לביבות בטטה ובורגול עם קולי מנגו חריף
את הרעיון למתכון הזה קיבלתי מגולשת בפייסבוק בשם שני, שכתבה בפשטות – אני רוצה מתכון ללביבות בטטה עם בורגול ולימון כבוש! לרשימת המרכיבים הוספתי מנגו, שהרבה פעמים משתדך למתכונים מלוחים – מכינים ממנו עמבה, צ'אטני וכאן גם רוטב קרמי מתובל, שעוטף את לביבות הבטטה בגלימה כתומה לוהטת. כשתיגמר העונה תוכלו להכין רוטב דומה מבוסס על פלפלים קלויים.
חומרים ל 20-25 קציצות
כ-1 ק"ג בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
1/2 כוס בורגול גס
1 כוס מים רותחים
1 כרישה, פרוסה לטבעות דקות
3/4 כוס קמח מלא
2 כפות לימון כבוש קצוץ, מתובל בפפריקה או טבעי (להשיג במרכולים)
פפריקה חריפה
מלח, פלפל שחור גרוס טבעי
לקולי מנגו:
1 מנגו גדול ובשל, קלוף וללא הגרעין
1 כפית ממרח פלפל צ'ומה
1 כף מיץ לימון
חופן קטן עלי נענע טריים
חופן קטן עלי כוסברה טריים
קמצוץ מלח
להגשה: כוסברה קצוצה
+ מבשלים את הבטטה: מניחים את קוביות הבטטה בסיר עם שפע מים ומבשלים כחצי שעה לריכוך מוחלט. מסננים ומניחים למשך חצי שעה נוספות, להגרת נוזלים מיותרים.
+ מבשלים את הבורגול: מניחים את הגרגרים בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים. מכסים ומניחים למשך 20 דקות. מסננים משאריות נוזלים ומניחים להצטנן.
+ מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את טבעות הכרישה במשך 5-10 דקות מעל להבה בינונית, עד שהן מתרככות.
+ מעבירים את הבטטה המבושלת לקערה גדולה ומועכים במועך פירה. מוסיפים את הבורגול, הכרישה, הקמח, הלימון הכבוש והתבלינים ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה ודביקה מעט. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט קמח.
+ מחממים מעט שמן זית במחבת נון-סטיק רחבה, יוצרים מהתערובת לביבות שטוחה ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, להשחמה קלה.
+ מכינים את הרוטב: מניחים את כל החומרים במיכל של מעבד מזון וטוחנים לקרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: יוצקים מעט מרוטב המנגו לצלחת הגשה ומניחים עליו את הלביבות. מעטרים בכוסברה קצוצה ומגישים.
תגיות: אורי שביט, מתכונים לחנוכה, מנגו, בטטה, לביבות, בטטות
קטגוריות: ירקות, קציצות טבעוניות
המתכון נשמע נהדר! איך מכינים את רוטב הפלפלים הקלויים?
קולים פלפלים בתנור עד שהם רכים ומעט חרוכים. מעבירים לקופסא סגורה לכמה דקות – זה יגרום לכך שהקליפה תיפרד מהם בקלות. מנקים מזרעים וטוחנים כמו במתכון עם יתר החומרים.
תודה רבה! אני מתכננת להכין להיום לארוחת חג
טעים טעים טעים! הוספתי עדשים שחורות ואפיתי בתנור. יצא קריספי מבחוץ ורך ומנחם מבפנים.
היי קרן, מה כמות העדשים השחורות שהוספת ואיך אפית אותן בתנור?
חייבים לימון כבוש? 😥
לא חייבים 🙂 אבל זה מאד מוסיף
במה אפשר להחליף את הבורגול כדי שיהיה ללא גלוטן?:)
היי, לא ניסיתי אבל אני מאמינה שאפשר עם קינואה, אותה כמובן צריך לבשל (לא באותה שיטה כמו הבורגול). זה מרקם קצת שונה אבל נראה לי שיהיה נחמד.