מוקפץ יובה סובה: אטריות סובה עם נתחי יובה (סויה) וירקות
מתברר שהביקוש למתכונים של מוקפץ אסייתי לא מסתיים לעולם ומכיוון שזו המנה הכי קלילה, מהירה וקיצית להכין כשאתם רעבים ממש, נרתמתי מיד למשימה. על הדרך, ניצלתי את ההזדמנות להכיר לציבור שני חומרי גלם קצת פחות ידועים: יובה וסובה
למקרה שמצמצתם, ל"טבעוניות נהנות יותר" יש קהילה צעירה, קטנה וטעימה שעוד רגע מונה כבר 5000 חברות וחברים, שאוהבים בישול ואוכל טבעוני טעים. הצעתי לחברי הקבוצה לחגוג בדרך מיוחדת את ההגעה למספר המכובד והבחירה היתה חד משמעית – רוצים לבחור במתכון חדש! בתגובות התחילו להתקבץ כל מיני רעיונות ואפשרויות – מגומבוץ משמשים (מכירים את הקינוח ההונגרי המושחת הזה?) ועד נקניק לסנדביץ'. את כל הרעיונות קיבצתי לסקר כדי לאפשר לחברי הקבוצה להחליט מה יהיה המתכון החגיגי.
לקו הגמר הגיעו שני מתכונים, שביניהם בדיוק קול אחד – המנצח, מתכון חדש עם כרובית! כל כך מבינה את הבחירה, כי כרובית היא לא פחות ממופלאה ויש כל כך הרבה דרכים נהדרות ומגוונות להכין אותה, חלקן כבר בבלוג: מרק כרובית, לביבות כרובית ופשטידת כרובית הם רק דוגמאות בודדות. אבל עם כל האהבה לתפרחות הלבנות האלה, הכרובית עכשיו ממש לא בעונה ולמרות שאפשר כמובן למצוא אותה בירקניות, אני לא מרגישה בנוח (בחיי) לפרסם דווקא עכשיו מתכון כזה. וכך נבחר ברוב קול (שלי) המתכון שהגיע למקום השני – מוקפץ אסייתי.
לא סתם מוקפץ – גם סובה וגם יובה
כדי לא לשעמם אתכם ואת עצמי עם עוד מתכון סטנדרטי למוקפץ, ניצלתי את ההזדמנות כדי להכיר לכם שני חומרי גלם קצת יותר מעניינים: יובה וסובה, שגם נשמעים ממש חמוד יחד.
סובה – אלה אטריות כוסמת שאפשר למצוא בעיקר בחנויות אסייתיות ובחלק מהמרכולים. שימו לב שלעיתים הן מכילות גם חיטה, אני מעדיפה לעבוד עם אלה שעשויות מכוסמת בלבד (וככה גם נטולות גלוטן). עם כל כמה שהן טעימות הן גם עדינות משמעותית מאטריות אחרות ולכן חשוב להקפיד ולבשל אותן לפי ההוראות שבמתכון שלא יהפכו לעיסתיות.
עוד מתכון למוקפץ עם אטריות סובה
מה זה יובה?
יובה Yuba הוא בעצם תוצר לוואי של תעשיית הטופו ונקרא גם "קרום טופו" Tofu Skin. כאשר מרתיחים את חלב הסויה להכנת טופו, נוצרת עליו שכבה של קרום דקיק. את הקרום הזה מסירים ומייבשים במגוון צורות. המרקם של היובה לעיס ומוצלח בעיני בהרבה מזה של נתחי הסויה המוכרים, שהם הרבה יותר ספוגיים וגם למיטב ידיעתי יותר מעובדים. כאן בעצם אין ממש עיבוד אלא רק ייבוש והתוצאה – מעל 45% חלבון טבעי של סויה לכל 100 גרם. וואו! עוד בונוס מגניב – הרבה יותר קל ופשוט להכין את הנתחים היבשים לעבודה, פשוט משרים אותם במים קרים עד שהם מתרככים (משך ההשרייה תלוי בגודל), סוחטים או מייבשים במגבת ויאללה לעבודה. לא פלא שלאחרונה חומר הגלם הזה תופס תאוצה גם כאן בישראל.
צפו בסרטון שצילמתי כדי לראות מה זה יובה
מוקפץ יובה סובה עם ירקות
אחד המוקפצים הפשוטים והטעימים, שאפשר להכין כמובן עם רכיבים אחרים – להחליף את היובה בטופו או להשתמש בירקות אחרים שאתם אוהבים.
חומרים לכ-4 סועדים
150 גרם (1/2 חבילה) יובה בצורת בומרנג (מכונה "כנפי עוף", להשיג בחנויות מהמזרח או ב"מחסני הטבעונות", "בטבע שלי" וכדומה)
250 גרם אטריות סובה 100% כוסמת
4 כפות שמן צמחי נייטרלי
2 כפיות שמן שומשום
4 כפות רוטב סויה (אפשר ללא גלוטן)
3 שיני שום קצוצות
1/2 בצל סגול או 2 בצלי שאלוט, פרוסים דק
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1/4 כרוב פרוס דק
1 פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות
2 קישואים חתוכים לאצבעות
חופן עלי תרד/בוקצ'וי
2-3 כפות מים או ציר ירקות
להגשה:
חופן קשיו קלוי וקצוץ גס
בצל ירוק פרוס
צ'ילי טרי פרוס
+ מעבירים את היובה היבשה לקערה, מכסים בשפע מים קרים (מהברז) ומשהים לכ-15 דקות, עד שהנתחים מתרככים. מסננים וסוחטים לייבוש בתוך מגבת נקייה.
+ בינתיים מרתיחים מים בסיר ומבשלים את האטריות 3 דקות, הן יהיו עדיין קשות וזה בסדר. מסננים ומעבירים לקערה עם מי ברז קרים, לעצירת הבישול ומניעת הידבקות.
+ מחממים 2 כפות שמן עם כפית שמן שומשום בווק או במחבת רחבה ומטגנים-צורבים את נתחי היובה 5-10 דקות, עד שהם זהובים ומעט פריכים (זה לא חובה, אבל לטעמי ממש מוצלח ככה). יוצקים עליהם 2 כפות רוטב סויה ומקפיצים. מעבירים לקערה.
+ מחממים עוד 2 כפות שמן בווק ומטגנים יחד שום קצוץ, רצועות בצל וג'ינג'ר במשך כדקה, עד שהם מעלים ריח. מוסיפים בזה אחר זה את הירקות, בכל פעם מטגנים-מקפיצים דקה שתיים לריכוך קל.
+ מוסיפים את היובה וממשיכים לטגן יחד עוד דקה. מוסיפים את עלי התרד או הבוק צ'וי ומערבבים.
+ מסננים את האטריות ומעבירים לווק, מוסיפים 2 כפות רוטב סויה, כפית שמן שומשום ומעט מים או ציר ירקות. מערבבים בעדינות ומחלקים לקערות הגשה.
+ מעטרים את המנה בשברי קשיו, בצל ירוק ופרוסות צ'ילי ומגישים מיד.
הכנתם?? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם ולבוא להשוויץ בקבוצה של טבעוניות נהנות יותר
תגיות: חלבון, מתכון למוקפץ, מוקפץ אסייתי, מוקפץ טבעוני, אטריות סובה, נתחי סויה, חלבון סויה, יובה, מתכון ליובה, מה זה יובה, מוקפץ, איך מכינים יובה
קטגוריות: ירקות, קטניות, פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
הכנתי את המתכון.
יצא מושלם ברמות אחרות
גיוון מאוד טוב למוקפצים
איזה כיף לשמוע!! תודה רבה 🙂
תודה על ההיכרות עם יובה וסובה! יש הרבה הייפ לאחרונה סביב היובה, והייתי בטוחה שמדובר במוצר טרנדי ואולטרא מעובד. אז תודה שהעמדת אותי על טעותי.
והמתכון מעולה, אז תודה גם עליו 🙂
איזה כיף!!
האם אפשר להכין עם אטריות שעועית במקום סובה?
בהחלט, אם כי רצוי שהאטריות לא יהיו מאד דקיקות. אבל זה יעבוד בכל מקרה.