קדרת ארטישוקים וירקות בתנור
אני אוהבת את הטעמים הטבעיים העדינים של הקדרה הירוקה הזאת, אבל מי שמעדיף תיבול עז יותר יכול להוסיף לרוטב חומץ בלסמי לחמיצות, סילאן למתיקות או פלפל חריף ל, נו, אתם יודעים מה.
חומרים ל 4 מנות
5 ארטישוקים מקולפים ומנוקים, שלמים או חצויים לאורכם, מושרים במים עם מיץ לימון למניעת השחרה
2 קולרבי קלופים וחתוכים לפלחים
1 לפת קלופה וחתוכה לפלחים
2 פקעות שומר קטנות חצויות לאורכן
350 גרם שעועית ירוקה טרייה ומנוקה
8 שיני שום שלמות (רצוי טריות + כמה גבעולים ירוקים)
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים (החלק הלבן והירוק)
2-3 עלי דפנה
2-3 גבעולי טימין
מיץ מ-1 לימון
1/3 כוס שמן זית
1/4 כוס יין לבן
מלח גס אטלנטי, פלפל לבן
+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ יוצקים מעט שמן זית לסיר בעל תחתית עבה שמתאים לשימוש בתנור. מחממים מעל להבה בינונית ומאדים את שיני השום והבצל הירוק 2-3 דקות, עד שהם מעלים ניחוח (זהירות לא לחרוך). מוסיפים לסיר את פלחי הקולרבי והלפת, השעועית הירוקה, השומר ולבבות הארטישוק וממשיכים לאדות 5-10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים מעט וצבעם מעמיק.
+ מסירים מהאש ומוסיפים את עלי הדפנה וגבעולי הטימין. מערבבים את מיץ הלימון, השמן והיין ויוצקים על גבי הירקות. מתבלים במלח גס ובפלפל לבן ומכסים. מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי, עד שכל הירקות מתרככים. רצוי לפתוח את הקדרה פעם או פעמיים במהלך הצלייה, לערבב בעדינות ולהוסיף מעט מים במידת הצורך.
תגיות: קולרבי, אורי שביט, שומר, אביב, שעועית ירוקה, לפת, קדרה, קדירה צמחונית, קדירת ירקות, חורף, ארטישוק
קטגוריות: ירקות
לפת… מממ… טעם נרכש? 🙂