אצבעות פילו במילוי שוקולד לבן עם נוגט ואגוזים
בואו נשים את זה על השולחן – מדובר בבורקס פריך, חם ומהיר להכנה, שבמקום גבינה (טבעונית, ברור) מתפרץ ממנו שוקולד לבן מומס עם אגוזי לוז קלויים. אני את שלי אמרתי.
רוצים להכין מראש? הכינו הכל עד שלב האפייה והכניסו לתנור לפני ההגשה. לחילופין, הסתפקו באפייה של 2-3 דקות והשלימו אפייה ברגע האחרון.
המילוי התקשה? אל תחממו במיקרו! המאפים יאבדו את הפריכות. הכניסו אותם לדקה נוספת לתנור חם.
חומרים ל-10 מאפים
10 דפי פילו מופשרים
200 גרם תערובת של שוקולד צ'יפס לבן וחום פרווה
1 כוס אגוזי לוז טבעיים
שמן קוקוס או שמן נייטרלי אחר, להברשה
+ קולים את האגוזים: מחממים תנור ל-150 מעלות. משטחים את האגוזים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים בתנור החם למשך כ-5 דקות, עד שהם הופכים פריכים מאד. מוציאים ומניחים להצטנן.
+ קוצצים את האגוזים גס בסכין גדולה או בפולסים קצרים במעבד מזון.
+ מגבירים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
+ מברישים דף פילו בשמן ומקפלים לחצי. מברישים שוב ומקפלים לחצי שוב, כך שמתקבל ריבוע בצק. מניחים עליו בשורה לרוחב שוקולד צ'יפס ומפזרים לצידן מאגוזי הלוז הקצוצים.
+ מקפלים את שולי הבצק פנימה ומגלגלים לאצבע עבה, כמו בלינצ'ס. מברישים שוב בשמן ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כך שצד התפר פונה כלפי מטה. ממשיכים כך עם כל דפי הפילו.
+ מפזרים את שארית אגוזי הלוז על אצבעות הפילו ואופים בתנור החם כ-5 דקות, עד שהמאפים זהובים ופריכים. מוציאים ומגישים מיד.