עוגיות "חמאה" פריכות
המתכון הזה התפרסם במקור כחלק ממתכון לקרמבו, אבל הן כל כך פריכות וטעימות בפני עצמן, שמגיע להן מקום של כבוד. קבלו את המתכון לעוגיות טבעוניות בקלי קלות של הקונדיטורית גלית זינגמן מסטודיו נמשים
זוכרים את המרנג הטבעוני ששיגע את המדינה? גלית המוכשרת הכינה לי ממנו קרמבואים מופלאים, שהתחתית הפריכה שלהם עשוייה למעשה מעוגיות כמו-חמאה טעימות, שאי אפשר להפסיק לכרסם. הכי כיף להכין לילדים בכל מיני צורות או בעיגולים, להוסיף להן טעמים שונים (ראו בסוף המתכון הצעות לגיוונים) או לחבר לסנדביץ' עם ריבה, מעדן מתוק או איזה קרם שאוהבים.
חומרים ל-60 עוגיות בקוטר 4 ס"מ
1/3 כוס שמן קוקוס (רצוי מזוכך שהוא נייטרלי)
4 כפות סוכר
1/2 1 כוסות קמח
1 כף שמן צמחי (חמניות, זרעי ענבים)
1/3 כוס חלב סויה או חלב צמחי אחר
+ מכינים את העוגיות: מניחים בקערת המיקסר שמן קוקוס וסוכר ומערבלים בעזרת וו גיטרה עד לקבלת קרם.
+ מוסיפים את הקמח בהדרגה על לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלב צמחי ושמן וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך בלבד מוסיפים 1-2 כפות חלב.
+ משטחים לצורת דיסקית, עוטפים בניילון (אפשר גם בשקית) ומאחסנים במקרר למשך כחצי שעה.
+ מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים דק, לעובי 3-4 מ"מ (הבצק עלול להישבר מעט בשוליים – זה בסדר גמור). כדי שהעובי יהיה אחיד, מומלץ להניח משני צידי הבצק שיפודי עץ דקים וכך המערוך יהיה בגובה המתאים משני הצדדים.
+ מכניסים את עלה הבצק למקפיא (אפשר להניח על תבנית) למשך 3-4 דקות.
+ מחממים תנור לטמפרטורה של 150-160 מעלות.
+ בעזרת קורצן מתאים קורצים מהבצק עיגולים לעוגיות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אוספים את השאריות, מרדדים שוב וקורצים גם מהן עיגולים.
+ אופים בתנור החם במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות אפויות ובעלות גוון בהיר. אם רוצים שיהיו זהובות יותר, מעלים מעט את טמפרטורת התנור. מוציאים ומניחים להצטנן לחלוטין.
ההרשמה לסדנת הבישול הבאה כבר בעיצומה!
לגיוון:
לעוגיות בטעם תפוז מחליפים את החלב הצמחי במיץ תפוזים ומוסיפים קליפת לימון מגוררת.
לעוגיות בטעם שוקולד מחליפים 1/4 כוס קמח בקקאו או בשוקולית.
לעוגיות טחינה מחליפים את השמן בכף טחינה.
לעוגיות שיבולת שועל מוסיפים 2 כפות שיבולת שועל ובמקום לקרוץ עיגולים יוצרים כדורים ומשטחים על נייר האפייה.
תגיות: מתכונים מומלצים, עוגיות טבעוניות, קרמבו, עוגיות, גלית זינגמן, עוגיות חמאה, עוגיות פריכות
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
היי, האם לדעתך העוגיות האלה יכולות להתאים לאלפחורס? ואם לא, אשמח מאוד אם תוכלי להמליץ לי על מתכון מתאים (הכנתי ריבת חלב טבעונית נהדרת).
הן יתאימו אבל זה לא בדיוק בדיוק המרקם. הייתי מחפשת מתכון לאלפחורס טבעוני (בטוח יש באנגלית אם לא בעברית)