קינוחי פלאות: ריבועי קרמל אגוזים עם מלח מבורך
רוהאן פלאות
מכירים את זה שלפעמים כשמישהו רוצה להתחמק באלגנטיות מלתת לכם את המתכון למשהו נפלא שנכנס לכם לפה, התשובה שאתם מקבלים לשאלה "ואו, מה שמת פה" היא "אהבה"? והדבר הכי מעצבן הוא שזה לרוב נכון. יש כאלה שכל מה שהן מכינות מלא בטעם ומלא באהבה, ולזה אין מתכון.
אין מתכון אבל יש טריק. ולטריק הזה קוראים מלח.
רצה הגורל, או רצו הגורלות, וכמעט בכל מתכון לעוגה או קינוח שמכבדים את עצמם נמצא המרכיב "קורט מלח". עכשיו, אני יודע שהרבה מכן ומכם מעלימים עין ומוותרים על התוספת הזו כשאף אחד לא רואה, כי למה לערבב מלח עכשיו בתוך המוס. אני לא אגיד שמות, אבל אני מכיר הרבה כאלה..
אז מעבר לעובדה שמלח "מותח" את הטעמים של המתוק (ככה בדיוק הסביר לי אופה זקן ומפורסם ממוצא גרמני) מלח הוא גם אחד המרכיבים הכי קסומים וכמעט מכושפים שיש במטבח, והכח הכי גדול שלו הוא שבדיוק כפי שהוא סופח מים, הוא יודע לספוח אנרגיה והתכוונות מכל סוג. זה אומר שאם ניקח רגע את "קורט המלח" בין הידיים ונגיד איזו ברכה, נחשוב לתוכו מחשבה טובה או שתיים, ואולי אפילו נתמקד באיחול טוב ומאד ספציפי שיקרה לאלו שיאכלו את העוגה שלנו (או את הסלט) נוכל גם אנחנו לומר (ולא לשקר), שמה שהופך את זה לטעים כל כך זאת האהבה ששמנו בפנים.
אז הנה מתכון לריבועי קרמל מעלפים שהוא גילגול של מתכון של קרין גורן שעבר הרבה נגלות של שינויים, טבעונים ושיפורים (כמובן, לטעמי), עם הרבה אהבה, וקורט מלח מבורך.
הירשמו עכשיו לסדנת קונדיטוריה טבעונית!
ריבועי קרמל אגוזים עם מלח
חומרים לתבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ
לבצק:
250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח (אני משתמש בקמח מלא או 70% קמח מלא ו-30% קמח לבן)
קורט מלח מבורך
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
180 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס) שמן קוקוס רך או מומס
100 (קופסא קטנה) רסק תפוחים
למילוי:
100 גרם (1/2 כוס) שמן קוקוס
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס סילאן
1/2 כוס חלב קוקוס (אני תמיד משתמש בקרטונים הירוקים של AROY D)
350 גרם אגוזים – מומלץ לערבב כמה סוגים
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מכינים את הבצק: מניחים בקערה את חומרי הבצק, מערבבים ולשים מעט. מעבירים לתבנית ומשטחים על התחתית והדפנות בשכבה אחידה. אופים 5-7 דקות עד שהבצק מזהיב מעט, למצב של אפייה חלקית. משאירים את התנור חם.
+ מכינים את המילוי: ממיסים בסיר קטן שמן קוקוס. מוסיפים סוכר וסילאן וממשיכים לחמם יחד להיווצרות של קרמל מבעבע. מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים היטב. מוסיפים את האגוזים, מערבבים וממשיכים לבשל 1-2 דקות נוספות. מסירים מהאש.
+ משטחים את תערובת האגוזים על הבצק האפוי חלקית ומשטחים. מחזירים לתנור ואופים 10-15 דקות נוספות, עד שהתערובת מבעבעת (זהירות לא להשחים יותר מדי!).
+ מוציאים מהתבנית ומניחים למאפה להתקרר ולהתמצק לחלוטין ורק אז חותכים לריבועים.
וגם אם לא עמדתם בזה וחתכתם קודם – האהבה כבר בפנים 🙂
מה שנשאר מאחסנים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.
תגיות: קרמל, מנות אחרונות, קינוחים, עוגיות, מתוק, חיתוכיות, אגוזים
קטגוריות: קינוחי פלאות, פוסט נבחר, מתוק
זה 100 גרם רסק תפוחים? התבלבלתי ?
אכן 100 גרם 🙂
היי, אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן אחר? באיזה יחס?
הי. ההתנסויותשלי עם שמנים אחרים באפייה לפני שמן הקוקוס היו די אומללות, אז אין לי ממש תובנות בונות בנושא. אני מניח שאפשר לנסות ולבדוק עם אחרים, רק קשה לי לומר איך זה ישפיע על המרקם (ש. קוקוס מתקשה בטמפ החדר) ובעיקר על הטעם – כל שמן בא עם הטעם שלו…
שלום האם ניתן להחליף את הסילאן בסירופ מייפל?תודה על האור המתוק שאת מביאה אל ביתנו אפילו הקאובויי שלי נהנה ..תמר
כן, הייתי מפחיתה מעט את הכמות אם מדובר במייפל טבעי, מכיוון שהוא יותר דליל בדרך כלל.
מתכון מהמם!
שאלה לגבי הקרמול
לאחר הוספת השמן קוקוס, הסוכר והסילאן איך יודעים שזה מקורמל?
איך זה צריך להראות?
זה ייראה כמו נוזל בצבע חום ענברי מבעבע – היזהרי לא לשרוף אותו ולהוסיף את קרם הקוקוס בזהירות שלא ישפריץ 🙂
מה זה מלח מבורך ?
תקראי את הסיפור ותדעי 🙂