טבעוניות נהנות יותר - בלוג מתכונים טבעוניים

מורן השוקולטיירית המוכשרת מאלתרת עוגת גזר מושלמת: גם טבעונית, גם פרווה, גם ללא גלוטן, גם כשרה לפסח וגם טעימה! וכמובן לא שוכחת להוסיף חופן שוקולד צ'יפס בדקה האחרונה. קבלו מתכון מתוק לחג

כרגיל, נתקלתי בתמונה של העוגה שמורן הכינה בפייסבוק. מיד דרשתי (יחד עם עוד כמה עיניים גדולות שראו אותה) שתשגר את המתכון. אפשר להכין אותו כמוה מ"קמח תמי" של תמי בן דוד, שמיוצר עבור רגישים לגלוטן, אפשר להשתמש בקמח מצה תופח כשר לפסח (היא יוצאת קצת יותר דחוסה, אבל עדיין מוצלחת) או להשתמש בקמחים אחרים ללא גלוטן שמוכרים בחנויות הטבע. מי שאין לו בעיית גלוטן יכול כמובן להמיר אחרי החג את הקמח המיוחד בקמח רגיל.

חומרים ל-3 תבניות אינגליש קטנות או ל-2 רגילות:
170 גרם (בערך 1/4 1 כוסות) "קמח תמי" (רשימת החנויות כאן ומאחרי החג – במרכולים)
1/2 1 כפיות סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
1/2 כפית מלח

200 גרם (1 כוס) סוכר חום
1/2 כוס מים
3/4 כוס שמן

1/2 1 כוסות גזר מגורד/טחון
2 כפות חומץ תפוחים (או כל חומץ אחר)

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מערבבים בקערה את החומרים היבשים.
+ מניחים בקלחת את הסוכר החום, מוסיפים את המים ומחממים עד שהסוכר נמס.
+ מוסיפים לקערת היבשים לסירוגין את מי הסוכר והשמן, תוך כדי ערבוב עם מטרפה ידנית.
+ מוסיפים לקערה את הגזר הטחון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (פה אפשר לאלתר ולהוסיף קצת אגוזי מלך או שקדים, או כמו במקרה של מורן – חופן שוקולד צ'יפס פרווה).
+ מוסיפים את החומץ, טורפים היטב ומעבירים לתבניות משומנות (בשמן). מכניסים מיד לתנור (כדי לא לקלקל את אפקט ההתפחה של הסודה לשתיה והחומץ) ל-30 דקות, עד שהעוגה מוכנה.
+ מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר לפני הפריסה.

גם כשרה לפסח, גם טבעונית וגם טעימה. זה נכון!

ככה נראית ארוחת שף טבעונית – בני ליפשיץ ואורי שביט באים אליכם הביתה

עוד מתכונים, טיפים ורעיונות טעימים בעמוד הפייסבוק של הטבעוניות

השוקולדים של מורן ממש כאן

Print Friendly
אורי בתאריך 2012 / 04 / 09

28 תגובות so far.

  1. מאת אביטל:

    היי
    הכנתי את העוגה ,הוספתי לה קצת ציפורן טחונה (התבלין :)ואוכמניות מיובשות
    היא יצאה מאוד טעימה ,אך רטובה מידי ,כבר בבלילה ראיתי שהיא מיימית
    אבל רציתי לדבוק במתכון המקורי ,ולמה החומץ ?לדעתי יש לו אחריות באפקט המיימי
    אשמח לתשובה

    • מאת אורי:

      מעניין, אני לא באמת יודעת.. בפעם הבאה נסי להוסיף עוד קצת קמח, אולי יש הבדלים בין הקמחים. בכל מקרה, החומץ קשור לתפיחה – הוא נועד להחליף את האפקט של התנפחות הביצים (תגובה של החומץ לסודה לשתיה אם אני לא טועה). לכן הוא חיוני.

      • מאת ענת:

        אורי את צודקת!
        החומץ יוצר ריאקציה עם הסודה לשתיה (ריאקציה כימית) מה שמאפשר לעוגה לתפוח (משחרר co2, אם אני לא טועה) וכמובן, נותן לעוגה את הרכות והאווריריות הדרושה, מה שלרוב מתקבל מהקצפת ביצים.
        זו הסיבה, אגב, שכאשר מכינים עוגה או מאפה עם חמוץ וסודה לשתייה ממליצים מיד להכניס לתנור ולא לתת לזה לעמוד על השיש (כלומר, צריך שהתנור יהיה מחומם מראש, או שאם מכפילים את הכמות יש לבצע את שילוב החומרים בכמה נגלות).

        אביטל- אולי לא שקלת היטב ולא מדדת היטב את החומרים? לרוב זה מה שקורה…

        חג שמח!! :-D

    • מאת רונה:

      הכנתי אתמול את העוגה והיא יצאה מעולה!!
      כמה שינויים שהכנסתי: שמתי כוס וחצי של קמח (אני השתמשתי בקמח רגיל), הפחתי מעט מכמות הסוכר (כ-3/4 כוס ואולי אפילו פחות), הוספתי כרבע כוס פתיתי קוקוס לתערובת של היבשים (משדרג את העוגה מאוד) ולפני שהכנסתי לתנור פיזרתי מעל העוגה תערובת של אגוזים ושקדים קצוצים מעורבבים עם קינמון וממש מעט סוכר.
      מתכון פשוט ומומלץ מאוד (הרבה יותר קל ממתכונים אחרים שהכנתי בעבר ולא פחות טעים).
      תודה!!

  2. מאת נועה:

    הערה ותשובה לאביטל לגבי הקמח:
    1. קמח מצות מכיל גלוטן ואסור לשימוש כשמכינים משהו לצליאקים.

    2. קמח תמי מכילים המון סיבים ודברים טובים אחרים שסופחים את הנוזלים ולכן לעיתים, למרות שמדובר בתחליף 1:1 של קמח, בהמרה מקמח תמי לקמח רגיל, יש צורך להוסיף עוד קמח.

  3. מאת מאי:

    היי! הכנתי עכשיו ויצא מעולה! תודה על המתכון…
    אני רוצה להגיש אותה מחרתיים ולכן איך לשמור אותה? בקירור או בחוץ?
    תודה!

  4. מאת הדר:

    הכנתי אתמול. יצא משו משו !
    הלכתי עם המלצת הגולשת גושצ'בסקי, השתמשתי בקמח תופח (כוס וחצי)ולכן השמטתי את אבקת האפייה, הסודה והחומץ. פיזרתי מלמעלה לפני האפייה תערובת של אגוזים ושקדים מרוסקים עם קצת סוכר חום וקינמון, העוגה קיבלה מעטה קראנצ'י מהמם.

    אני חושבת בפעם הבאה אולי לנסות להפחית בכמות השמן ולהוסיף קצת רסק תפוחים במקום. מקווה שזה לא יפגע בעסיסיות…

    תודה על המתכון :wink:

  5. מאת טלי:

    העוגה יצאה לי לא מוכנה מבפנים ): השתמשתי בקמח כוסמין – יכול להיות בגלל זה?…… בכלל, איך יודעים אם עוגה לא מוכנה או שהיא פשוט רטובה ?…
    למרות שמה שיצא נראה די בצקי… :roll:

    • מאת Morane Chocolat:

      היי טלי, בעיקרון לא צריכה להיות בעיה להמיר לקמח כוסמין. כמה זמן אפית אותה ובאיזו טמפרטורה? באיזה גודל תבנית?

      ותמיד יש את מבחן הקיסם- תוקעים קיסם במרכז העוגה וצריכים לצאת פירורים כמעט יבשים. אם זה עוד רטוב או לח מידי, ממשיכים באפייה.

  6. מאת אלמוג:

    הוספתי לעוגה תמצית אפייה בטעם רום. בערך כפית. יצא טעים מאוד. אך העוגה יצאה קצת נמוכה. מה היה מרים אותה?

  7. מאת יעל:

    העוגה יצאה על הפנים. הכנתי עם קמח כוסמין, כמו שמישהי כתבה, העיסה נראתה דלילה מדי עוד לפני האפייה. אחרי 40 דק' בדקתי והיא היתה עדיין לא מוכנה, צנחה לגובה דשא, ובקיצור הלכה לפח.
    משהו בכמות הקמח לא מדוייקת או לא מתאימה לקמח שאימו קמח תמי. גם כמות השמן עצומה לעומת מתכונים אחרים שמכירה.
    איזה באסה, ממש נפילה.
    לא ממליצה לעשות אותה!! :(

    • מאת אורי:

      היי יעל, מצטערת לשמוע על התוצאה העגומה.. אבל העוגה הזאת כבר נוסתה על ידי אחרים בהצלחה רבה. אבקש ממורן להגיב כאן, אולי יש לה תובנה באשר למה שקרה.

    • מאת Morane Chocolat:

      היי יעל,
      צר לי לשמוע שמשהו התפקשש בתהליך… :-(
      היות והעוגה הזו נוסתה כבר עשרות פעמים על ידי בבית וגם בסדנאות רבות(שלא לדבר על חברים אחרים) ובאמת בכמעט על וורסיה אפשרית (למיטב זכרוני הכנתי בין היתר עם כוסמין מלא/רגיל, קמח לבן/מלא), זוהי עוגה מאד סלחנית:-) אולי פשוט משהו התפקש בשקילה של חומרי הגלם ולעיתים יש גזרים "רטובים יותר" .
      בוודאי שישנו שינוי במרקם בין הקמחים השונים, אך העוגה תמיד נאפת בסוף. אגב, מרקם העוגה צריך להיות במרקם דומה לבלילת פנקייק, אם היא מרגישה נוזלית – אפשר בהחלט להוסיף עוד קצת קמח.

      והאמת? גם כשלא ממש הולכים לפי הסדר אלא מערבבים הכל ביחד כמו בחושה-
      בקיצור אם את מזדמנת לאיזורי את מוזמנת לבוא אלי ונכין אותה ביחד! :-)

      אגב לגבי כמות השמן- אם את מעוניינת להורד את כמות השמן אין שום בעיה להחליף שליש מהכמות בכמות זהה של מחית תפוחים.

      עשית לי חשק (וגם אשמח לבדוק אותה שוב עם כוסמין מלא), הולכת להכין אותה בעצמי עם כוסמין מלא הפעם, מבטיחה לחזור עם תמונה ותוצאות ובידה ויהיו שינויים או תיקונים אעדכן בשמחה.

      • מאת מאיה:

        היי מורן!

        אשמח לשמוע איך הלך הניסיון עם קמח הכוסמין והאם השתמשת רק בו או בשילוב עם קמח לבן רגיל?

  8. מאת זיו:

    אישתי הכינה את העוגה הזו, כתחליף למתכון אחר המכיל ביצים ותוך התחשבות בטבעונות שלי, היא אמנם המירה את הקמח תמי בקמח רגיל אבל את כל השאר עשתה בדיוק לפי המתכון, עם קצת חששות לגבי הסודה לשתיה והחומץ, הרגעתי אותה והסברתי לה שזה בשביל התסיסה והתפיחה כתחליף לביצים ושלא ירגישו את זה בטעם והיא נרגעה, אבל לצערי התבדיתי והתוצאה היתה עגומה, העוגה יצאה מגעילה בלשון המעטה!
    היה לזה טעם מר, מלוח, חמוץ, בקיצור, בלתי אכילה בעליל.
    כל הטעמים שלא היו אמורים להיות שם היו שם!
    מישהו יכול להסביר לי איפה טעינו? :roll:

    • מאת Morane Chocolat:

      היי זיו, כדילהבין איפה בדיוק טעיתם אני צריכה להכין את העוגה ביחד עם אישתך :-)

      אבל עכשיו ברצינות: יכולים להשתבש לא מעט דברים כשעושים שימוש בסודה לשתיה וכשמשנים משהו במתכון.
      1. באיזה קמח החלפתם, ובאיזו כמות? כוס קמח תמי אינה שווה לכוס קמח רגיל במשקל, לכן כשממירים צריך להמיר בכמות זהה למשקל.
      2. הסודה לשתיה הוא עניין מאד טריקי- הוא אד דומיננטי ומספיק ששמתם בלי כוונה יותר ממה שרשום במתכון- היא יכולה להשתלט על העוגה ולתת טעם לוואי. אך לא מדובר בטעם מריר, חמוץ, לפעמים היא יכולה באמת להגביר את הטעם המלוח. תלוי בחברה בה השתמשתם.
      3. האם השתמשתם בגזרים קלופים? חברה הכינה פעם את העוגה מגזרים שלא קולפו, וגם קיבלה טעם מריר שנבע מהקליפה. כך שצריך לשים לב גם לזה.

  9. מאת מאיה:

    הכנתי לפי המתכון, פרט לכך שהשתמשתי בקמח רגיל והוספתי המון אגוזים.

    יצא מ ע ו ל ה !!!

    תודה על מתכון שיהיה שימושי ביותר בביתנו. :lol:

  10. מאת תמי:

    עכשיו העוגה בתנור. שמתי כפית קקאו, 180 ג"ר סוכר. כוס וחצי קמח מעורב של קמח חיטה מלא וקמח שיבולת שועל מלא. הוספתי שוקולד צ'יפס וכן שקדים פרוסים.
    היה טעים לפני האפייה. נחכה ונראה.

  11. מאת בת-חן:

    בעזרת ה' יתברך!

    מורן שלום!

    ראשית תודה רבה על המתכון הטעים מאוד.. מאז שהכרנו אותו אישי והילדים לא מוכנים להגמל וכל שבת העוגה מככבת אצלינו… אני מכינה עם קמח חיטה מלא.

    האם ניסית עם קמח מצות??
    זה ממש חשוב לנו לדעת ..
    תודה רבה!

    • מאת Morane Chocolat:

      היי בת חן, שמחה לשמוע שאתם נהנים בבית מהמתכון :-)
      אכן עובד גם עם קמח מצה- רצוי קמח שטחון דק. אם את משתמשת הקמח מצה תופח יש להוריד 1/2 כפית סודה לשתיה.

      חג שמח!

      • מאת ענבל:

        אורי ומורן היקרות, האם אפשר להחליף את הקמח או חלק ממנו בקמח טפיוקה?
        And while we're on the subject, האם יש לך מושג מה בעצם עושים עם קמח טפיוקה? קניתי חבילה בהמלצת חברה, טבעונית אף היא, ובינתיים לא נתקלתי במתכונים רלוונטיים.
        תודה מראש!

        • מאת Morane Chocolat:

          היי ענבל,אין אפשרות להמיר הקמח בקמח טפיוקה. אולי ממש בעד 2-3 כפות. לא יותר. טפיוקה משמש כמסמיך וכחומר מקשר במינונים נמוכה וכמיקס עם קמחים נוספים.

          בהצלחה וחג שמח!
          מורן

  12. מאת נחמי:

    חג שמח עשיתי את העוגה ממש באופן מדויק לפי המתכון ויצאה מאוד שומנית ומאוד נמוכה היה מאכזב כי הבאתי אותה לליל סדר הערות והארות בשמחה. את הגזר צריך לדחוס בכו או אוורירי?

השאר תגובה


:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

 

נותנים אגוזים למי שאוהב גם שוקולד. זהירות, קשה להפסיק לאכול את הממתק הזה!

חיתוכיות אגוזים, מייפל ושוקולד

תקראו לזה ממתק, חטיף או קינוח – קשה להתנגד לשילוב הנפלא של אגוזים ושוקולד, במיוחד…

שילוב טעמים אגוזי ועונתי נפלא. בטטה במילוי חמאת לוז

מיני-בטטות צלויות בחמאת אגוזי לוז, זוקיני ושום ירוק

מכינים חמאת אגוזים ביתית וירוקה, שתמלא את בטנה של הבטטה…

סלט לא שגרתי שיכול להפוך גם לממרח לימוני נהדר. נסו זאת בבית!

סלט לבבות ארטישוק, ארוגולה וקשיו

סלט מרענן וטעים שאפשר בקלות להפוך לממרח לא שגרתי בטעמים…

לא רק בפסח - ממרח עדשים שחורות קלאסי וממכר

ממרח עדשים שחורות, אגוזי מלך ובצל

שילוב טעמים שבאופן מסוים מזכיר את אלה של הכבד הקצוץ שכבר נפרדתי ממנו, אבל מדובר…

סדנת בישול תאילנדית. צילום: עדי עליה

תאילנד טבעונית: סדנת בישול עם עדי עליה ואורי שביט

סדנת בישול תאי טבעוני עם עדי עליה ואורי…

נותנים אגוזים למי שאוהב גם שוקולד. זהירות, קשה להפסיק לאכול את הממתק הזה!

לפצח את פסח: מלאו כיסיי באגוזים

פסח הוא רק תירוץ להכין שלל מתכונים טבעוניים מלאים…

מנה נהדרת לפסח ולכל ימות השנה. פולנטה בצ'ימיצ'ורי אגוזי

פולנטה צלויה של תירס וקשיו עם צ'ימיצ'ורי עשבי תיבול ואג

קרם הקשיו העשיר מוסיף לקמח התירס מתקתקות ורכות, אותן משלים צ'ימצ'ורי אגוזי…

מעורב סויה של ביטון, עוד מעט בתפריט הקבוע!

מעורב טבעוני אדורה סטייל

תנו לשף טוב נתחי סויה יבשים והוא יעשה מהם מטעמים. מתכון למנה שתככב בקרוב בתפריט…

מעורב ירושלמי טבעוני באדורה. צילום: אבי ביטון

אבי ביטון ואורי שביט מציגים: משתה טבעוני ים תיכוני ב"אד

ערב חגיגי וטעים של מנות טבעוניות לוהטות ממטבחו של אבי ביטון, לקראת השקת מנות טבעוניות…

מיכאל ביסטרו מקומי. צילום: אורי שביט

קח מקל, קח תרמיל: אוכלים טבעוני בגליל

בניגוד לשמועות, יש אוכל טבעוני מחוץ לתל אביב. חזרתי מטיול לצפון עם 10 המלצות טעימות…