אקטיביזם והדוניזם בפורטלנד, המעצמה הטבעונית
שווה לחצות את יבשת אמריקה מחוף לחוף כדי להגיע לפורטלנד, העיר שבה טבעוני זאת מילה נרדפת לנורמאלי ומקובל. מסקנות, המלצות ודיווחים מהשטח
היעד השני שסימנתי לעצמי על המפה בטיול לצפון אמריקה היה באופן טבעי פורטלנד. התעלמתי כליל מהעובדה (במילים אחרות: לא ממש ידעתי) שהיא נמצאת בקצה המרוחק ביותר של היבשת מנקודת המוצא שלנו במונטריאול, והייתי מוכנה להחליף שני מטוסים רק כדי להגיע לעיר שחברי אסף כבר הכתיר אותה כגן עדן לטבעונים. את אסף ובת זוגו רינת, שמתגוררים בפורטלנד כבר כמה שנים, הכרתי בראשית ימי הטבעונות של כולנו ומיד נרקמה בינינו חברות גדולה, שהמרחק והזמן לא הצליחו למסמס. היה ברור שנחיתה ביעד מוצלח כל כך עם הדרכה מקומית מעולה כל כך, חייבת להיות נקודה זוהרת במסע. וכן, גם בדיוק התקיים שם הפסטיבל הטבעוני השנתי, אז בכלל.
פורטלנד היא שום דבר שאפשר להבין אותו עד שמגיעים אליו, וגם אז לא בטוח. לרגעים היא נדמית כמו עיירה מנומנמת שחיה בעבר, לפרקים ברור שהיא מובילה בתחומה בכל הנוגע לפתיחות, סובלנות, אדיבות וקבלת השונה על כל גווניו. כל אחד מרגיש נורמאלי לחלוטין בעיר הזאת, וטבעונים – נורמאליים כפליים. יש כאן המון מסעדות טבעוניות, אבל לא תמיד חייבים לחפש דווקא אותן – במסעדות רבות מציעים מנות טבעוניות, מרכז העיר מנוקד במשאיות ודוכני אוכל שתמיד תמצאו בהם אוכל רחוב טבעוני מוצלח, ובמרכולים אין בעיה להצטייד במגוון מוצרים צמחיים מצוינים, שרובם למרבה הצער טרם הגיעו לישראל.
בדומה למה שגילינו במונטריאול, גם כאן נוטים לחבר בין טבעונות לבין בריאותנות או לפחות הימנעות מגלוטן, אבל זה לא אומר שלא תמצאו כאן גם מנות טבעוניות מושחתות במיוחד (לא הספקנו לעמוד בתור המפורסם של Voodoo Doghnut כדי לטעום את הדונאט הטבעוני שלהם, ששמעו יצא למרחוק). למרות שבאזור הזה של ארה"ב מייצרים לא מעט מקבילי גבינה ובשר מהצומח, ברוב המקומות הטבעוניים מתמקדים באוכל טרי וטעים ופחות בתחליפים, כיאה לעיר "ירוקה" ושוחרת בריאות. למי שמודאג, גם במסעדות הפחות בריאות כמעט תמיד אפשר להזמין "קערה" (bowl) של דגנים, קטניות וירקות עם רטבים יצירתיים.
אם אתם אוהבי בירה – הגעתם למקום הנכון. פורטלנד ידועה בעשרות המבשלות המקומיות שלה וגאה בהן במיוחד, מומלץ לחפש סיור מבשלות ולהעביר כמה שעות בלגימה ובריחה כיפית מהמציאות. ויש עוד – גנים נפלאים (אנחנו ביקרנו בגן הסיני, אל תחמיצו את פתקי המזל – בלי עוגיה אבל עם המון נבואה), שווקים נהדרים והמון חנויות קטנות ומקסימות מכל המינים והסוגים. אם אתם יוצאים לפרברים, שווה לעצור באחד מהאאוטלטים המושקעים – אנחנו למשל מצאנו שם נעליים מעולות, כמובן ללא עור.
למרות שהיא רחבת ידיים, הרבה מהאטרקציות מרוכזות באזור שממערב לנהר שחוצה את העיר (Willamette River). ליעדים טיפה יותר מרוחקים ושכונות קסומות שנמצאות דווקא ממזרח לנהר, אפשר להגיע בעזרת הרכבת הקלה ששועטת ברחובות. מפות ומידע תיירותי תמצאו במרכז המידע בכיכר Pioneer. וזכרו – העיר מהממת וקולית ברמות אחרות, אבל זה לא משנה את שעות השינה של תושביה – מרבית המסעדות מגישות ארוחת ערב החל מחמש אחר הצהריים וסוגרות שערים לפעמים כבר בתשע בערב. אחרי הכל, מי אמר שצריך לעבוד עד כל כך מאוחר?
תודה ענקית לרינת ולאסף על האירוח, הסיוע וההמלצות! מוזמנים להיכנס לבלוג הנהדר של אסף על החיים כמשפחה טבעונית
הפסטיבל הטבעוני של פורטלנד
בשל סמיכות התאריכים, עזבנו את מונטריאול מיד בתום הפסטיבל הטבעוני הראשון שלה, רק כדי לנחות ליום השני של הפסטיבל הטבעוני העשירי של פורטלנד (27-28.9.14). כאן הוא התקיים באולם ענק במרכז הקונגרסים של העיר, שהיה גדוש דוכנים מכל הסוגים: יצרני מזון הציעו טעימות של מוצרים, מסעדות מקומיות מכרו מנות טבעוניות, פעילים למען בעלי חיים עסקו בהסברה (מהצלת שימפנזים דרך חוות מקלט לחיות משק ועד הקמת מושבות לאריות ים), מדריכי ספורט קיימו הפעלה לקהל, ובפינה אחרת שעשעו את הילדים בפעילות מתאימה. באולמות הסמוכים התקיימו מגוון הרצאות בנושאים שונים, בעיקר סביב אורח חיים ובריאות, לצד הדגמות בישול של שפים וקונדיטורים. אם אתם מגיעים לעיר בתקופת הפסטיבל – אל תחמיצו אותו. זה המקום לטעום ולהכיר מוצרים מעניינים, להתחבר עם טבעונים מקומיים ולהצטייד בביגוד עם אמירה.
Petunia's pies & pastries
קונדיטוריה טבעונית ונטולת גלוטן כאחת, שצמחה ממטבחה הקטן של הבעלים והפכה לאחד המקומות המוצלחים בעיר, המתפקד גם כבית קפה עם סלטים, כריכים ומנות חמות. הסגנון אמריקאי (שמא יש לומר אמריקאי להחריד) – עם עוגות שכבות קצפת גבוהות ומסולסלות, מחזה מרשים בהתחשב במגבלות הכפולות של חומרי הגלם. למי שפחות מתחבר לז'אנר מומלץ לנסות את העוגיות והעוגות הבסיסיות והביתיות יותר או להמר על הספיישלים העונתיים – במקרה שלנו עוגת "גבינה" מוצלחת עם דלעת וג'ינג'ר. עוד בויטרינה קאפקייקס, דונאטס, בראוניז ושאר חברים. בתפריט גם גלידה ביתית ובפינה השנייה צנצנות מקסימות ארוזות כמתנה ובהן תערובות לעוגות ועוגיות ללא גלוטן, מתערובת הקמחים המיוחדת שמכינים במקום. קולקציית המאפים נמכרת במגוון חנויות ברחבי העיר ויש גם שירותי קייטרינג ועוגות חתונה, לחוגגים.
כתובת: 610 SW 12th Ave
טל: 503.841.5961
שעות פתיחה: ראשון-שלישי 09:00-19:00, רביעי 09:00-20:00, חמישי 09:00-21:00, שישי ושבת 09:00-22:00
The Sudra
כמו שקורה לא מעט בעיר הזאת, פינות חמד מתגלות דווקא ברחובות תמימים, כאלה שמרחוק אינם מבטיחים דבר. כזה הוא הפאב המקסים והצעיר הזה (בסך הכל בן שנה), לוקיישן מושלם להתרשמות מהבירות המקומיות לצד אוכל משובח בסגנון הודי. כמו בארץ המוצא, המנות הנדיבות והטעימות מוגשות על טסי מתכת גדולים. אנחנו אכלנו והתמוגגנו מקציצות חומוס עם סלט קייל בטחינה, ירקות שורש צלויים ואורז בסמטי מלא; חביתית "דוסה" מקמח עדשים כתומות עם לוביה, תפוחי אדמה ברוטב וסלט קולרד חם ומסלט "פיקוק" – המון קייל, תירס ולהיט ששווה לקנות הביתה בשם "תלתלי סויה" (soy curls). אישית הייתי שמחה לאכול כאן כל יום צהריים – תחנת חובה לכל חובב אוכל המבקר בעיר.
כתובת: 2333 NE Glisan Street
טל: 971-302-6002
שעות פתיחה: ראשון-חמישי 11:00-23:00, שישי-שבת 11:00-24:00.
Portobello
הטרטוריה הנהדרת הזאת היא ההוכחה שאוכל טבעוני ואיטלקי הם שילוב מנצח, ושמסעדה שמגישה אוכל טעים כל כך תזכה לשבחים ולאורחים, בלי קשר להיותה טבעונית. אז כן, פורטובלו נחשבת לאחת המסעדות המומלצות בפורטלנד והיא במקרה גם טבעונית לחלוטין. אפשר להזמין ארוחת טעימות ואפשר כמונו, להתפרע על חצי מהתפריט, כי הכל ממש טעים ומאד קשה לבחור. המנות המוצלחות במיוחד היו רביולי של פטריות וכרישה, ניוקי ברוטב עגבניות, פיצה דקיקה נהדרת וקינוחים מעולים כמו טירמיסו אוורירי וגלידת קרמל מלוח עם קצפת. במילים אחרות: תזמינו מקום כבר מהארץ. שעות הפתיחה מצומצמות, שימו לב.
כתובת: 1125 SE Division Street
טל: 503-754-5993
שעות פתיחה: שלישי-חמישי, ראשון 17:30-21:00, שישי ושבת 17:30-22:00. שני סגור.
Natural Selection
דוגמא נהדרת למסעדה שמגישה אוכל טרי, מקומי ועונתי, עם תפריט טעימות שמתחלף בכל שבועיים שלושה, שירות סופר-מקצועי וקשוב ואווירה נעימה ואינטימית. המקום מכיל בקושי 30 סועדים ופתוח כרגיל בשעות מצומצמות למדי, כך שהזמנת מקומות מראש היא חובה. בימים כתיקונם רוב התפריט טבעוני ומיעוטו צמחוני, אבל לכבוד שבוע הפסטיבל זכינו לקבל תפריט שכולו מנות מן הצומח. המנות המוקפדות עושות הרבה כבוד לתוצרת האדמה – מעגבניות מורשת (מזרעים עתיקים לא מהונדסים) ועד גזרים ננסיים טריים, במעטפת של תחכום והמון פרטים קטנים (קוביות מיניאטוריות של ג'לי בלסמי מישהו?). כצפוי במסעדות מהסוג הזה, המנות קטנות ולא מאד ממלאות – אבל החוויה לגמרי משתלמת, במיוחד אם אתם יושבים מול המטבח הפתוח שמתנהל בשקט וסדר מופתיים ממש באמצע המסעדה.
לא הספיק לכם הקינוח? צאו לסיור ברחוב אלברטה הנהדר, עם שלל חנויות בוטיק מקסימות ובתי קפה חמודים. מומלץ לצעוד עד מספר 2217, שם נמצאת מאפיה חמודה שכולה טבעונית ונטולת גלוטן. השמועה אומרת שהגלידה שלהם ממש מוצלחת.
כתובת: 3033 NE Alberta St
טל: 503-288-5883
שעות פתיחה: רביעי-שבת 17:30-22:00. ראשון-שלישי סגור.
Back to Eden bakery
כתובת: 2217 NE Alberta St.
טל: 503.477.5022
שעות פתיחה: כל יום 08:00-21:00
Prasad
אם הייתם שואלים אותי מה הציפיות הקולינאריות שלי מקפיטריה בשירות עצמי, שממוקמת באותו חלל יחד עם בית ספר ליוגה בין מדפי מזרונים ומתאמנים יחפנים, הייתי אומרת שהן נמוכות למדי. אבל למזלי את סיפור הקערות הנהדרות של המסעדה הכיפית הזאת גילו לי כבר מזמן ובפועל, מדובר בחלל נעים מאד לארוחת צהריים, כולל שירות נהדר. בדרך כלל יש תור לדלפק ההזמנה (לא להיבהל, זה רץ די מהר) – זמן מעולה לעיין בתפריט ולבחור מתוך לא מעט אפשרויות טעימות, בריאות ומעניינות. חוץ ממגוון שילובים צבעוניים וסופר-טריים של דגנים, קטניות וירקות עם רטבים נהדרים בקערות, מוגשים כאן ארוחת בוקר יצירתיות (יש גם raw), מרקים, חטיפי בריאות, שייקים מושקעים ומיצים לאנשים רגילים וגם לאמיצים (דוגמא: קייל, מלפפון, תרד, תפוח, לימון וג'ינג'ר). הלוקיישן, ממש במרכז העניינים של העיר, מושלם. נוסעים בקרוב? דעו שהמקום סגור לשיפוצים בין התאריכים 5-23 בנובמבר.
כתובת: 925 NW Davis St
טל: 503-224-3993
שעות פתיחה: שני-שישי 07:30-20:00, שבת וראשון 09:00-20:00
Departure
הביקור במסעדה הזאת הרגיש לי קצת כמו מסע בזמן לשנות ה-90, אבל בעצם כל הביקור בפורטלנד קצת תלוש מהקצב, ככה שהגיחה לחלל הקומה האחרונה של מלון The Nines עם כיסאות הבר הלבנים, האור הסגול ומוזיקת הדאנס, התאימה לגמרי לאווירה הכללית. סביר שתמצאו כאן הרבה תיירים, אורחים בחליפות וצעירות מצחקקות שמצטלמות מול הנוף. אם מזג האוויר מאפשר, מומלץ לשבת בחוץ כדי לקבל את כל האפקט של הקומה ה-15. המסעדה לא טבעונית, אבל מציעה תפריט טבעוני נפרד ורחב – המחירים סבירים, אבל קחו בחשבון שהמנות לא עצומות וגם מה שנשמע כמנה עיקרית יהיה בגודל של מנת ביניים. הסגנון "פיוז'ן אסייתי" (חשבתי שהמילה הזאת נעלמה כבר מהלקסיקון!) והאוכל לא מפיל אבל טעים למדי. מומלץ: לחמניות מאודות במילוי טמפה ברוטב ברביקיו וגם סושי יצירתי ומוצלח. באופן יחסי – פתוח עד מאוחר.
כתובת: 525 SW Morrison Street
טל: 503-802-5370
שעות פתיחה: ראשון-חמישי 16:00-24:00, שישי ושבת 16:00-01:00
מיני-קניון טבעוני
כשהם אומרים "מיני" הם מתכוונים לזה – מדובר במקטע רחוב קטן ובו בסך הכל ארבע חנויות. מצד שני, היי, זה כל כך קול! לא משהו שטבעוני כלשהו ירצה להחמיץ אם הוא מגיע לעיר.
Food Fight היא המכולת הטבעונית השכונתית שתמיד חלמתם עליה, שהוקמה בשנת 2003 על ידי טבעונים אקטיביסטים מגניבים אש. תמצאו בה הרבה ג'אנק פוד (שוקולד חלב קוקוס מעולה), תחליפי גבינה ובשר איכותיים, פיצות קפואות, מגוון נשנושים וגם קונדומים. כאן תוכלו להצטייד ב soy curls – נגיסי סויה מסולסלים לבישול, טעימים ובריאים בהרבה מפתיתי הסויה המוכרים שנמכרים בארץ. לא זול כאן, אבל כיף.
ב Herbivore תמצאו קולקציה של ביגוד ואביזרי אופנה טבעוניים – מחולצות עם כיתובים טבעוניים, דרך תיקים, ארנקים וחגורות. שם גם תיתקלו בספרייה הכי מרשימה שראיתם של ספרי בישול, תזונה ועוד, מבחר שלא תמצאו אפילו באימפריית הספרים המהוללת Powell's City Of Books (ששווה ביקור בפני עצמה).
בקצה המתחם מסתתרת קונדיטוריה טבעונית נוספת בשם SweetPea שמציעה מגוון מאפים מתוקים לצד תפריט של כריכים וסלטים (אנחנו הגענו לשם כשהיה כבר סגור, כדאי לשים לב לשעות הפתיחה). בקצה השני חלקכם ודאי ישמחו למצוא מכון קעקועים טבעוני למהדרין, לפי ספרי הצילומים שחפרנו בהם שם – מדובר במקדש ציורי גוף נצחיים לרציניים בלבד.
כתובת: 1205-1223 SE Stark Street
אקטיביזם והדוניזם: מסע אל מחוץ לעיר
הצד הכפרי של אורגון, המדינה בה שוכנת פורטלנד, הוא אחד האזורים משובבי הנפש שטיילתי בו. שדות פרושים למלוא העין, כפרים קטנים ומאובנים בצידי הדרך, הרים גבוהים עם מפלים אימתניים, יערות אינסופיים ונהרות עצומים – שווה להקדיש קצת זמן לשטוף את העיניים בכל הירוק הזה. במיוחד אם יש לכם עילה נהדרת, כמו ביקור באחת מחוות המקלט המקומיות לחיות משק. אל החוות האלה אי אפשר להגיע בקפיצה ספונטנית, חייבים לתאם בהן ביקור מראש, ואפשר להציע עזרה בהתנדבות או לברר על מועדי עבודה מתוכננים, אם אתם מגיעים לפרק זמן ארוך יותר.
Wildwood Farm Sanctuary
לחווה המקסימה של שינה הגענו בדיוק ביום בו חזר הגשם לאורגון, עם תחילת הסתיו, אבל אף אחד משוכני החווה – האנושיים והלא אנושיים – לא ממש התרגש. ככה זה במחוז שבו רוב השנה יורדים גשמים, מה שמסביר את הטבע הירוק מרחיב הלב שנפרש מסביב. שינה, דור רביעי לחקלאים מקומיים ועובדת במרכז רפואי לבעלי חיים, הגשימה חלום כאשר לפני כארבע שנים הפכה חלק מהשדות של משפחתה לחוות מקלט לבעלי חיים. בחווה מתגוררים בעלי כנף כמו תרנגולות, הודים ואווזים, וחבריהם ההולכים על ארבע – עזים וגדיים, פרות ועגלים ואפילו אלפקה. שבתה את ליבנו במיוחד אמא טווסה שהשגיחה מקרוב אחרי הטווסון הקטנטן שלה. החווה מתרחבת ומשתפצת כל העת ואת פנינו קיבל הבנאי הקבוע של המקום, שהקים מבנה עץ חדש לתרנגולות. מאוחר יותר הצטרפו אלינו התאומים בני ה 8 של שינה, שזוכים להכיר מקרוב את בעלי החיים המקסימים האלה כבר מגיל צעיר. מחמם לב.
כתובת: 15481 NE North Valley Road, Newberg, Oregon
אם אתם כבר בסביבה, אין כמו לשלב אקטיביזם עם הדוניזם – האזור כולו מרוצף כרמים מניבים במיוחד, שהפכו את אורגון לאחת המדינות המפורסמות באיכות היין שלה, במיוחד מזן פינו נואר. אנחנו עצרנו לטעימת יינות נפלאה ביקב Bergstrom עטור השבחים – ב 20$ תטעמו 4 בקבוקים שונים (זוג יכול לחלוק) ואם יתמזל מזלכם אולי תזכו בלגימה נוספת.
כתובת: 18215 NE Calkins Ln, Newberg, OR.
Green Acres Farm Sanctuary
החווה של טינה ובן זוגה רחבת ידיים ומושקעת, והזכירה לי מאד את החווה שמוקמת בימים אלה בכרם מהר"ל – גם כאן יש שטחי מרעה נרחבים ומבנים לשהיית לילה לכל אחד מבעלי החיים, והמקום נועד לצרכי חינוך והסברה למבוגרים ולילדים, לא פחות מאשר לצורך הצלת בעלי חיים. טינה, חמושה במגפיים ובסבלנות נצחית, הדריכה אותנו במשך כשעתיים בין מתחמי המרעה ובעלי החיים, מספרת לנו על כל אחת ואחד מהם. כל אחד והסיפור המרגש שלו, התכונות והצרכים המיוחדים שלו, שלפעמים כרוכים בטיפול רפואי צמוד ומורכב. כך פגשנו את הרשי, העגל המתוק שניצל בגיל 3 ימים מתעשיית החלב וכבר גדל להיות פר צעיר ושובב; את התיש הגדול והקשיש שזכה להזדקן בחופש ובכבוד והוא מבלה את ימיו ברביצה באחו; את משפחת הכבשים הקטנה – אבא, אמא ובת, שהגיעו לחווה ביחד; את חבורת ההודים השחורים המרהיבים והפטפטנים ועוד ועוד. כל שבת שנייה מתקיים כאן יום התנדבות, שבו כולם עוזרים לבעלי החווה (שמחזיקים אותה לגמרי לבד) לנקות, להאכיל ולטפל בבעלי החיים – מומלץ לברר ולהצטרף.
כתובת: Silverton, Oregon 97381
מי רוצה לראות איך מייצרים נקניקיות?
הקשר שלי עם חברת Tofurky החל אחרי שליסה, מנהלת השיווק המקסימה שלהם, צפתה בהרצאה הראשונה שלי במסגרת TEDx וצייצה על כך בטוויטר הרשמי של החברה. כמעט התעלפתי מהתרגשות – כל טבעוני רציני יודע שמדובר באחת היצרניות המרכזיות בעולם לטמפה (חומר גלם אינדונזי מפולי סויה מותססים) ולמקבילי בשר איכותיים, שלמרבה הצער טרם הגיעו לישראל. כשהתחלנו לתכנן את הביקור באורגון, היה ברור שנשלב בו ביקור במפעל שממוקם כשעה וחצי מפורטלנד, כולל נסיעה כיפית בנופים המהממים של המדינה. מה שלא ידעתי, זה שאוזמן גם להרצות בפני צוות ההנהלה על מגמת הטבעונות ועל העלייה המרשימה שלה בישראל (תודה, ליסה!).
סת' טיבוט, שייסד את החברה בשנת 1980, הוביל אותנו בין מכונות הערבול, התנורים והמקררים שבמפעל הוותיק. כאן ממיינים פולי סויה על גבי מסועים ענקיים במקום אפרוחים בני יומם ושרשראות הנקניקיות הענקיות מכילות טופו ותבלינים, במקום איברים טחונים של בעלי חיים. אי אפשר היה להימנע מהמחשבה, שזה אולי אחד המפעלים היחידים בעולם שהייתי לוקחת אליו ילדים כדי להראות להם תהליך יצור של נקניקיות, מחומר הגלם ועד לצלחת. בהחלט חומר למחשבה.
אחרי הסיור הגענו למבנה החדש והסופר עדכני, אליו עובר המפעל בימים אלה. מדובר במבנה ירוק משוכלל, שרובו בנוי מחומרים ממוחזרים וכולל תאורה טבעית, גג סולארי וצמחיה שמסייעת בניקוי האוויר. על הגג גם מסתתר מסלול של משחק "בוצ'י" שסת' לימד אותנו לשחק, שמטרתו לאפשר לעובדים להתאוורר, לנקות את הראש ולהשתעשע.
עם תום ההרצאה שלי חתמה את הביקור המרגש ארוחת צהריים מיוחדת, שערך עבורנו שף המפעל וכללה סלט ירוק של עלים והדרים עם רצועות טמפה צלויות; מנה של נקניקיה איטלקית עם ריזוטו ולקינוח בראוניז עם פירות יער ועוגת "גבינה". את המוצרים של טופורקי תוכלו למצוא ברשתות הטבע, בחנויות טבעוניות ובחלק מהמרכולים הרגילים ברחבי ארה"ב, בקנדה וגם באירופה.
Native Foods
רשת לא גדולה של מזון מהיר משודרג שיש לה סניפים בכמה מדינות בארצות הברית. שניים מהם ממוקמים באורגון ואם אתם מסתובבים מחוץ לפורטלנד, כדאי לכוון את עצמכם לצהריים על הדרך. כאן מתמקדים בשלל מקבילי בשר מן הצומח – איכותיים ומוצלחים, וגם בתבשילים ו"קערות" לפי הנוהל. ההזמנה והתשלום בקופה (לא לשכוח להשאיר שם גם טיפ) וכשהתיישבנו לשולחן לחכות למנות מצאנו הסברים על בעלי חיים לצד מתכון מהיר ומפתיע לכריך עם טחינה ופרוסות תפוח, הכל מלווה באיורים חינניים. האוכל כיפי וטעים –הירקות טריים, הטמפה והטופו צלויים כהלכה ועטופים ברטבים מוצלחים, וגם האיש שלצידי שהזמין צ'יזבורגר מושחת במיוחד, שיבח את איכותו ומיהר שוב לקופה להזמין גם רול.
שופינג קולינארי: הסופר האסייתי
תחנת חובה ראשונה לפודי הטבעוני בארה"ב היא כמובן רשת WholeFoods שמציעה מגוון גדול של מקבילי בשר וגבינות מהצומח לצד מחלקת ירקות מרשימה, המון סוגי קטניות ודגנים ובקיצור, כל מה שאתם מצפים ומפנטזים למצוא בחנות טבע מושקעת. שימו לב שברוב המקרים אין הפרדה ברורה בין מוצרים טבעוניים לכאלה מן החי – הגבינות והיוגורטים הטבעוניים מונחים על המדף לצד אלה שמכילים חלב פרה וכדומה, כך שצריך לקרוא את האותיות הקטנות. תעשו מאמץ להניח את היד על גבינת ריקוטה שקדים מתוצרת Kite Hill – מדובר במעדן!
בפרברי פורטלנד (ובסיאטל) תמצאו סופרמרקט אפילו מלהיב יותר, שלא פוגשים בכל מקום. מדובר במרכול של חלומותיי – כולו מוצרים שמגיעים מרחבי אסיה, במגוון שיגרום אפילו לבשלנים מנוסים להתמוטט מאושר. מדפים על גבי מדפים של סוגים שונים של אצות, נודלס, טופו, רטבים, תבלינים ועוד, ומחלקת ירקות מלהיבה במיוחד עם ירקות מיוחדים, שורשים ועלים שאני אפילו לא מכירה. כאן תוכלו למשל להצטייד בדפי סויה צבעוניים למילוי וגלגול או דפי אורז מאורז מלא (כן!). מצער היה לפגוש לצידם גם אקווריומים צפופים של סרטנים ענקיים וצדפות חיות שמחכים ליומם האחרון, אבל החוויה בכללה לגמרי מומלצת.
Uwajimaya
10500 SW Beaverton-Hillsdale HWY
Beaverton, OR 97005
בהמשך – חלק שלישי ואחרון של המסע, המלצות ורשמים מניו יורק!
תגיות: פורטלנד, אסף מבורך, אורי שביט, טבעונים מטיילים, תיירות, חו"ל
קטגוריות: טבעונים בתפוצות, פוסט נבחר
התמונות יפות, והאוכל נראה מעולה.
האמת היא שאף פעם לא חשבתי לבקר בפורטלנד, אבל מי יודע..