🙂 אני לא הייתי יורדת מתחת לחצי כוס (רבע בהיר ורבע כהה). הן אכן עוגיות מתוקות (את לא רוצה לדעת כמה סוכר לבן שמים בהן בגרסה הלא טבעונית האמריקאית..)
איך ממירים את חלק מהקמח בקקאו כדי להפוך לעוגיות חומות?
היי יעל, מספיק להחליף 2-3 כפות קמח בקקאו. עדכני איך יצא!
אפשר להמיר את הקמח המלא לקמח רגיל?
בהחלט, למה לא 🙂
היי 🙂
עוגיות מעולות! אני מכינה אותן כל הזמן מתוך המתכון בספר.
זה יעבוד עדיין אם אני אכין כמות גדולה של בצק ואקפיא?
שמרתי פעם במקרר וזה יצא סבבה, למרות שלקח הרבה זמן עד שהתרכך מספיק כדי לעבוד איתו…
בטח!! הייתי מקפיאה בצורת גליל ואז פורסת לפני האפייה למטבעות.