עוגיות שוקולד לבן, שיבולת שועל ופקאן

פברואר 11, 2017 מאת:

עוגיות שהן סופר מפנקות ויחד עם זה קצת יותר בריאות – השילוב המושלם! מי שלא מת על טעם קוקוסי יכול להשתמש בשמן קוקוס נייטרלי (מזוכך) ומי שמעדיף טעם קוקוס דומיננטי יותר, יכול להחליף את הפקאנים הטחונים בקוקוס טחון יבש.

חומרים לכ-20 עוגיות

120 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה דביק
70 גרם (1/3 כוס) שמן קוקוס רך (לא נוזלי)
1 כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
3 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1 טבלה (85 גרם) בטעם שוקולד לבן עם קוקוס ופקאן, קצוץ
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
1/2 1 כוסות (130 גרם) שיבולת שועל
1/2 כוס אגוזי פקאן טחונים דק

טבלת פינוק בטעם שוקולד לבן של כרמית

קוצצים בסכין את הפינוק הלבן

+ מניחים בקערת המיקסר סוכר, שמן קוקוס, תמצית וניל ומלח ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית. ממשיכים לערבל ומוסיפים כף אחרי כף את רסק התפוחים, עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת.

+ מוסיפים לקערה שוקולד קצוץ, קמח, אבקת אפייה, שיבולת שועל ופקאן או קוקוס טחון וממשיכים לערבל רק עד שמתקבלים גושי בצק גדולים.
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד טבעוני לבן

פינוק בדרך לתנור

+ מאחדים את הבצק בידיים ויוצרים ממנו כדורים בגודל כדור פינג פונג. מניחים את הכדורים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים.
+ אופים את העוגיות בתנור החם במשך כ-10 דקות עד שהן מזהיבות ופריכות בקצוות ועדיין רכות במרכזן. מוציאים לרשת צינון, מניחים להצטנן לחלוטין ומאחסנים בקופסא אטומה.

עוגיות שוקולד לבן ושיבולת שועל

Print Friendly

2 תגובות לפוסט

  1. ליה הגיב:

    אפשר להחליף בשוקולד מריר? או לוותר על השוקולד לגמרי?

השאר תגובה

איפור טבעוני של שרומבה
שוקולד טבעוני של כרמית
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games