חיטת כוסמין עם בטטות וטופו בסויה וסילאן
חיטה היא דגן מדהים והחיטה הזאת – בכלל. אני מתה על זה שהיא מתבשלת אבל נשארת נפרדת ונגיסה ולא הופכת לרכרוכית. מצד שני, לפעמים לא פשוט למצוא אותה בחנויות, מזל שהמתכון הזה עובד עם כל מיני סוגים של דגנים, אפילו אורז.
1 חבילה (250 גרם) חיטת כוסמין איטלקית מסדרת 10 דקות של סוגת, מבושלת ומסוננת
(אפשר להשתמש בחיטה רגילה או בדגנים מבושלים אחרים כמו גריסים, קינואה, אורז, אורז מלא וכד'. יש להקפיד על זמני בישול מתאימים בהתאם לדגן הרלוונטי כשהמטרה היא להגיע לבישול מלא אך עדיין נגיס ולא רך מדי).
3 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
1 חבילה (300 גרם) טופו, חתוך לקוביות
2-3 שיני שום כתושות
2-3 כפות סויה
1-2 כפות סילאן (רצוי ללא תוספת סוכר)
1/2 צרור כוסברה קצוצה
שמן זית
+ מבשלים את קוביות הבטטה במים רותחים 10-15 דקות, עד שהן מתרככות אבל עדיין שומרות על צורתן ולא מתפרקות.
+ מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את קוביות הטופו כ-3 דקות מכל הצדדים, עד שהן מזהיבות והופכות מעט פריכות.
+ מוסיפים לסיר את השום, קוביות הבטטה המבושלות והחיטה המבושלת. מתבלים בסויה ובסילאן, מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם כוסברה קצוצה.
תגיות: חיטה, סילאן, בטטה, גריסים, מתכונים טבעוניים, בישול טבעוני, כוסמין, מנות עיקריות, טופו, אורז, סויה
קטגוריות: דגנים
היי אורי,
חיפשתי לא מעט, ולא מוצאת איפה אני יכולה לקנות כוסמין שלם.. איפה את קונה?
תודה רבה 🙂
אני קונה את המוצר של סוגת מסדרת 10 דקות, זאת חיטה שלמה שעברה אידוי מוקדם ומתבשלת מהר וללא השריה.