כרישה ממולאת בפריקה של נוף עתאמנה אסמעיל
המטבח הערבי המקומי שופע מאכלים טבעוניים, מעצם היותו מבוסס על חיטה, קטניות, ירקות ושמן זית. לכבוד אתגר השפים "מבשלים מסלול מחדש" משתפת אותנו אחת השפיות הערביות המוכשרות והמקסימות במתכון מרהיב על טהרת הצומח, שאין מי שלא יתענג עליו
שנים שאני עוקבת בהנאה אחרי השפית המוכשרת נוף עתאמנה אסמעיל, כזאת שקורונה או לא קורונה תמיד אני רוצה לנשק את הידיים הטובות שלה מרוב שהיא מרגשת אותי בבישול שלה (אתם לא טועים – היא שגם זכתה במקום הראשון באחת העונות המוקדמות של מאסטר שף). בתקופה בה שתינו כתבנו במקביל במגזין "השולחן" התאפשר לי בזכותה ללמוד הרבה יותר על המטבח הערבי המסורתי שהיא מפליאה לבשל ממטעמיו ולגלות עד כמה שורשיו נטועים עמוק בממלכת הצומח. למרות הדימוי שיש להרבה מאיתנו על הבישול המקומי, הבסיס שלו נשען על שפע של קטניות ודגנים (בעיקר חיטה) וכמובן ירקות ועלים, אגוזים ושמן זית שהולך עם הכל. כל כך טבעי, כל כך מכאן וכל כך טעים, שהיה לי ברור שאני חייבת לצרף את נוף הנהדרת לאתגר "מבשלים מסלול מחדש". ואיך שהיא הצטרפה!! עם מתכון מעורר תיאבון ויפהפה במיוחד למשולשי כרישה ממולאים בחיטה ירוקה, שלא תהיה ברירה – אני מתכוונת להכין!! הנה הפוסט המרגש שפרסמה בעמוד האינסטגרם השוקק שלה, בעברית ובערבית:
חדש! סדנת בישול ביתי טעים מהצומח ב-149 ש"ח במקום 199 ש"ח עם קוד קופון foody50
למה לבשל מסלול מחדש, במיוחד עכשיו?
נוף ריגשה אותי מאד עם הסיפור שלא הכרתי על הבת המקסימה ומלאת החמלה שלה, אבל חמלה לבעלי חיים ואכפתיות כלפי היצורים שחולקים איתנו את העולם הזה היא לא הסיבה היחידה שדווקא בימים אלה כדאי לכולם לבשל מסלול מחדש. תוסיפו לזה את הרצון להפחית במוצרים מזיקים לבריאות ולבשל גם בבית בריא וטרי יותר, את העובדה שקל לנו להצטייד במוצרים יבשים מהצומח שנשמרים במזווה לאורך זמן (קטניות ודגנים), את המחסור בביצים ואת המחשבות על הדרך שבה כולנו יכולים לשפר מעתה והלאה את אורח החיים שלנו, גם כדי לפגוע כמה שפחות בסביבה. כל הסיבות האלה צצו ביתר שאת בימי הבידוד והקורונה וגרמו לשפים נהדרים כמו נוף להיענות בשמחה לאתגר. הנה המתכון עוצר הנשימה שלה.
מחפשים עוד מתכונים לשבועות? היכנסו לאוסף הגדול לחג
כרישה ממולאת בפריקה עם דובדבנים
את שיטת הקיפול היפה הזו (ממש כמו שמקפלים פסטלים מבצק פילו, למי שמכירים) וכל אופן ההכנה של המתכון אפשר לראות בוידאו בהיילייטס שנוף שמרה בעמוד האינסטגרם שלה. מבטיחה שזה ממש לא מסובך! אין לכם דובדבנים? השתמשו בפירות חמוצים-מתוקים אחרים כמו משמשים, שסק או שזיפים.
חומרים ל 4-6 סועדים
5 גבעולי כרישה יפים
1 כוס דובדבנים טריים מגולענים
למילוי:
1/2 1 כוסות פריקה (חיטה ירוקה)
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן חמוציות או דובדבנים מיובשים
1 בצל מגורר גס
2 כפות סילאן
2 כפות רכז רימונים
1/4 כוס שמן זית
1 כף מלח
1/2 כפית בהרט
1/4 כפית קינמון
פלפל שחור לפי הטעם
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 כפות סילאן
2 כפות רכז רימונים
מעט מלח
1/2 2 כוסות מים
+ מעבירים את הפריקה לקערה, ממלאים במי ברז ומשרים למשך שעה. מסננים היטב ומעבירים לקערה.
+ בינתיים חותכים את קצה הכרישה הקרוב לשורש על מנת לחשוף את הטבעות. מורידים את החלק העצי מהצד השני הקרוב לעלים (הוא בדרך כלל יותר כהה בצבע). חוצים את הכרישה לאורך עד למרכזה.
+ ממלאים סיר גדול בשפע מים ומביאים לרתיחה. מבשלים את הכרישות כ-8 דקות בסיר מכוסה ומעבירים למי קרח, לעצירת הבישול.
+ מוסיפים לפריקה המסוננת את יתר חומרי המילוי ומערבבים לתערובת אחידה.
+ מחממים תנור ל-220 מעלות על תכנית טורבו.
+ מפרידים את טבעות הכרישה ומשטחים לעלים מלבניים על משטח עבודה (את החלקים הפנימיים הקטנים שומרים בצד לריפוד הסיר). מניחים כף מהמילוי בקצה כל מלבן ומקפלים את הפינה פנימה לצורת משולש. ממשיכים לקפל עד לקצה ואם יש שארית קטנה, חותכים אותה בסכין חדה.
+ מרפדים סיר רחב ושטוח שמתאים גם לתנור בעלי הכרישה הקטנים ומסדרים עליו את המשולשים הממולאים. מפזרים ביניהם את הדובדבנים המגולענים.
+ מערבבים בקערה את חומרי הרוטב ויוצקים מעל לכרישה, כך שהנוזלים יגיעו עד ל-2/3 מגובה המשולשים (את היתר שומרים). מכסים, מכניסים לתנור החם ואופים במשך 40 דקות.
+ מוציאים את הסיר, יוצקים את שארית הרוטב כך שיגיע שוב ל-2/3 מגובה המשולשים (אם צריך מוסיפים עוד מים), מכסים וממשיכים לאפות 40-60 דקות נוספות.
חדש! סדנת בישול ביתי טעים מהצומח ב-149 ש"ח במקום 199 ש"ח עם קוד קופון foody50
עוד מתכוני שפים שהשתתפו באתגר:
יוסי שטרית הכין גאלט סלק
עומר מילר תקתק לביבות תירס
אהרוני הכין קישואים ממולאים
תגיות: שבועות, דובדבנים, איך מכינים ממולאים, נוף עתאמנה, איך מכינים כרישה ממולאת, כרישה ממולאת, חיטה, פריקי -, פריקה, חיטה ירוקה
קטגוריות: מבשלים מסלול מחדש, פוסט נבחר
נראה טוב, מתאים גם במילוי לבצל במקום כרישה?
בהחלט 🙂
וואוו, הכנתי ויצא מדהים! במקום פריקה, הכנתי מספר יחידות עם אורז מלא לחברה שלא יכולה לאכול גלוטן, וספרה שגם יצא טעים בטירוף. פחדתי מהקיפוח, אך הקישור לאינסטגרם של נוף היה מעולה. תודה רבה!!
נפלא!! <3
היי, נראה נפלא!
השריתי את הפריקי היום במשך שעה, אבל אני כבר לא אספיק לעשות יותר מזה.
זה בסדר לסנן ולשמור במקרר למחר?
תודה!
בטח!
האם אפשר להוריד את שמן הזית מהמלוי או שזה הכרחי?
אפשר להפחית, אבל לא הייתי מורידה לגמרי.
מה אפשר במקום דובדבנים?
לא העונה כרגע
היי יוכי, ציינתי גם במתכון – למשל קוביות שזיפים או ענבים שחורים-ירוקים יעבדו מעולה
באיזה פרי חמוץ אפשר להשתמש בחורף? 🙂
נוף ממליצה להשתמש בצנצנת של דובדבנים חמוצים, לשפוך הכל עם הרוטב.. יאמ!