כדורי טופו ברוטב לימוני של תרד ועדשים ירוקות

יולי 8, 2016 מאת:

יש מתכונים שאתם מסיימים להכין אותם, טועמים ויודעים שיש לכם פיצוח! המתכון הזה הוא ללא ספק אחד שראוי להיכנס לפנתיאון הקבוע שלכם. יש בו כמה הישגים טעימים ובריאים (הדרדרתי, אין ספק) – מכדורי טופו שחומים מבחוץ ורכים כענן מבפנים, דרך רוטב לימוני קליל וניחוחי ועד שילוב של שני סוגי קטניות באותה המנה בלי להרגיש כבדות או הגזמה. כמובן שאפשר לגוון בכל מיני דרכים: להכין גרסה ללא גלוטן עם קמח חומוס או עדשים או אורז (שתי האופציות האחרונות עדיפות כי הן יותר קלילות ופחות דומיננטיות בטעם), לגוון בעשבי תיבול ובתבלינים, להחליף את פירורי הלחם במחצית הכמות שיבולת שועל טחונה דק מאד (שוב, המרקם לא יהיה בדיוק זהה), וכמובן להחליף רטבים (אני כבר זוממת על גרסה עם הרוטב של הקציצות האלה). כשלימדתי להכין את המנה הזו בסדנת הבישול האחרונה שלי, אחת התלמידות הציעה להשתמש בקציצות האלה כמקבילות קניידלעך בפסח (לאוכלי קטניות) – רעיון נפלא שאני מאמצת מיד. מזמינה אתכם לנסות!

טיפים להכנת קציצות טבעוניות

חומרים ל 6-8 מנות

לקציצות:
600 גרם טופו מוצק
1 בצל קטן
3 שיני שום
1 כף זרעי כוסברה כתושים
חופן גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
חופן גבעולי שמיר, קצוצים
1/2 כוס פירורי לחם
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית

לרוטב:
1 קופסא גדולה עלי תרד או צרור מנגולד/תרד תאילנדי/תרד טורקי שטופים היטב
1/2 1 כוסות (300 גרם) עדשים ירוקות, שטופות
1 בצל, חצוי ופרוס דק
3 שיני שום, פרוסות דק
מיץ וקליפה מגורדת משני לימונים
1 כף זרעי כוסברה כתושים
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית

להגשה:
פטרוזיליה קצוצה, קליפת לימון מגורדת

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מכינים את הקציצות: חותכים גס את הטופו והבצל ומניחים במיכל של מעבד מזון. מוסיפים שום ו-3 כפות שמן זית ומעבדים לקבלת משחה סמיכה. מעבירים לקערה.
+ מוסיפים לטופו הטחון זרעי כוסברה, עשבי תיבול קצוצים, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב בעזרת הידיים. טועמים ומתקנים תיבול.
+ יוצרים מהטופו כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מלמעלה שמן זית ומגלגלים בו את הכדורים בעדינות כדי שייעטפו בשמן.

כדורי פינג פונג מושלמים. אל תוותרו על השמיר, הוא מוסיף המון!

כדורי פינג פונג מושלמים. אל תוותרו על השמיר, הוא מוסיף המון!

+ אופים בתנור החם במשך 15-20 דקות עד שהכדורים מוצקים ושחומים. מוציאים מהתנור.

אל תחששו להשחים אותם - בפנים הם נימוחים כעננים

אל תחששו להשחים אותם – בפנים הם נימוחים כעננים

+ בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב. מטגנים את הבצל, השום וזרעי הכוסברה כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את העדשים ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
+ מוסיפים תרד, מיץ לימון ופלפל שחור גרוס (לא מוסיפים מלח) ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שהתרד מתרכך מעט. מוסיפים מים עד 2 ס"מ מעל גובה תכולת הסיר ומביאים לרתיחה.
+ מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות או עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות. ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מוסיפים לסיר את כדורי הטופו האפויים ומבשלים אותם ברוטב כ-10 דקות. מסירים מהאש ומגישים עם אורז או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

סדנאות בישול עם אורי שביט

מצטופפים יחדיו ברוטב הלימוני

מצטופפים יחדיו ברוטב הלימוני

Print Friendly

10 תגובות לפוסט

  1. מלי שמר הגיב:

    נשמע טעים. במה אפשר להשתמש במקום בפירורי לחם? תחליף ללא גלוטן.

    • אורי הגיב:

      היי מלי, כתבתי גם בפתיח – אפשר להשתמש בקמחים כמו קמח חומוס, עדשים או אורז ובשיבולת שועל טחונה דק (בהנחה שהיא בטוח ללא גלוטן). עדיף לדעתי הקמח אורז, בכל מקרה זה ישפיע על המרקם שיהיה יותר דחוס אבל עדיין טעים!

  2. נטלי הגיב:

    טעים טעים טעים!

  3. קשת ומאיה הגיב:

    אוי! כמה שזה טעים!! אלוהים!!!!

  4. קשת ומאיה הגיב:

    טעים בטירוף! גן עדן עלי אדמות!!!!

  5. ליאורה הגיב:

    יצא מעולה!
    במקום עדשים הוספתי שעועית לימה שכבר הייתה מוכנה לי,
    מאמינה שעם העדשים יצא אפילו יותר טעים (בגלל הטעם של הבישול שלהם).
    ארוחה נהדרת:)

  6. אילן הגיב:

    יצאו כדורים מושלמים.
    עשיתי אותם ברוטב קארי – חלב קוקוס במקום .. יצא מעולה !

  7. טוהר הגיב:

    תודה רבה! מעולות! שנה טובה 🙂

  8. יסמין הגיב:

    וזה המתכון איתו חנכתי את מעבד המזון הראשון בחיי. מנה מפוארת ("כמו במסעדה", בעלי). תודה!

השאר תגובה

טחינה גולמית מעודנת של בארכה
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט