שושני פוקצ'ה במילוי טופו ועגבניות מיובשות
עוגת שושנים, מכירים? עכשיו דמיינו אותה בגרסה מלוחה מטריפה, רכה ועסיסית, שאין אחד ליד שולחן החג שיצליח להתאפק ולא לשלוח אליה יד
את המתכון הזה אני מפרסמת בהתרגשות שיא, אבל ממש. זה המתכון הראשון שאני חושפת מתוך הפרוייקט הכי מושקע בעולם שהשתתפתי בו לראשונה השנה – חוברת השבועות השנתית של תנובה. אני מודה, עד לפני כמה שנים גם אני הייתי אוספת באדיקות את חוברות המתכונים האלה, שתמיד היו סופר מושקעות, עם מתכונים מצויינים וצילומים מרהיבים. מאז שהפכתי לטבעונית מן הסתם הן פחות התאימו לי ובטח שלא הייתי מנחשת בחיים שיום יבוא ואמצא את עצמי מככבת עם המתכונים שלי בחוברת הזו! אבל הנה, המהפכה הטבעונית בישראל הגיעה גם לכאן וזו השנה השניה שבקמפיין המרכזי של תנובה מככבים גם מתכונים טבעוניים, שמביאים את מגוון המוצרים מהצומח לכל בית בישראל ומוכיחים (שוב) שאפשר לחגוג את שבועות גם בלי טיפת חלב.
נכון, זה אחלה מתכון שבעולם לשבועות, אבל מהניסיון שלי הוא מתאים לכל חג, אירוח, אירוע או סתם כשאתם רוצים להתפנק על מאפה אוורירי, עסיסי וכל כך טעים שחייבים לאכול ממנו עוד ועוד. נסו ולא תצטערו 🙂
את הגאלט החגיגי שלי כבר הכנתם?
שושני פוקצ'ה במילוי טופו ועגבניות מיובשות
במתכון הזה השתמשתי בטופו פיקנטי מתובל מראש, שפשוט מעיף את המאפה לגבהים אחרים. מי שחושש מהחריפות יכול להחליף את אחת מקוביות הטופו בטופו בטעם טבעי, שיעדן את החריפות. עוד אופציה היא למלא את השושנים בטופו עם בזיליקום או פשוט להוסיף תבלינים בעצמכם. עוד הערות וגיוונים בסוף המתכון.
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.
לבצק:
500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
260 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים
4 כפות שמן זית
עוד קמח לקימוח
למילוי:
2 חבילות (600 גרם) טופו מתובל (פיקנטי או פסטו) או רגיל (ראו הערה למטה)
1 צנצנת (190 גרם) ממרח עגבניות מיובשות ו/או עגבניות שרי מיובשות
חופן גדול עלי אורגנו טריים (או עשב תיבול אחר שאתם אוהבים)
מלח ים, פלפל שחור גרוס
שמן זית
+ מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר קמח, שמרים, סוכר ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים מים ושמן זית ולשים בעזרת וו לישה במשך 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק חלק, רך ודביק. מכסים במגבת נקייה או בניילון ומניחים לתפוח במקום חמים למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל נפח.
+ בינתיים מכינים את המילוי: מניחים את הטופו במיכל של מעבד מזון, מוסיפים 2 כפות שמן זית וטוחנים לקרם חלק.
+ מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח ומרדדים במערוך לעלה מלבני בעובי כ-1/2 ס"מ. משטחים על הבצק את קרם הטופו בשכבה אחידה (תשתמשו בידיים נקיות ללא בושה!). מורחים עליו את ממרח העגבניות ו/או מפזרים שפע עגבניות שרי מיובשות. מפזרים מעל את עלי האורגנו, מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור (זכרו שהמילוי כבר מתובל).
+ מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה וחותכים בסכין חדה לשושנים בעובי 6-7 ס"מ. משמנים תבנית בשמן זית ומניחים את השושנים זו לצד זו (לא צריך לצופף). מניחים לתפוח במקום חמים למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל נפח.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מברישים את השושנים בעדינות בשמן זית ואופים כ-40 דקות, עד שהמאפה זהוב ותפוח והבצק אפוי. מוציאים, מניחים להצטנן מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.
הערות וגיוונים:
אם משתמשים בטופו רגיל ללא תיבול, מוסיפים בזמן הטחינה עלי בזיליקום, מלח, פלפל, שום ושמן זית או צ'ילי, מלח, מיץ לימון, שום ושמן זית.
אפשר להכין יום מראש, לשמור במקרר מכוסה היטב ולחמם לפני ההגשה.
אפשר לעטוף היטב ולהקפיא עד חודשיים.
אפשר להחליף את העגבניות המיובשות בתוספת עסיסית אחרת כמו פסטו למשל.
עוד מתכונים נפלאים לשבועות מחכים לכם כאן
מאחורי הקלעים של הכנת המתכונים ועוד תופינים – בעמוד האינסטגרם שלי
תגיות: אורגנו, טופו, עגבניות, פוקצ'ה, שבועות, מתכונים לשבועות, שמרים, עוגת שושנים, תנובה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מאפים
וואוו! תודה על המתכון ?
אם אין לי קערת מיקסר… אני מניחה שאפשר ללוש את הבצק ביד ? איך להתייחס אם כך לשמרים והמלח/סוכר? זכור לי משהו על זה שעדיף שלא ייגעו אחד בשני…
תודה וחג שמח! 🙂
היי היי, בוודאי – אני תמיד אומרת, הרי פעם לא היו מיקסרים! פשוט זה ייאלץ אותך לעבוד על שרירי הידיים, כי צריך לישה טובה בשביל לשחרר את הגלוטן. והבצק קצת דביק, אבל תעמדי בזה! לגבי השמרים את צודקת – עדיף שלא יבואו במגע ישיר עם מלח ועם שומן, אז תערבבי קודם עם הסוכר והקמח ואז תוסיפי את השמן והמלח. בהצלחה!
וואו, זה נראה מעולה! רעיון אדיר לשבועות והאמת לכל ארוחת בראנץ' ♥
תודה נטלי!! כדאי ממש לנסות <3
הי אורי, אני מארחת בשבועות את המשפחה של בעלי שחצייה טבעונית והאתר שלך מציל אותי!!!! אתר מעולה.
לגבי השושני שמרים.. אפשר לדעתך להכין מראש ולהקפיא? ואם כן באיזה שלב? לפני אפייה? אחרי?
תודה מראש?
היי סיגל, איזה כיף לשמוע! אם את מכינה יום או יומיים מראש הייתי אופה, עוטפת היטב ושומרת במקרר. לפני ההגשה תנור להחזיר לחיים 🙂 באותה דרך אפשר גם להקפיא, רק הקפידי לעטוף ממש טוב.
היי אורי 🙂 . האם הוספת שימרי בירה לתערובת הטופו, יכולה לשדרג? או חלילה לגרוע?
היי, בטח, בכיף אפשר להוסיף 🙂
הכנתי עם פסטו וטופו רגיל, יצא טעים מאוד. תודה על המתכון!
איזה כיף!!