כנאפה מתוקה גם כשהיא טבעונית
עד שלא ראיתי את השף אבי ביטון מתקתק כנאפה טבעונית לא עלה בדעתי כמה קל יהיה להכין את הקינוח הממכר הזה בבית. קבלו את המדריך המלא
במסגרת ההכנות הקדחתניות של השף אבי ביטון ושלי למסיבה הטבעונית הראשונה שאנחנו מרימים יחד השבוע, דיברנו הרבה על קינוחים. אז היה לנו ברור שיהיו שם הפרלינים המשגעים של "מזל טלה" שהם גם ככה טבעוניים וגם מלבי כי אנחנו שנינו ממש אוהבים, וקראמבל תפוחים כי ראש השנה וזה. אבל עדיין חיפשנו עוד משהו מעניין וכיפי לסיים איתו ארוחה פרועה של אינסוף מנות ללא הגבלה.. בהנחה שיישאר למישהו מקום. "אולי נכין כנאפה?" אבי שאל. ואני בתמורה סיפרתי לו על נפלאות הטופו החדש (יחסית) שכבש את הארץ בסערה – טופו משי, שמכינים בטכניקה של אידוי המעניקה לו את המרקם הרך והגמיש הזה, שמזכיר פלאן או גבינת ריקוטה. הטופו הזה אידאלי לרטבים, משקאות, מוסים ועוגות וכן, גם להכנה של כנאפה בגרסה טבעונית, הרבה פחות שמנה, הרבה יותר מזינה (בכל זאת, חלבון מלא), פריכה ומתוקה מתוקה, כמו שכנאפה צריכה להיות.
כמה מילים על טופו משי שאפשר לקנות בארץ – בחנויות ניתן למצוא שני סוגים עיקריים של טופו משי: מצונן (במקררים) של חברת unicurd ועמיד, שמגיע בקופסאות קרטון שנקרא muri-nu ויש לו שלושה סוגים: מוצק, חצי-מוצק ורך. למתכון הזה מומלץ להשתמש בטופו משי מוצק.
הכנאפה ועוד המון מנות נהדרות יוגשו ללא הגבלה במסיבה שתיערך ביום חמישי 15.9.16 בבית "מזל טלה". לחצו כאן לפרטים ולהזמנת מקום
כנאפה טבעונית
מי שרוצה יכול להשתמש בשמן קוקוס בלבד או בשמן קנולה בלבד, אני חושבת שהשילוב של שניהם יביא לתוצאה המוצלחת ביותר. מי שנרתע מארומה קוקוסית יכול להשתמש בשמן קוקוס מזוכך, שהוא נייטרלי לחלוטין. את מי הזהר אפשר להחליף במי ורדים.
כנאפה טבעונית – חומרים ל-4 מנות
250 גרם שערות קדאיף מופשרות
250 גרם טופו משי
4 כפות שמן קוקוס
4 כפות שמן קנולה
לסירופ:
4 כפות סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות מי זהר (שימו לב! אם משתמשים בתמצית מי זהר מוסיפים 2 טיפות בלבד)
להגשה: פיסטוקים קצוצים
+ מניחים את שערות הקדאיף בקערה ויוצקים 3 כפות שמן קנולה. מפרידים בין השערות ומערבבים בידיים, כך שהשמן יצפה את כל שערות הקדאיף.
+ מחממים במחבת בינונית 2 כפות שמן קוקוס ומניחים עליה מחצית משערות הקדאיף בשכבה אחידה.
+ פורסים את הטופו לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ ומניחים את הפרוסות על שערות הקדאיף, כך שיישארו שוליים של 1/2 1 ס"מ מסביב. מנמיכים את הלהבה ללהבה נמוכה.
+ מניחים את יתרת שערות הקדאיף על גבי הטופו בשכבה אחידה. בעזרת כף עץ (אבי השתמש בידית של הכף) מקפלים פנימה את השוליים העליונים ומהדקים לשוליים התחתונים סביב, כך ששערות הקדאיף ייסגרו על הגבינה.
+ ממשיכים לטגן מעל להבה נמוכה 10-12 דקות, עד שהשכבה התחתונה שחומה ופריכה. מניחים צלחת על גבי הקדאיף והופכים בזהירות.
+ יוצקים את יתרת השמן למחבת ומחליקים חזרה את הקדאיף על צידו השני. מטגנים מעל להבה נמוכה 7-8 דקות עד שגם הצד השני שחום ופריך. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.
+ במקביל מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בסיר קטן מים, סוכר ומי זהר. מבשלים כדקה נוספת תוך כדי ערבוב, עד שהנוזל מצטמצם מעט.
+ יוצקים את הסירופ הרותח על הכנאפה החמה עד שכל הסירופ נספג. מפזרים פיסטוקים קצוצים ומגישים.
יש לכם אורחים? אפשר להכין את הכנאפה מראש ולהשאיר אותה במחבת. כשהאורחים מגיעים מחממים את הכנאפה מעט, מעבירים לצלחת ומגישים.
תגיות: אבי ביטון, כנאפה, מנות אחרונות, קינוח טבעוני, מסיבה טבעונית, קינוחים
קטגוריות: פוסט נבחר, שפים מבשלים, מתוק
נראה מדהים! שאלה: הטופו-משי "נמס" או משנה איכשהו את המרקם שלו? מניחה שזה לא כמו כנאפה מקורית אבל תוהה לגבי המרקם הסופי..
היי, הטופו לא נמס (גם הגבינה של הכנאפה הלא טבעונית לא ממש נמסה) – הוא מקבל מרקם קצת יותר רך וגמיש כזה וכמובן מתחמם. זה יוצא ממש טעים וכיפי, יותר קליל מהגבינה.
אפשר במקום טופו משי להשתמש בטופו קדיתא?
היי שרון, לא ניסיתי אבל אני מאמינה שזה יכול לעבוד. הייתי מפוררת אותו ולא פורסת. עדכני איך יצא!
היי,
באזור שלי מצאתי רק שערות קדאיף מיובשות, אני יכולה להשתמש בהן במתכון?
לצערי זה לא מתאים.. בדרך יש טריות קפואות בסופרים הרגילים.
אז אולי זה הסוד. השתמשתי בשערות קדאיף מיובשות ויצאה תוצאה כל כך מחרידה, שהכל עף לפח.
ניתן לזה עוד הזדמנות עם השערות הקפואות.
דווקא יצא לי מדהים עם המיובשות (כי זה מה שהיה). אולי עם הקפואות זה אפילו יותר טוב, אבל גם היבשות עבדו. פשוט הוספתי להן קצת מים ואת אחת מכפות שמן הקוקוס לפני ששמתי במחבת. תודה על מתכון קל להפתיע:)
היי, איזה יופי! מסכימה לגמרי, מאז פרסום המתכון כבר הכנתי אותו עם אטריות מיובשות וגם באפייה בתנור במקום בטיגון. כיף שאהבת!
אפשר להשתמש בטופו של קדיתא?
לדעתי כן
היי –
במה ניתן להשתמש במקום טופו משי ?
לצערי לא מוצאת אותו… ):
או לחילופין – במה ניתן להמירו – אולי ברכיב שווה אחר ?
היי שרית, חבל! לטעמי הוא מושלם למשימה. יש בחצי חינם, טיב טעם, מזרח מערב.. אלה חלק מהמקומות. לגבי החלפה שלו, אני מניחה שאפשר לנסות להכין קרם קשיו או להשתמש באחת הגבינות הטבעוניות שנמכרות בסופרים.
מה זה מי זהר?(;
היי סיון, זה נוזל ארומטי שמופק מפרחי הדר, דומיננטי מאד ולכן צריך להשתמש בו במתינות ואז הוא נפלא 🙂
סורבה עם מי חלבון בבקשה
נשמע מעניין.. אם כי אפשר להכין סורבה בלי מי חלבון ובלי ביצה.
תודה! איזה מתכון מסקרן. שאלה – האם יהיה אפשר להשתמש באטריות אורז דקיקות אחרי שהושרו במים רותחים? אין אטריות קדאיף במדינה בה אני גרה.
היי, אני מתכוונת לנסות עם אטריות שעועית! לא ניסיתי עדיין, אני מניחה שזה יעבוד ברמה מסויימת 🙂