כדורי שוקולד מופלאים עם סופר פודס
מרץ 8, 2021
מה זה נראה כמו ממתק, טעים כמו ממתק אבל בריא במיוחד? נכון, אלה לא בדיוק כדורי שוקולד קלאסיים אבל הם כל כך טעימים שלא תוכלו להפסיק לנשנש אותם. למקרה ששאלתם את עצמכם, גם ילדים יעופו עליהם
התקופה האחרונה ניתקה אותנו לא רק מהשגרה, אלא גם מהרבה אנשים שאנחנו אוהבים – כבר כמעט שכחתי שפעם היו מתקבצים אצלנו בסופי שבוע חברות וחברים לארוחות משותפות (שלא תחשבו שרק אני בישלתי, כל אחת היתה מביאה משהו בדרך כלל!) וכמה שהביחד הזה, עם אנשים שאנחנו אוהבים, ממלא אותנו בשמחה ובבריאות. בסופש שעבר, במסגרת בקרת האיכות על המיזם החדש שלי (מה איזה? ג'ינג'ית כמובן, אוכל טרי ומבושל שאנחנו שולחים הביתה) הבאתי דוגמאות של המנות שמילאו את המקרר ומיד היה לי ברור שנדרשת להתקבץ אצלנו קבוצת מיקוד קטנה (בהתאם להנחיות). רק כשנפגשנו שוב, סביב השולחן במטבח, עם כל האוכל הטעים והחברה האהובה, הבנתי עד כמה זה היה חסר לי.
אורלי, אחת מהאורחות האהובות עלינו, החליטה לפנק עם כדורי שוקולד שהביאה ואני לא יכולתי להפסיק לאכול. כל כך טעימים ועשירים ועם טעמים מעניינים, שמיד פקדתי עליה לשתף אותי במתכון ומיהרתי לצלם את הכדורים המעולים שלה לפני שייעלמו אצלי בבטן. מה שנחמד בסיפור זה שהתלהבתי מהם באמת בגלל הטעם וכל כך שמחתי לגלות שמבחינה תזונתית לא רק שהם לא נזק גדול, יש בהם המון דברים טובים ממש, שזה אפילו סוג של מצווה לאכול אותם. ועם תירוץ כזה מצוין אני מפצירה בכם להכין אותם לפחות פעם אחת. תודו לי אחר כך.
מתנה לחג במבצע מיוחד! הספר החדש "חגיגה טבעונית" ב-69 ש"ח בלבד
כדורי שוקולד מופלאים ומלאים כל טוב
אורלי מספרת שהיא מכינה את הכדורים האלה כל פעם קצת אחרת, הצבע הורוד המהמם בתמונה הוא של אבקת פיטאיה שאורלי מזמינה מ"אייהרב" ("זה בעיקר לקישוט", היא מודה בעצמה), אפשר אבל ממש לא חייבים כדי שזה ייצא יפה וטעים.
חומרים ל 20-25 כדורים
250 גרם תמרי מג'הול מגולענים (אם הבלנדר לא חזק מספיק כדאי להשרות כמה דקות במים)
150 גרם אגוזים וגרעינים למיניהם (אני ערבבתי פקאנים, קשיו, אגוזי מלך, גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת)
3 כפות קקאו ניבז או שוקולד צ'יפס
2 כפות זרעי האמפ/צ'יה/פשתן טחון
3-4 כפות חמאת בוטנים/שקדים/טחינה
3-4 כפות אבקת קקאו (לפעמים אני מגוונת ומחליפה את הקקאו באבקת חלבון שוקולד ואז זה יכול להיות חטיף חלבון קליל)
1/2 כפית מלח הימלאיה
לציפוי:
אבקת קקאו, שבבי קוקוס, אגוזים טחונים למינהם, זרעי האמפ, צ'יה, קקאו ניבז וכדומה.
אבקת קקאו, שבבי קוקוס, אגוזים טחונים למינהם, זרעי האמפ, צ'יה, קקאו ניבז וכדומה.
+ מעבירים את התמרים למיכל של הבלנדר (אם השריתם אז סננו מהמים לפני הטחינה) וטוחנים עד שהם הופכים לעיסה חלקה ודביקה. מעבירים לקערה.
+ טוחנים בבלנדר את האגוזים והגרעינים עם שברי הקקאו או השוקולד צ'יפס בפולסים, רק כדי לפורר אותם קצת יותר. מעבירים לקערה עם התמרים.
+ מוסיפים לקערה את זרעי ההאמפ או הצ'יה או הפשתן, חמאת בוטנים (או שקדים או טחינה), קקאו ומעט מלח ולשים בידיים לתערובת דביקה ואחידה. אם העיסה רכה מדי מוסיפים מעט אבקת קקאו, אם יבשושית מדי מוסיפים עוד מעט חמאה/טחינה.
+ יוצרים מהתערובת כדורים בידיים רטובות ומגלגלים בחומרי הציפוי שאוהבים. מעבירים לצלחת או לקופסא ושומרים במקרר עד להגשה.
עוד מתוקים טעימים וגם בריאים
רביולי תפוחים עם ריקוטה שקדים
פונדו שוקולד טבעי
תמרים ממולאים בפיסטוקים עם טחינה
תגיות: כדורי שוקולד, טראפלס, סופר פוד, כדורי תמרים, חטיף בריאות, כדורי בריאות
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
מהיכן ניתן להישג זרעי המפ? אודה על תשובה
מזמינים בדרכ מ IHERB או אתרים דומים און ליין. לא בטוחה שיש בארץ.
מלח בכדורי שוקולד ? אכלתי לאחרונה שוקולד שהיה כלכך מלוח שמיד זרקתי אותו
היי, קודם כל – לא חייבות! דבר שני, קצת מלח פותח את הטעמים המתוקים ובכלל פותח טעמים (כמעט בכל מתכון לעוגה יש קורט מלח). דבר שני, כשזה במידה הנכונה, אני מאד אוהבת את השילוב של מלח ושוקולד. עניין של טעם 🙂
שאלה: מה זה הסגול בתמונה? אפקט דופלר או איזה ציפוי שלא הוזכר?
פטנט: הצהרת שחובבת טעמי קפה – ניסית ציפוי קפה טחון? פגז! משום מה דווקא פושט שחסר טעם והשפעה כמשקה, יותר טעים מאשר איכותי (אולי כי הטחינה פשוט לא נכונה לחליטה).
היי! כתוב בפתיח למתכון שזו אבקת פיטאיה שמזמינים מאייהרב. וקפה זה רעיון מעולה!
"הזעתי" על זה לפני ששאלתי אבל רק כשענית ובאתי לפתוח בשוקולטיירית הישראלית שמכרה שוקולד זעתר ליפנים בהצלחה*, הבזיק לי סומאק לציפוי ארגמן. ומכאן מתבקשים מנטה (ספלנדיד), צ'ילי, תות ועוד. שמעתי גם על בזיל בקקאו ועשיתי פעם "מנטה" לוהט מזרעי וממברנות חריף טרי וחליטת אקליפטוס…
הל, חוויאג' לקפה וכל אחד ממרכיביו וכן הלאה להעז בראש ההודי עם הצבעוניות וזה לא רק ליופי. אנסה בהבאים פלפל שחור.
שורת סופרפודס ופרחי מאכל זמינים טחון או לטחון/לקצוץ לבד, כפרחי לוונדר שכנראה יותר יילכו עם קקאו רובי.
ואז ראיתי שיש הרחבה בדונאטס קקאו אצלך אז חייב קישור כאן לשם, גם כי ציפויים רטובים אפשר ולא רק שדורשים הכנה.
למשל תותים טריים קצוצים. או מעוכים ואז עוד ציפוי יבש כקמח מצה שלא סופרפוד אך תורם מעט אגוזיות והמיוחד בו שנותן תחושה כאילו הציפוי חם. ניסיתי גם עמילן (תפ"א) כמו שמצפים רחת לוקום, פלאפי ופודרתי, הנגטיב של אבקת הקקאו.
*זה ושילוב צ'ילי-קקאו נתנו לי אומץ לעשות רוטב קפה מחציל! ולא רק מתוק אלה עוקצני עם הגרעינים והקליפה. פירטתי בתגובה שלשום ולא מופיעה, אולי בגלל מילים בסגנון שתיארתי את ציפוי הקפה, עקב המצב נחסם?
אין לי מילים אחרות לתאר את התוצאה, עומק הטעוממי, רק שלא אעשה שוב כי זה פשוט לבלוס שכמה שבריא זו לא המטרה.
ואת אשמה, כי הכנסת כחובה סירופ מייפל סינתטי לסניקרס אז בדקתי מה בו וברטבי קפה/מוקה…
סליחה לא הספקתי לאשר! רעיונות מעולים ואיזה כיף זה להפוך את המטבח למרגש משחקים 😊 עלי והצליחי!
וואלה, חשבתי שהמילים הנפיצות גרמו לחסימה אוטומטית. אם הבנתי נכון שלפחות ראית, אז את יודעת שכבר הוספתי פלפל שחור לריבה בחיתוכיות שלך. ברור שלא אתמול התחלתי לשחק ושעמוק בקטע הבריאותני, החיתוכיות בריא יחסית לגרסאות פריך שפוגשים וגם קל להפוך לבריאותני.
צודקת, רק שככיף קשה כיום להגדיר. אבל זה יצירה ומצליח לתפוס כל תא במוח. והפעולות – גם בגוף. חיוני בין הלם להלם מהמתרחש לא פחות מפנים מאשר מחוץ.
רוצה להרים לך להנחתה, לבחון אפשרות ליזום איתך פרוייקט חברתי כשאת ממילא פועלת כך עם ובלי להתכוון. ממה שהספקתי לקרוא עולה שהגישות שלך נכונות בנושאים הרלוונטיים. ושאת זו שבד"כ מרימה להנחתה 🙂
כן כמובן שראיתי, לגמרי מתאים. ותודה על המילים הטובות, כרגע אני פחות יכולה להירתם לפעילות מהסוג הזה לצערי. אבל תודה שחשבת עלי 😊
חברתי זה לטובת הכלל, לא בהכרח כרוך בהירתמות/התנדבות ולא כל מי שיוזם גם מוציא לפועל.
ולהציג היטב זו החוזקה שלך, לא שלי, אז אפילו לא ניסיתי. תחת זאת ציינתי שאת כבר עושה ממילא ושרוצה רק לבחון איתך.
כעת רואה שהוספת המילה פרוייקט מטעה. פרוייקט כבר עשית וממשיך להיות נגיש.
ממבט בבלוג ברור שאינך פנוייה כעת. גם אני לא יכולה להירתם, לכן שברתי את הראש איך בכ"ז כי הרצון עז וכבר מעבר לצו השעה, כשהבעיות היו הרבה לפני המלחמה כפי שהחל לצוף כבר בקורונה.
ברוח התיאורים שלך מה קורה כשאת מרימה למישהו להנחתה אמתין לכשיסתייע (אולי אעז לנקר קצת?).
יש לך את האימייל שלי, רק אם את שולחת תיידעי גם במענה לתגובה כי הוא נפרץ.
תודה רבה, בטוחה שתימצא לך הדרך!
ממליצה מאוד להשתמש אבקת חרובים במקום חלק מהקקאו זה גם יותר בריא וגם טעם אדמה מיוחד לגוון
יש לי ואריאציה של כדורי שקדים חרובים לטו בשבט
האמת שזה לגמרי אחלה, בניגוד לתדמית 🙂