עוגת יומולדת לוטוס

עוגת יומולדת טבעונית: לוטוס בשגעון

נובמבר 24, 2016 מאת:

שימו בצד כל מחשבה על בריאות – גלוטן, סוכר ושמן מככבים במתכון הזה כאילו אין מחר אבל התוצאה מרהיבה ומפנקת במיוחד לילדי יום הולדת ובכלל

את המתכון הזה קיבלתי מיניב פרטוש-תמיר, שף טבעוני והבעלים של החוויה הטבעונית, שמשמשת בשנה האחרונה בית קבוע לסדנאות הבישול שלי. כשהגעתי לסדנה האחרונה, יניב סיפר לי על מסיבת יום ההולדת של עידו, הבן שלו, שביקש "עוגה אחרת" – לא שוקולד, לא גבינא, משהו אחר שיפתיע ויחדש ויהיה טעים במיוחד. כראוי למשפחת שפים, ישבו האב והבן יחד ורקחו את המתכון הבא, שכולו שחיתות בלי זכר לבריאות. התוצאה לעיניכם – עוגה טבעונית יפהפיה וטעימה, שלדברי יניב משתבחת אפילו יותר אחרי יום נוסף במקרר.

סדנאות בישול טבעוניות – ההרשמה בעיצומה

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ

יבשים:
3 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר חום
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח

רטובים:
1 צנצנת ממרח לוטוס
2 מעדן וניל "אלפרו"
2 כוסות חלב סויה (או חלב צמחי אחר)
1 כוס שמן

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק (או שוקולד צ'יפס)
מעט קמח

לציפוי:
ממרח לוטוס
חבילה גדולה עוגיות לוטוס

+ מחממים תנור ל-160 מעלות.
+ מערבבים בנפרד את החומרים היבשים והרטובים, לשתי תערובות אחידות.
+ מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הרטובה ובוחשים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
+ מקמחים מעט את השוקולד הקצוץ (או השוקולד צ'יפס) כדי שלא ישקעו בעוגה ומוסיפים לתערובת. מערבבים מעט עד שהשוקולד נטמע כולו.
+ יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת ואופים במשך שעה, עד שהעוגה יציבה אך עדיין מעט לחה. מניחים להצטנן לחלוטין לטמפטורת החדר.
+ מחלצים את העוגה מהתבנית ומורחים בעדינות בשכבה דקה של ממרח לוטוס. מדביקים מסביב עוגיות לוטוס ואת היתר מפוררים ומפזרים מעל העוגה.

עוד מתכונים טבעוניים ומתוקים תמצאו כאן

Print Friendly

תגובה אחת לפוסט

  1. מאת יניב:

    יקירה, בדקתי שוב את המתכון והוא מדויק. יתכן שהתנורים שלנו לא מגיעים בדיוק לאותה טמפ' כך שאפייה ב 170 מעלות +/- יתכן ותועיל. כפי שצינתי יש לבדוק לחות בסוף. בהצלחה!!! היא באמת טעימה כפי שהיא נראית 🙂

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט