חמין הפתעות טבעוני
איל מרון, ביסטרו "טשרניחובסקי 6"
כמו בכל חמין רציני, גם כאן צריך להיערך מראש ולהשרות את השעועית והחומוס במים למשך הלילה. וכמו בכל קדרת כל-טוב ביתית, אפשר לשחק עם המרכיבים כראות עיניכם (בלי ארטישוקים, עם קוביות דלעת וגבעולי סלרי, מה שבא). העיקר שלא תשכחו להוסיף לסיר הרבה חום ואהבה ולהתפלל לבוא הגשם.
חומרים ל 6-8 מנות
600 גרם תערובת שעועית אדומה, לבנה ושחורה (אפשר גם רק אדומה או לבנה), שהושרתה במי ברז לפחות 8 שעות
100 גרם גרגירי חומוס שהושרו במי ברז לפחות 8 שעות
150 גרם גריסי פנינה
150 גרם חיטה
1 כף שמן זית
6 בצלים קצוצים גס
3 בטטות קלופות וחתוכות גס
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
5 ארטישוקים ירושלמיים קלופים וחתוכים גס
3 גזרים קלופים וחתוכים גס
2 ראשי שום חצויים
2 שורשי סלרי קלופים וחתוכים גס
3 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים גס
100 גרם פירות יבשים (שזיפים מגולענים, משמשים, דבלים, תמרים מגולענים וקצוצים)
צרור קטן של גבעולי טימין
לרוטב:
4 כפות סילאן
2 כפות פפריקה מתוקה
1 ליטר מים
מלח ופלפל שחור גרוס
+ מסננים את השעועית והחומוס המושרים ומעבירים לסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסננים, שוטפים וחוזרים על הפעולה בשנית. מסננים.
+ שוטפים את החיטה וגריסי הפנינה ומשרים במי ברז כ-10 דקות. מסננים.
+ מחממים כף שמן זית במחבת גדולה ומאדים חצי מכמות הבצל על אש קטנה כ-10 דקות, עד שהם מתרככים, מפרישים את מיציהם ומזהיבים קלות. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
+ ממלאים את הסיר: מניחים בסיר בשכבות חלק מהכמות של כל מרכיב: יתרת הבצל הקצוץ, שעועית וחומוס, בטטות, תפוחי אדמה, ארטישוקים וגזרים. חוזרים על השכבות עד למילוי הסיר. מניחים ביניהם את ראשי השום, השורשים והפירות היבשים.
+ מכניסים את הגריסים והחיטה לשקית "קוקי" (אפשר לצרף 2-3 שיני שום) ומחוררים אותה קלות בעזרת סכין. קושרים תוך כדי השארת מקום בשקית לחיטה "לתפוח" ומטמינים את השקית בין הירקות שבסיר.
+ מכסים את הירקות בשכבה של בצל מטוגן ומניחים מעליו את צרור הטימין.
+ מחממים תנור לטמפרטורה של 100 מעלות.
+ מכינים את הרוטב: מניחים בקערה סילאן, פפריקה,מלח ופלפל. מוסיפים את המים וטורפים היטב. בעזרת כף יוצרים כמה "תעלות" בין הירקות שבסיר ויוצקים פנימה את הרוטב.
+ מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ-30 דקות נוספות ומקפים את הקצף שמצטבר במידת הצורך.
+ מכניסים לתנור למשך הלילה (כ-8 שעות). בודקים מפעם לפעם שיש מספיק נוזלים – אם יש פחות מדי אפשר להוסיף מעט מים ולהנמיך את הטמפרטורה ל-90 מעלות.
לשומרי שבת: אפשר לכסות את הסיר במגבת ולהניח על פלטת שבת.
לממהרים: אפשר לבשל את החמין על אש קטנה מאד למשך 4 שעות ולקבל תוצאה לא רעה בכלל.
במקום קישקע: חבר סיפר לי שאבא שלו מניח על החמין.. ג'חנונים! הם משחימים, מתרככים וסופגים את טעמי הקדרה.
עוד מתכון חמין טבעוני
תגיות: חמין צמחוני, דגנים, מתכון חמין, מתכון חמין צמחוני, מתכון לחמין, טשרניחובסקי 6, חמין, טשולנט, קטניות, איל מרון, שבת, חמין טבעוני
הי אורי, מה קורה אם לא שמים את הדגנים בשקית קוקי? פשוט אין לי
הדגנים פשוט יתפזרו 🙂 זה יותר עניין של הגשה מסודרת והפרדת המרכיבים, אין עם זה בעיה מבחינת הבישול.
היי אורי, באיזה גודל סיר את משתמשת? ניסיתי להכין ב-5 ליטר ואין בו מספיק מקום להכל… תודה מראש!
היי סיון, צודקת, זה מתכון באמת גדול.. אני אציין את זה. תודה על ההערה וסליחה 🙂