צילום: אורי שביט

הלביבה לא נופלת רחוק מהעץ

דצמבר 6, 2012 מאת:

תפוחים של עץ. קטנים ומלאי עסיס וטעם

לא רק מתפוחים של אדמה! החג הזה אני מכינה לביבות תפוחי עץ מתוקות ונימוחות

אני כבר לא זוכרת מה זה היה, כי אחרי מבט אחד קצת איבדתי את ההכרה הקולינארית. ככה זה עם התמונות שמורן מעלה בפייסבוק, אכזריות מתוקה לשמה. מורן (מורן שוקולד בשבילכם, היא בעצמה כבר לא זוכרת מה שם המשפחה המקורי שלה) כבר התארחה בעבר בבלוג וגם בסדנאות הטבעוניות שלי, יש לה ליין מצטיין במיוחד של עוגות ומתוקים טבעוניים, וכבר הרבה זמן אנחנו מפנזטות על פוסט משותף רציני ולא סתם מתכון על הדרך.

אבל נו, עוד לפני שהספקנו להתרגל לשגרה של "אחרי החגים" הקודמים החג הבא כבר בפתח, ועוד פעם מורן עם התמונות האלה. אז ביקשתי ומיד קיבלתי מתכון ללביבות שלה, שהן כמובן מתוקות ולא מלוחות ויש בהן מכל טוב – תפוחים, פיסטוקים, סילאן ושיבולת שועל. אבל איך נגיש אותן? צריך איזה רוטב או קרם בשביל לביבות כאלה. כאן אני נכנסתי לתמונה והינדסתי עבורן קרם תפוחים ושקדים בהיר וסמיך, שברגע שטעמתי אותו ידעתי שיש לי עוד הרבה תכניות בשבילו בהמשך. ואפילו שלא עבדנו ביחד וכל אחת רק דמיינה את הטעמים, כשמורן הגיע אלי עם הלביבות בשביל הצילום וטעמתי אותן יחד עם הקרם – השילוב יצא פשוט מושלם.

סדנאות בישול טבעוניות

לביבות תפוחי עץ ופיסטוק אפויות עם קרם תפוחים ושקדים
מורן יטבת-רודניק ואורי שביט

הלביבות האלה יותר מוצלחות באפייה מאשר בטיגון (הידד) מה שלא מונע מהן להיות מפנקות במיוחד. הקרם המתוק-חמוץ שמתלווה אליהן, מאזן את המתיקות ומצנן את החמימות לשמחת חנוכה אחת גדולה. לא יודעת למה, נדמה לי שגם בראש השנה הן תהיינה להיט.

חומרים לכ-15 לביבות קטנות (או 8 גדולות)

2 תפוחי גראנד סמית (190 גרם) מגורדים על קליפתם בפומפייה גסה
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כוס ועוד 1 כף (35 גרם) קמח כוסמין מלא

2 כפות (15 גרם) שיבולת שועל
1/4 כוס (30 גרם) פיסטוקים קצוצים גס
2 כפות (40 גרם) סילאן
1 כף (20 גרם) מחית תפוחים ללא תוספת סוכר
2 כפות (25 גרם) חלב אורז
1 כף שמן קוקוס

תרסיס שמן

להגשה: אבקת סוכר

לקרם:
6 תפוחי עץ קטנים (רצוי אורגניים "של פעם", אני השתמשתי בפינק ליידי קטנים)
3-4 כפות אבקת שקדים
2 כפות שטוחות שמן קוקוס (העדין, זה שאין לו ריח קוקוסי)
1-2 כפות אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון טרי
מעט קליפת לימון מגורדת
1/4 כפית הל טחון
מי ברז

+ מכינים רסק תפוחים עבור הקרם: קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות. מעבירים לסיר, מוסיפים כף שטוחה של שמן קוקוס ומניחים לתפוחים להתרכך מעט (לא מזהיבים) מעל להבה בינונית במשך כ-15 דקות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים מעט מים (1/4-1/2 כוס, לכיסוי תחתית הסיר בלבד) מכסים וממשיכים לבשל מעל להבה נמוכה במשך כשעה, עד שהתפוחים רכים ונימוחים לחלוטין. בינתיים אפשר להכין את הלביבות.
+ מעבירים את התפוחים למעבד מזון. מוסיפים את כל חומרי הקרם מלבד המים, ומעבדים עד שמתקבל קרם חלק וסמיך. מוסיפים כ-2 כפות מי ברז ומעבדים קלות. טועמים (רק טועמים!), מתקנים תיבול ומניחים להצטנן.
+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ מכינים את הלביבות: מערבבים את כל החומרים לפי הסדר, עד לקבלת תערובת אחידה. + מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. מניחים תלוליות באמצעות כף מדידה ומרססים במעט תרסיס שמן. אופים כ-10 דקות, עד שהלביבות מזהיבות.
+ מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומפדרים באבקת סוכר. מגישים לצד או על קרם התפוחים והשקדים.

חמימות ונימוחות על קרם קריר וחמצמץ. דואט מושלם

Print Friendly

3 תגובות לפוסט

  1. מאת Sophie:

    These were amazing!

  2. מאת הדר:

    הי אורי,

    הקרם הזה שינה לי את המטבח – הוא הפך לכוכב קינוח בפני עצמו!!
    ניסיתי אותו גם עם שילוב של תפו"ע ואגסים, והתפרעתי עם ההל וגרידת הלימון, הוא תמיד יוצא מהמם!

    תודה גדולה לך, כרגיל 🙂

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט