סלט זוקיני רואו של רימה אולברה

קיץ טבעוני: סלט זוקיני מרענן

מאי 18, 2017 מאת:

כשאמרתי לרימה אולברה מ"אואזיס" שאני רוצה לפרסם מתכונים מהארוחה שתתקיים בשבוע הבא, היא הסכימה בהתלהבות אבל אז נעצרה. רגע, היא אמרה לי, אני לא חושבת שאלה מנות שאנשים יכולים להכין בבית, במטבח לא מקצועי ובלי ציוד מתאים. מזל שבין המנות הראשונות הסתתרה אחת, פשוטה וקלה מאד להכנה, אבל עם טוויסט מוצלח במיוחד, שהתאימה בול למשימה. כדי לטעום את שאר המנות המורכבות והמתוחכמות יותר שבתפריט, תצטרכו להגיע למסעדה. מבטיחה לחכות לכם על הבר כדי להרים כוסית.

משתה יום הולדת מן הצומח, 23-24.5.17 החל מהשעה 19:00 במסעדת "אואזיס", מונטיפיורי 17 תל אביב. להזמנת מקומות צלצלו 03-6206022

סלט זוקיני נא "א-לה רומא"
סלט פשוט וקיצי שהופך למנה שוברת שגרה, בזכות התוספת המפתיעה של שמן כמהין. חובה להכין את הסלט ממש לפני ההגשה.

12 זוקיני קטנים, מושרים במי קרח למשך חצי שעה
1 לימון גדול
מלח טבעי, גרוס דק
פלפל שחור גרוס טרי
40 מ"ל שמן זית איכותי
5 מ"ל שמן כמהין לבנות (להשיג במעדניות המובחרות)
20 עלי פטרוזליה טריים, חתוכים לרצועות דקות (לא חובה)

+ חותכים את הזוקיני לרצועות דקיקות, רצוי בעזרת מנדולינה. אם אין מנדולינה, משתמשים בקולפן ירקות כדי לגלף את הזוקיני ולאחר מכן חותכים לרצועות בסכין חדה. שימו לב, משתמשים רק בחלק החיצוני המוצק של הזוקיני ואת הליבה שומרים לשימושים אחרים.
+ מסדרים את רצועות הזוקיני על צלחת הגשה וסוחטים מעליהן את הלימון.
+ מזלפים שמן זית ושמן כמהין, מתבלים במלח ובפלפל ומפזרים את רצועות עלי הפטרוזיליה. מגישים מיד.

סדנאות בישול טבעוניות

עוד מתכוני סלטים ממש כאן

סלט זוקיני נא של אואזיס

Print Friendly

6 תגובות לפוסט

  1. יזהר הגיב:

    המתכון נשמע טוב ומסקרן. חסר לי מעט עוקץ מהכוון האגוזי כמו חופן קטן של פיסטוקים.

    • אורי הגיב:

      היי גרסיאלה, מכירה את המידע הזה (הוא לא חדש כמו שרואים בכתבה), הוא נכון לחלק מסוגי השמנים וממש לא לכולם. יש שמני כמהין איכותיים שאפילו רואים בבקבוק פרוסות כמהין שמושרות בשמן. בטעם אי אפשר לטעות – ובסלט הזה מרגישים אותו מאד והוא מעניין ומפתיע, לא הייתי חושבת על השילוב ולכן כל כך אהבתי את הרעיון. וזה גם טעים כמובן 🙂

  2. חדר כושר גוף ראשון הגיב:

    הזוקיני לא מבושלים אפילו קצת? זה לא כבד על הקיבה? מה תפקיד מי הקרח?

    • אורי הגיב:

      היי, לא הם לא מבושלים, זה סלט נא וממש לא כבד על הקיבה, ההפך, קליל ומרענן. לגבי מי הקרח, אשאל את השפית אבל לדעתי זה להוספת פריכות.

השאר תגובה

מצעד בעלי החיים הגדול בהיסטוריה
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games