מצה בריי טבעונית
אם רוצים ממש מתוק, אפשר להוסיף קצת סוכר ונענע ולוותר על התיבול הנוסף. אם רוצים יותר מלוח – תרד או מנגולד קצוצים יתקבלו כאן בברכה. כך או כך, חלב הקוקוס משתלב כאן בטבעיות, כאילו ברחבי אסיה מטגנים מציות בפסח מדורי דורות.
עוד מתכון משובח למצה בריי ממש כאן
חומרים למצייה אחת גדולה או שתיים קטנות
3 מצות
400 מ"ל קרם קוקוס
3/4 כוס קמח תירס לפולנטה או 1/2 כוס קמח מצה
1 גבעול שום ירוק, קצוץ דק או בצל ירוק או 2-3 שיני שום קצוצות
חופן גדול כוסברה קצוצה
חופן קטן נענע קצוצה
1 פלפל צ'ילי קטן קצוץ
מלח ים אטלנטי
שמן זית לטיגון
+ מניחים בקערה את קמח התירס וקרם הקוקוס וטורפים היטב. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ואת המלח ומערבבים.
+ שוברים פנימה את המצות בשברים קטנים ומערבבים היטב. משהים 10-15 דקות לריכוך וספיגת טעמים.
+ מחממים במחבת מעט שמן זית, מעבירים אליה את התערובת ומשטחים. מטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה 3-5 דקות עד שהחלק התחתון משחים ומתייצב.
+ מניחים על המחבת צלחת הפוכה והופכים את המצייה בבת אחת אל הצלחת. מחליקים אותה בזהירות חזרה למחבת (רצוי להיעזר בתרווד) כדי לטגן גם את הצד השני. ממשיכים לטגן עוד כ-3 דקות ומסירים מהאש. הופכים שוב לצלחת הגשה ומגישים.
המון מתכונים לפסח מחכים לכם כאן
תגיות: מתכונים טבעוניים, אורי שביט, מתכונים לפסח, חביתה טבעונית, מצה בריי, מתכון מצה ברייט, מצה ברייט טבעונית
קטגוריות: כריכים, ממרחים והברקות, פוסט נבחר
אורי חג שמח! תודה על כל המתכונים את עוזרת לנו מאוד!!
את המצה בריי אפשר לעשות אולי אם קמח מצה או קמח תפוחי אדמה במקום קמח תירס?? אנחנו לא אוכלים קטניות…
בשמחה רבה, חג נפלא 🙂
הייתי מחליפה בקמח מצה, כדי שייתן קצת קראנצ'יות. מאמינה שזה יעבוד!
הי,אני רוצה להכין מצברייט מתוקה. לא הבנתי ככ מה זה אומר לוותר על התיבול הנוסף.. ומה לגבי הבצל הירוק והכוסברה? תודה (:
בדיוק, לוותר על השום הירוק והכוסברה.. 🙂
אהלן אורי, תודה על המתכון, הוא נראה ממש נחמד
האם לדעתך יהיה אפשר לקבל קמח תירס ע"י טחינת גרגרי תירס מיובשים לפופקורן בבלנדר?
פשוט יש לי הרבה תירס לפופקורן, בלנדר משועמם ואין לי מושג מאיפה משיגים קמח תירס גרגרי..
ואם אטחן תירס גמדי, האם אקבל קמח תירס גמדי? 😀
וואלה, האמת שלא ניסיתי, אבל את צריכה בלנדר ממש ממש חזק בשביל לטחון גרגירי תירס 🙂
אפשר להשתמש בנוזל קוקוס במקום קרם
היי, כן. המציה תהיה יותר עשירה ככל שאחוזי השומן גבוהים יותר (17 ומעלה)